10980764 1611429539087585 747480602064778759 n
10980764 1611429539087585 747480602064778759 n

Μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη γιορτή

 

Η φετινή γιορτή βράβευσης των κορυφαίων σωματείων και αθλητών της ομοσπονδίας κολύμβησης ήταν ξεχωριστή και ιδιαίτερη.

Ξεχωριστή γιατί η ΚΟΕΚ, εκτός από τις καθιερωμένες βραβεύσεις, τίμησε την ιστορία της και ιδιαίτερη γιατί έδειξε το ανθρώπινό της πρόσωπο, απέναντι σε έναν άνθρωπο που πρόσφερε όλο του το είναι στο άθλημα.

Παρόντες στην εκδήλωση ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η πρόεδρος του ΚΟΑ δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ουράνιος Ιωαννίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, Φφυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και άλλοι προσκεκλημένοι.

Ζεστή, λιτή και με έντονες στιγμές συγκίνησης η γιορτή, από τη βράβευση της πρώτης ομάδας αθλητών που μας εκπροσώπησε σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 1980 στη Μόσχα και τη μεταθανάτια τιμητική διάκριση στην έφορο υδατοσφαίρισης της ομοσπονδίας Χριστίνα Κυριάκου.

Η πρόεδρος του ΚΟΑ δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, αφού συνεχάρη τους αθλητές και ομίλους που βραβεύθηκαν, τονίζοντας πως «όσοι τιμούν το παρελθόν τους έχουν και μέλλον», πρόσθεσε: «Ο ΚΟΑ, στο μέτρο των οικονομικών του δυνατοτήτων, θα είναι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης του αξιόλογου έργου που επιτελεί ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας και θα συνεχίσει τη στενή και αγαστή συνεργασία με την ΚΟΕΚ προς όφελος του αθλήματος».

Η κ. Παπαέλληνα έκανε ειδική αναφορά στην ανάδειξη, από Δδιοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ, της Μαρίας Παπαδοπούλου, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση, ως πρέσβειρα του Ευ Αγωνίζεσθαι – Fair Play.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ουράνιος Ιωαννίδης, άριστος γνώστης της παράδοσης, των προβλημάτων και της προσφοράς της κολύμβησης στον κυπριακό αθλητισμό, στην ομιλία του ανέφερε: «Η κολύμβηση έχει μεγάλη παράδοση στον κυπριακό αθλητισμό και αποτελεί ένα από τα αθλήματα που προσέλκυε πάντα πολλούς νεαρούς αθλητές, εισάγοντας τους στην αγωνιστική αθλητική διαδικασία από πολύ νωρίς».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα της κολύμβησης, ο Ουράνιος Ιωαννίδης είπε: «Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να σημειώσω ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κολύμβηση, και σε αυτό οφείλουμε να εγκύψουμε όλοι, είναι αυτό που αφορά στα θέματα των αθλητικών υποδομών και των εγκαταστάσεων, όπου πρέπει να δικαιούστε, να γίνουν ακόμη πολλά».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αλέξανδρος Χριστοφόρου, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα του αθλήματος το 2014, και στους αθλητές και τους ομίλους που αναδείχθηκαν κορυφαίοι στις κατηγορίες τους, είπε: «Στη σημερινή εποχή των γκρεμισμένων θεσμών και αξιών, των καθημερινών ειδήσεων για πολέμους και εκτελέσεις, για σκάνδαλα, για απάτες και διαφθορά, ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο από τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της νέας γενιάς στα προβλήματα της εποχής μας».

Ακολούθως έκανε αναφορά στις ξεχωριστές στιγμές της γιορτή βράβευσης: «Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε και να εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας σε ανθρώπους που με την αγωνιστική τους δράση και επιτυχίες, πριν αρκετά χρόνια, έβαλαν τα θεμέλια για την επιτυχή πορεία της ομοσπονδίας μας μέχρι σήμερα.

Ακόμη βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε μεταθανάτια έναν πολύ αγαπητό και ξεχωριστό άνθρωπο, που για τριάντα ολόκληρα χρόνια πρόσφερε τα μέγιστα στην κυπριακή κολύμβηση. Την πρώην έφορο υδατοσφαίρισης της ομοσπονδίας Χριστίνα Κυριάκου, που μας άφησε πρόωρα, μόλις πριν τρεις μήνες, νικημένη από τον καρκίνο».

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ

ΑΝΔΡΕΣ: Bakhtiaron Alexandre, Τσιοπανή Θωμάς, Κονναρής Σεμπάστιαν.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Schegoleva Anna, Χρυσοστόμου Ειρήνη, Κύζα Ειρήνη.

ΝΕΟΙ: Πάπα Άνταμς Κυριάκος, Κουτσού Γιώργος, Τουμάζου Ιωάννης.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Χρυσοστόμου Ειρήνη, Κύζα Ειρήνη, Χατζηκυριάκου Έλενα.

ΠΑΙΔΕΣ: Ιωαννίδης Νικόλας, Παύλου Ζαχαρίας, Κουσής Πέτρος.

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Αντωνίου Κάλλια, Χατζηθεκλή Κυριακή, Παρασκευοπούλου Κυπριανή.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α΄: Φικάρδος Χρίστος, Τουμάζου Στέλιος, Κυλίλης Ανδρέας.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α΄: Παγλά Χρυσή, Schegoleva Alexandra, Κασάπη Λυδία.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β΄: Μούγης Σοφοκλής, Φραγκουλίδης Κωνσταντίνος, Πατσαλίδης Αντώνης.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β΄: Παπαδοπούλου Χρυστάλλα, Γιάγκου Άντρεα- Φραντζέσκα, Ζηνοβίου Ευδοκία.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Γ΄: Μιτέλλας Μαρίνος, Χρήστου Γιώργος, Νικολάου Αντώνιο.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Γ΄: Μπέκου Αναστασία, Μιχαήλ Άντρεα, Οικονομίδου Αλεξάνδρα.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Καλοψιδιώτης Μάρκος, Ζορπής Βαγγέλης, Χατζηκωνσταντίνου Ιάκωβος, Χαχολιάδου Στέφανη, Ελευθερίου Στέφανος

ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ – ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΙ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ν.Ο. Αμμοχώστου, Λεμεσού, Λευκωσίας.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Ν.Ο. Λεμεσού, Αμμοχώστου, Λευκωσίας.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Αμμοχώστου, Κερύνειας, Λάρνακας.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: Αμμοχώστου, Κερύνειας, Λεμεσού.

ΑΣΠΙΔΑ 2011-2015: Ν.Ο. Αμμοχώστου.

ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ – ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ: Ν.Ο. Πάφου, Λευκωσίας, Αμμοχώστου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ: Ν.Ο. Πάφου, Μέσα Γειτονιάς, Αμμοχώστου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ: Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς, Πάφου, Λευκωσίας.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: Ν.Ο. Λευκωσίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ: Ν.Ο. Πάφου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ: Ν.Ο. Μέσα Γειτονιάς.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Ανδρέας Λουρουτζιάτης, Χριστίνα Κυριάκου, Λίνος Πετρίνος, Λάρης Φυλακτού, Όλγα Λοΐζου, Άνναμπελ, Δρουσιώτου.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube