Νέα εποχή στην πυγμαχία με λαμπρά ονόματα να ξεχωρίζουν
TARGET BOXING CLUB

Με δεκατέσσερις αναμετρήσεις δυο σπάρινγκ και ένα αγώνα επίδειξης ολοκληρώθηκαν με απολυτή επιτυχία οι πυγμαχικοί αγώνες TARGET BOXING CLUB AND CYPRUS SELECTED VS PATRIOTE SERBIA NOVI SAD.

Οι αγώνες αποτελούσαν πρωτοβουλία του TARGET BOXING CLUB και διεξήχθηκαν στις εγκαταστάσεις του στη Λεμεσό, την Τέταρτη 29 Ιανουαρίου.

Νέα εποχή στην πυγμαχία με λαμπρά ονόματα να ξεχωρίζουν
Ανδρέας Κόκκινος νικητής

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνσή …..

Ο μεγάλος αγώνας που ξεχώρισε και κέρδισε όλες τις εντυπώσεις του κοινού, ήταν αυτός του κορυφαίου πυγμάχου αθλητή της Κύπρου Ανδρέα Κόκκινου, από το σωματείο Champ Boxıng Academy απέναντι του Σέρβου Ιγκορ Ρογκι από το σωματείο PATRIOTE SERBIA NOVI SAD στα 75 κιλά.

Ο Ανδρέας Κόκκινος  καθήλωσε από τον πρώτο γύρο τον αντίπαλο του και ξεχώρισε με την υπεροχή του, αλλά και με την άρτια τεχνική ήταν ο κυρίαρχος του ρινγκ . Όσο ο δεύτερος αλλά και ο τρίτος γύρος δεν έδωσε την παραμικρή ευκαιρία στον αντίπαλο του να ανταποκριθεί αφού με ισομετρικές κινήσεις ακριβείας που εφάρμοζε, με την τήρηση της ασφαλούς απόστασης από τον αντίπαλο αλλά και με τις στοχευμένες ξαφνικές διεισδύσεις ακριβείας μετέτρεψαν τον αντίπαλο του σε ένα απλό σάκο προπόνησης.

Δείτε το σχετικό βίντεο του αγώνα:

Το δείγμα της πορείας του Ανδρέα Κόκκινου, αρχικά φανερώνει την ιστορική προέλευση που ανήκει και το πώς μετεξελίχτηκε.  Μια πορεία οπού γεννήθηκε από το μεγάλο εμπνευστή και δημιουργό της πρωταρχικής πορείας της πυγμαχίας στην Κύπρο κ. Χριστό Αραβή μέσο του διακεκριμένου αθλητή του, τότε, Σάββα Κόκκινου, και πλέον προπονητή στο Champ Boxıng Academy και κάτοχο 3ων αστεριών AIBA, μεταλαμπαδεύτηκε επιτυχώς στη νέα γενιά και πιο συγκεκριμένα στο κορυφαίο ταλέντο της σύγχρονης ιστορίας της πυγμαχίας της Κύπρου Ανδρέα Κόκκινο.

Η ιστορική εξελικτική κατεύθυνση της πυγμαχίας, καθορίζει την νέα εποχή που έχει φτάσει στην Κύπρο, αλλά και την πετυχημένη  πορεία όπως χαράσσετε. Όσο άφορά τα απαρχαιωμένα πυγμαχικά μοντέλα και συμπεριφορές που προϋπήρχαν, καλούνται να εγκαταλείψουν την συμπόρευση, εάν δεν γίνουν εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες για να διορθωθούν καταστάσεις και να εξιχρονιστούν δομές και πρακτικές, και τέλος να ευθυγραμμιστούν με την νέα εποχή και τις σύγχρονες απαιτήσεις του αθλήματος. Τα προπονητικά μοντέλα, η διαιτησία, αλλά και θέματα διεύθυνσης και διαχειρίσεις της ομοσπονδίας καλούνται σε αυτή την νέα εποχή να αναβαθμιστούν, ώστε η λαμπρή ιστορία της πυγμαχίας στην Κύπρο να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ολυμπιακού προσανατολισμού της.   

