Σύμφωνα με το κανονισμό 2.4 της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) τα αυτοκίνητα συνοδείας σε αγώνες ατομικής χρονομέτρησης επιτρέπεται να μεταφέρουν τον εξοπλισμό που χρειάζεται για αλλαγή τροχών και ποδηλάτων.
Δεν επιτρέπεται ο εξοπλισμός που προορίζεται για τους ποδηλάτες να προετοιμάζεται ή να κρατιέται έτοιμος (κρέμεται), έξω από το αυτοκίνητο συνοδείας. Οι επιβάτες των αυτοκινήτων συνοδείας πρέπει να βρίσκονται συνεχώς εντός του οχήματος.
Επιτρέπεται η χρήση μεγαφώνων και ηχείων.
Εάν επιτρέπεται η χρήση μοτοσυκλετών συνοδείας, αυτές μπορούν να μεταφέρουν μόνο τροχούς.
Σε περίπτωση που ποδηλάτης χρειαστεί τεχνική υποστήριξη, η επιδιόρθωση επιτρέπεται μόνο από στάση στην άκρια του δρόμου, χωρίς να εμποδίζονται άλλοι ποδηλάτες.
Το όχημα συνοδείας πρέπει να βρίσκεται πάντα τουλάχιστον 10 μέτρα πίσω από τον ποδηλάτη, να μην τον προσπερνά ποτέ, ούτε να φτάνει στο ύψος του.
Το όχημα συνοδείας ποδηλάτη που πρόκειται να πιαστεί από άλλο ποδηλάτη, από τη στιγμή που η απόσταση που χωρίζει τους δύο ποδηλάτες μειωθεί κάτω των 100 μέτρων, πρέπει να φροντίσει με ασφάλεια να μείνει πίσω από το όχημα συνοδείας του άλλου ποδηλάτη.
Το όχημα συνοδείας ποδηλάτη που πρόκειται να πιάσει άλλο ποδηλάτη, δεν επιτρέπεται να πάρει θέση μεταξύ των δύο αθλητών μέχρι να δημιουργηθεί απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων μεταξύ τους. Εάν στη συνέχεια η απόσταση αυτή μειωθεί και πάλι, το όχημα πρέπει να μείνει πίσω από τον δεύτερο ποδηλάτη.
Σε περίπτωση που ποδηλάτης (κόκκινος) πρόκειται να περάσει άλλο ποδηλάτη (μπλε):![]() Το όχημα του ποδηλάτη που προσπερνά (κόκκινου) πρέπει να παραμείνει πίσω από τον ποδηλάτη που πιάστηκε (μπλε) όσο η απόσταση που χωρίζει τους δύο ποδηλάτες παραμένει κάτω από 50 μέτρα:
Μόνο όταν η απόσταση που χωρίζει τους δύο ποδηλάτες αυξηθεί πάνω από 50 μέτρα επιτρέπεται στο αυτοκίνητο του ποδηλάτη που προσπέρασε (κόκκινου) να περάσει τον ποδηλάτη που πιάστηκε (μπλε) και να πάρει θέση πίσω από τον ποδηλάτη που συνοδεύει: Εάν στη συνέχεια η απόσταση αυτή μειωθεί και πάλι, το όχημα του προπορευόμενου ποδηλάτη (κόκκινου) πρέπει να επιστρέψει πίσω από τον δεύτερο ποδηλάτη (μπλε)
|