Προ πυλών το παγκύπριο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας προκηρύσσει τη διεξαγωγή του αγώνα Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας XCΟ την Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με του κανονισμούς της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας και της Προκήρυξη Αγώνων Ποδηλασίας 2022 της Κ.Ο.ΠΟ.

 1. Κατηγορίες

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν μόνο Κύπριοι/ες αθλητές/τριες (όπως ορίζεται η εθνικότητα στον κανονισμό 1.1.033B της UCI) των επίσημων κατηγοριών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας:

 • Έφηβοι, Παίδες, Παμπαίδες, Γυναίκες, Νεανίδες, Κορασίδες, Παγκορασίδες, Μάστερς 1 – 2 – 3 Άνδρες, Μάστερς 1 – 2 – 3 Γυναίκες.
 1. Πρόγραμμα Αγώνα Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022

Ανεπίσημη   προπόνηση    στη   διαδρομή    χωρίς   την   παρουσία    κομισαρίων,    μάρσαλς, ασθενοφόρου ή / και ιατρού. Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη. Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022

08:30 – 09:30         Επιβεβαίωση συμμετοχών, παραλαβή chip χρονομέτρησης από τους υπεύθυνους ομάδας στο Troodos Hotel

08:45                       Τεχνικό Συνέδριο στο Troodos Hotel

09:20                       Staging

09:30                       Εκκίνηση πρώτου αγώνα για τις κατηγορίες Παμπαίδων, Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων, Μάστερς 1, 2, 3 Ανδρών & Γυναικών

10:50                       Staging

11:00                       Εκκίνηση δεύτερου αγώνα για τις κατηγορίες Παίδων και Εφήβων 13:00 Απονομές επάθλων στο ξενοδοχείο Troodos Hotel

 1. Διαδρομή

Η διαδρομή έχει μήκος 3,7 χλμ. και 150μ θετικά υψομετρικά. Η εκκίνηση θα δοθεί από σημείο μετά τη δεύτερη ζώνη τροφοδοσίας.

 1. Χάρτης Διαδρομής

Προ πυλών το παγκύπριο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

Σύνδεσμος      στο     wikiloc:

https://www.wikiloc.com/mountain-biking-trails/cyprus-national-mtb-xco-championships 2022-103469840

Υψομετρικό Γράφημα

Προ πυλών το παγκύπριο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

 1. Χώρος Εκκίνησης/Τερματισμού

Η εκκίνηση θα δοθεί από το χώρο στάθμευσης του μονοπατιού μελέτης της φύσης

«Περσεφόνη».

 1. Ζώνες Τροφοδοσίας και Τεχνικής Υποστήριξης Θα υπάρχουν 2 ζώνες τροφοδοσίας:
  • 2,7χλμ από τον τερματισμό, απέναντι από το βρετανικό στρατόπεδο (300μ απόσταση από το χώρο εκκίνησης / τερματισμού).
 • 800μ από τον τερματισμό, στο δασικό δρόμο προς «Μακριά Κοντάρκα», (μετάβαση με το αυτοκίνητο θα μπορεί να γίνει μέχρι 15 λεπτά πριν την εκκίνηση και η αναχώρηση με το αυτοκίνητο θα επιτρέπεται μόνο μετά το τέλος όλων των αγώνων).
 1. Διάρκεια Αγώνα

Σύμφωνα με την Προκήρυξη Αγώνων Ποδηλασίας 2022. Ο αριθμός των γύρων θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο.

 1. Δηλώσεις Συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής αθλητών / τριών θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 12πμ στο email ccf@cytanet.com.cy. Καμία δήλωση συμμετοχής δεν θα γίνει δεκτή μετά την πιο πάνω ημερομηνία και ώρα.

 1. Κόστος Συμμετοχής

Σύμφωνα με την Προκήρυξη Αγώνων Ποδηλασίας 2022. Υπεύθυνοι για την καταβολή του κόστους και την παραλαβή των τσιπ είναι οι υπεύθυνοι των ομάδων. Οι εκπρόσωποι των ομάδων παρακαλούνται όπως παραλάβουν τα τσιπ χρονομέτρησης στην προκαθορισμένη ώρα σύμφωνα με το πρόγραμμα του αγώνα.

 1. Αριθμοί αθλητών/τριών και χρονομέτρηση

Οι αθλητές/τριες θα χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς που τους έχουν δοθεί από τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου Δρόμου και παρακαλούνται να τους φέρουν μαζί τους. Οι αθλητές/τριες πρέπει να έχουν ένα αριθμό ποδηλάτου και ένα αριθμό στην πλάτη.

Ο αγώνας θα χρονομετρηθεί με ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης. Ο εκπρόσωπος κάθε ομάδας θα παραλάβει φάκελο με τα τσιπ για τους/τις αθλητές/τριες της ομάδας του.

Ο υπεύθυνος ομάδας έχει υποχρέωση να βεβαιωθεί ότι οι αθλητές/τριες του έχουν επιστρέψει τα τσιπ χρονομέτρησης. Σε περίπτωση απώλειας ή μη επιστροφής του τσιπ μετά το πέρας του αγώνα, η ομάδα του/της αθλητή/τριας θα επωμιστεί το κόστος αναπλήρωσής του.

 1. Ιατρική Κάλυψη – Πρώτες Βοήθειες

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε παρουσία ασθενοφόρου επανδρωμένου με ιατρό. Το πλησιέστερο νοσοκομείο βρίσκεται στην Κυπερούντα. Τηλέφωνο 25806700

Προ πυλών το παγκύπριο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

 1. Απονομές –Έπαθλα

Θα βραβευθούν οι τρείς πρώτοι/ες αθλητές/τριες κάθε κατηγορίας με Κύπελλο. Στον Πρωταθλητή της Κατηγορίας Εφήβων και στις Πρωταθλήτριες στην κατηγορία Γυναικών και Νεανίδων θα απονεμηθεί η φανέλα του/της Πρωταθλητή/τριας Κύπρου για το 2022, την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της UCI. Φανέλα Πρωταθλητή/τριας Μάστερς θα απονεμηθεί και στον/στην ταχύτερο/η αθλητή/τρια από τις τρεις κατηγορίες Μάστερς σύμφωνα με την Προκήρυξη Αγώνων Ποδηλασίας 2022. Παρακαλούνται όλοι οι αθλητές που θα βραβευθούν να βρίσκονται στο χώρο απονομών 10 λεπτά πριν τις απονομές φορώντας ποδηλατική στολή του σωματείου τους

 1. Διοργανωτής

Ο αγώνας διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. CYPRUS CYCLING FEDERATION

21 Amfipoleos Str., Office B220, 2025, Strovolos

Tel: +357 22449870, Fax: + 357 22 449871

Email: ccf@cytanet.com.cy Website: www.cypruscycling.org

 1. Αγωνόδικος Επιτροπή

Θα ανακοινωθεί σε κατοπινό στάδιο.

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports