1 1
1 1

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1ΧΛΜ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το Andrey and Julia Dashin’s Foundation ανάδοχος χορηγός της Youth Race του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ

Τη χαρά της συμμετοχής στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του τόπου μας, αλλά και μια ευκαιρία άσκησης και διασκέδασης ταυτόχρονα, προσφέρει σε χιλιάδες παιδιά και εφήβους το Andrey and Julia Dashin’s Foundation, αφού γίνεται ανάδοχος χορηγός της Youth Race 1χλμ του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ.

Έχοντας συνδέσει άρρηκτα τα ονόματά τους με την προσφορά στην κοινωνία και τον αθλητισμό της Κύπρου και της Λεμεσού ειδικότερα, ο Andrey Dashin και η Julia Dashina θέλουν μέσα από τη χορηγία της Youth Race να μυήσουν ακόμα περισσότερα παιδιά και εφήβους στον αθλητισμό, δίνοντάς τους πρόσβαση στα μεγάλα οφέλη που συνεπάγεται η άθληση. Η Andrey and Julia Dashin’s Foundation 1km Youth Race τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη.

Δωρεάν συμμετοχή και αναμνηστικά
Πληροφορίες δόθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (15/3) σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Λεμεσού, στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη, της κ. Julia Dashina, του Προέδρου του ΓΣΟ κ. Νεοκλή Θωμά, της κ. Κάλλης Χατζηιωσήφ εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού και του κ. Σπύρου Σπύρου, επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του 11ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ.

Καθώς ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ έχει φέτος διήμερη διάρκεια, η Dashin’s Foundation Youth Race να διεξάγεται το Σάββατο, 18 Μαρτίου. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00πμ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για παιδιά και εφήβους 6-16 χρόνων, που θα διαγωνιστούν χωρισμένα σε τρία ηλικιακά γκρουπ: 6-9, 10-13 και 14-16 χρόνων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν αναμνηστικό μπλουζάκι, μετάλλιο, δίπλωμα συμμετοχής και τσάντα.

Μπορεί να μην υπάρχει κόστος συμμετοχής, ωστόσο, η εγγραφή είναι υποχρεωτική και γίνεται μέσω του www.limassolmarathon.com, με τη συγκατάθεση γονέα ή κηδεμόνα.

«Ιδανικό εφαλτήριο»
Το Andrey and Julia Dashin’s Foundation είναι η στέγη κάτω από την οποία το 2014 εντάχθηκε το μεγάλο κοινωφελές έργο που από το 2000 αναπτύσσουν ο Andrey Dashin και η Julia Dashina, οι οποίοι το 2012 έφτιαξαν το σπίτι τους και στέγασαν την οικογένεια και τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες στη Λεμεσό. Την πόλη που έμελλε να εξελιχθεί στη δεύτερή τους πατρίδα.

«Με μεγάλη ικανοποίηση γίναμε ανάδοχος χορηγός της Andrey and Julia Dashin’s Foundation 1km Youth Race θέλοντας να διασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί στην Κύπρο δεν θα χρειάζεται να πληρώσει για να λάβει μέρος στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του τόπου. Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ‘Νους υγιής, Εν σώματι υγιεί’. Αυτό ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε» ανέφερε σε δήλωσή της η συνιδρυτής του Dashin’s Foundation κ. Julia Dashina, εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία της Dashin’s Foundation 1km Youth Race.

Νικολαΐδης: «Θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο»
«Είμαι σίγουρος πως η διοργάνωση θα έχει επιτυχία, καθώς έγινε πολύ επαγγελματική δουλειά» είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νικολαΐδης, προσθέτοντας πως «αναμένουμε η συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις διαδρομές θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο».

«Ώθηση για τακτική άθληση»
«Χάρη στην ευγενική υποστήριξη από το Andrey and Julia Dashin’s Foundation, χιλιάδες παιδιά και έφηβοι θα λάβουν και φέτος μέρος στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Λεμεσού και της Κύπρου, παίρνοντας μια ώθηση που θα τα οδηγήσει στην τακτική άθληση, τόσο κατά την σχολική ηλικία όσο και στο υπόλοιπο της ζωής τους», σημείωσε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του 11ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ κ. Σπύρος Σπύρου.

Περαιτέρω ο κ. Σπύρου είπε πως στόχος είναι η Dashin’s Foundation 1km Youth Race μετεξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε παγκύπριο μαθητικό πρωτάθλημα.

Χατζηιωσήφ: «Έμπρακτη στήριξη του αθλητισμού»
«Μέσα από τη συμβολή του Υπουργείου μας και στον 11ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ αποδεικνύεται η έμπρακτη στήριξη του υπουργείου μας στον τομέα του αθλητισμού, που συνδέει ιδιαίτερα την Ελληνική παιδεία με τις ρίζες της Ολυμπιακής ιδέας» σχολίασε η κ. Χατζηιωσήφ, που εκπροσώπησε το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.limassolmarathon.com.