Νέα εποχή στην πυγμαχία με λαμπρά ονόματα να ξεχωρίζουν
TARGET BOXING CLUB

Τονίζουμε ότι ένα μεγάλο μπράβο θα πρέπει να δοθεί από όλους, στην πρωτοβουλία που έκανε το πυγμαχικό σωματείο TARGET BOXING CLUB οπού με την προσπάθεια του αυτή έδωσε την ευκαιρία σε αρκετά ταλέντα της πυγμαχίας να δοκιμάσουν το επίπεδο τους. Ίσως, αυτή η προσπάθεια του πυγμαχικού σωματείου TARGET BOXING CLUB,   θα έπρεπε να υιοθετηθεί από περισσότερα σωματεία ώστε συλλογικά να βοηθήσουν πιο ενεργά την πυγμαχία με περισσότερες αγωνιστικές συναντήσεις στο μέλλον.

Νέα εποχή στην πυγμαχία με λαμπρά ονόματα να ξεχωρίζουν
Μάριος Ευαγγέλου

Άλλοι αγώνες που ξεχώρισαν ήταν αυτός του Μάριου Ευαγγέλου του σωματίου Λεμεσός (Πολύ Ποταμίτη) που αναμετρήθηκε απέναντι στον αθλητή από την Σερβία Dejan Parun του σωματείου PATRIOTE SERBIA NOVI SAD στην κατηγορία 81 κιλών. Ο Ευαγγέλου κράτησε από την αρχή μια καθαρά αμυντική κλειστή στάση, και εκμεταλλευόταν τα λάθη του αντίπαλου του με δυνατά κτυπήματα. Στο δεύτερο λεπτό και εικοσιτέσσερα δεύτερα του πρώτου γύρου, ο Ευαγγέλου με μια επίθεση με προσποίηση και αποφυγή έδωσε στον αντίπαλο του το τελικό κτύπημα με κροσέ και τον έριξε στο έδαφος . Ο αγώνας διακόπηκε με Κ.Ο και με νικητή τον Ευαγγέλου.

Τα τελικά αποτελέσματα των αναμετρήσεων όπως διαμορφώθηκαν ήταν ως ακολούθως:

 1. THEODOROS NIKITIN(TARGET) VS GIANNIS ANDREOY (MIKE) 28KG
 2. ANDREAS NEOFYTOY(ELITE) VS GEORGIOU (COSMOPOLIS) 30KG
 3. ALEXANDROS CHARI (ELITE) (WIN) VS MIKHAIL VLASOV (TARKET) 42KG
 4. THEOCHARIS TSAHOV (FORTIOUS) VS IOA. CHARALAMBOUW (FORTIUS) 48KG ex.fıght
 5. MARKOS KAZANIAN (INTER) (WIN) VS MAHMMOD KARNABA (TARGET) 57KG
 6. DANIEL FAZEL (SHADOW) VS MIHALIS PETTEMERIDES (ELITE) (WIN)54KG
 7. ANDREAS IOSIFIDES (TARGET) VS ANDREAS X”LYRAS (TARGET) 63KG
 8. CORNILIOS KANTOU (INTER) VS ANDREAS CONSTANTINOU (ELITE)(WIN) 69KG
 9. S.PAPANEOCLEOUS (SHADOW)(WIN) VS NIKOLA NEDIC (PATRIOTE) 57KG
 10. ALEXANDROS CHRISTOFIDES (INTER) VS MENELAOU ANTONIS (COSMOPOLIS) (WIN) 66KG
 11. OVAKIMIANIDES (FORTIUS) VS SARIDES CHRISTOS (TARGET) (WIN)69KG
 12. ROBERTOS NIKOLAOU (TARGET) VS NIKITAS CRAUS (MIKES) 63KG SPARING
 13. ALEX ECONOMIDES (FORTIUS) VS P. CHARALAMBOUS (TARGET) 69KG SPARING
 14. KLEO LOUCAIDES (TARGET) VS VLADIMIR PAJDACKI (PATRIOTE) (WIN)  75KG
 15. ANDREAS KOKKINOS (CHAMP) (WIN) VS IGOR ROGIC (PATRIOTE) 75KG
 16. MARIOS CHRISTOFI (TARGET) (WIN) VS CHRI. TOUMAZOU (FORTIUS) 81KG
 17. DEJAN PARUN (PATRIOTE) VS MARIOS EVAGGELOU (LIMASSOL) (WIN) 81KG

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube