Υπό απειλή η Επίσκεψη αντιπροσωπείων του Σολτ Λέικ Σίτι για την συνάντηση με την ΔΟΕ λόγω των νέων ελβετικών κανονισμών καραντίνας

Η πρώτη προσωπική συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων που ελπίζουν να επαναφέρουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Σολτ Λέικ Σίτι και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) στην Ελβετία αναβλήθηκε.

Μέλη της Επιτροπής Προσφοράς Σολτ Λέικ Σίτι-Γιούτα είχαν προγραμματιστεί να ταξιδέψουν στη Λωζάνη αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες με τη ΔΟΕ, αλλά η επίσκεψη αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα (6 Δεκεμβρίου), σύμφωνα με το Deseret News .

Είναι πιθανό η συνάντηση να καθυστερήσει περαιτέρω λόγω ανησυχιών σχετικά με μια νέα παραλλαγή του COVID-19 που ώθησε την Ελβετία να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε πολλές χώρες.

Η Επιτροπή, η οποία δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα συνεχίσει μια υποψηφιότητα για τους Αγώνες του 2030 ή του 2034, είχε συζητήσεις με τη μελλοντική επιτροπή υποδοχής της ΔΟΕ – υπεύθυνη για τον προσδιορισμό και τη σύσταση πόλεων για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων – τον περασμένο μήνα.

Ο Κυβερνήτης της Γιούτα Σπένσερ Κοξ συμμετείχε με τον επικεφαλής της επιτροπής Φρέιζερ Μπούλοκ και την πρόεδρο της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών, Σούζαν Λάιονς, στο κάλεσμα με τη ΔΟΕ.

«Η εστίασή μας ήταν στην εξαιρετική προετοιμασία της Γιούτα», είπε η Κοξ στο  Deseret News. 

«Το μήνυμά μου ήταν ότι είμαστε για πάντα ευγνώμονες για όσα έδωσε το Ολυμπιακό Κίνημα στη Γιούτα και τώρα είναι η σειρά της Γιούτα να δώσει πίσω».

Ο κυβερνήτης της Γιούτα Σπένσερ Κοξ, αριστερά, εξέφρασε την υποστήριξή του στο Σολτ Λέικ Σίτι που θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο μέλλον ©Getty Images
Ο κυβερνήτης της Γιούτα Σπένσερ Κοξ, αριστερά, εξέφρασε την υποστήριξή του στο Σολτ Λέικ Σίτι που θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο μέλλον ©Getty Images

Οι αξιωματούχοι της Επιτροπής Προσφορών Σολτ Λέικ Σίτι-Γιούτα πρόκειται να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για τους Αγώνες στη συνάντηση με τη ΔΟΕ, η οποία αποτελεί μέρος της ανανεωμένης διαδικασίας για την επιλογή οικοδεσπότων των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Σολτ Λέικ Σίτι διοργάνωσε τελευταία φορά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2002 και φαίνεται έτοιμο να υποβάλει προσφορά για τους Αγώνες για έκτη φορά.

Η πόλη υποστήριξε ανεπιτυχώς για να φιλοξενήσει τους Αγώνες το 1932, το 1972, το 1976 και το 1998 προτού της απονεμηθεί η έκδοση του 2002 μετά από μια διαδικασία υποβολής προσφορών που αμαυρώθηκε από το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της ΔΟΕ.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αποφασίσει εάν θα τεθεί σε υποψηφιότητα για το 2030 ή το 2034 μετά την ολοκλήρωση του Πεκίνου 2022.

Η Ιαπωνία, η Ισπανία, η Ουκρανία και ο Καναδάς είναι μεταξύ των άλλων χωρών που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν μια μελλοντική διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ΔΟΕ δεν έχει πει πότε θα απονείμει τους Αγώνες του 2030, μια απόφαση που συνήθως λαμβάνεται επτά χρόνια πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube