Διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στην Λεμεσό ο πρώτος επίσημος αγώνας για την νέα κωπηλατική αγωνιστική περίοδο, 2015-2016 με την συμμετοχή πέραν των 120 αθλητών. Ο πρώτος αγώνας, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, ήταν αγώνας κωπηλασίας επί κωπηλατοεργομέτρου (μηχάνημα κωπηλασίας) Concept2, διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου Λινόπετρας και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας.

Στο πίνακα των μεταλλίων την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού με 10 Χρύσα, 6 Αργυρά και 6 Χάλκινα, στην δεύτερη θέση το Σωματείο Νηρέα Ύψωνα με 3 Χρύσα, 1 Αργυρό και 2 Χάλκινο και στην τρίτη θέση ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου με 3 Αργυρά και 2 Χάλκινα μετάλλια.
Σε δύο επιπλέον ειδικές κατηγορίες Masters αντρών και γυναικών, δηλαδή αθλητών με ηλικίες μεγαλύτερες των 28 ετών οι οποίες διεξάγονται εκτός συναγωνισμού για το παγκύπριο πρωτάθλημα, είχαμε δύο κούρσες στις οποίες καταρρίφτηκαν μάλιστα και τα αντίστοιχα παγκύπρια ρεκόρ από τους αθλητές: Ιάσωνα Λέτσιο του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και την Χριστίνα Καμιναρίδου του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας. Παγκύπριο Ρεκόρ είχαμε επίσης στην κατηγορία αρχαρίων κορασίδων (JCW) με την Στυλιάνα Αντωνιάδου του Σωματείου Νηρέα Ύψωνα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι φέτος, για πρώτη φορά, είχαμε αρκετές συμμετοχές από αθλητές άλλων αθλημάτων των Ναυτικού μας ομίλων. Συγκεκριμένα είδαμε να αγωνίζονται στα μηχανήματα κωπηλασίας αθλητές Κανό/Καγιάκ, Υδατοσφαίρησης, ακόμη και δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας συνεχίζεται στις 2-3 Απριλίου με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο νερό ο οποίος θα διεξαχθεί στον υδατοφράκτη Κούρη.








