Ξαναζωντάνεψε το Τζούντο με το πρωτο προπονητικό καμπ του 2020
Εθνική ομάδα του Τζούντο 2020

Με βλέμματα ικανοποίησης ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των αθλητών της Εθνικής ομάδας του Τζούντο και σε εύθυμη διάθεση, πραγματοποιήθηκε το πρώτο προπονητικό Καμπ για το 2020, το πενθήμερο 7 έως 12 Αυγούστου, στο κλειστό στάδιο Γλαυκός Κληρίδης στον Αγρό.

Τριάντα πρωτοκλασάτοι αθλητές  της εθνικής έδωσαν το παρόν τους στο συγκεκριμένο Καμπ από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Ξαναζωντάνεψε το Τζούντο με το πρωτο προπονητικό καμπ του 2020
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζούντο Λαυρέντης Αλεξανίδης

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζούντο Λαυρέντης Αλεξανίδης μας ανάφερε:

Μαζί με την διοίκηση της ομοσπονδίας τα τελευταία χρόνια ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, που έχει σαν στόχο να ανεβάσει το επίπεδο της Κύπρου ώστε οι Κύπριοι αθλητές του τζούντο μελλοντικά να πρωταγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις και να διεκδικούν ψηλές βαθμολογικές κατατάξεις. Για την επίτευξη των στόχων, χρειάζεται σκληρή δουλειά. και για αυτό όσοι συμμετέχουν σε αυτά τα προπονητικά καμπ γνωρίζουν ότι το επίπεδο είναι σχεδιασμένο για αυτούς και θα πρέπει να αφιερωθούν ολοκληρωτικά.

Ο Κορωνοϊός

Αυτή η επιδημία μας άφησε πίσω στον προγραμματισμό όμως μας δίνει την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την περίοδο αυτή  για περαιτέρω προετοιμασία ούτως ώστε, όταν η διεθνείς διοργανώσεις ξεκινήσουν να μας βρει ποιο έτοιμους.

Το Κάμπ

Στο συγκεκριμένο Καμπ οι αθλητές έκαναν αγωνιστική προπόνηση,  επίσης, αντοχές και τεχνικές με αντιστάσεις  και είμαι απολυτά ικανοποιημένος από το επίπεδο που είδα.

Ξαναζωντάνεψε το Τζούντο με το πρωτο προπονητικό καμπ του 2020
Ο τεχνικό διευθυντής της Ομοσπονδίας  κ. Χρίστος Χριστοδουλίδης

Ο τεχνικό διευθυντής της Ομοσπονδίας  κ. Χρίστος Χριστοδουλίδης συμπλήρωσε αναφέροντάς τα ακόλουθα:

Η ομοσπονδία αποφάσισε μετά από την περίοδο του κορονοϊού, ότι οι αθλητές της εθνικής ομάδας θα  έπρεπε να συναντηθούν, και να  προπονηθούν όλοι μαζί για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα ποιο αγωνιστικό πρόγραμμα . Το καμπ έδωσε  την ευκαιρία να βρεθούν οι καλύτεροί από κάθε επαρχία, σε ένα χώρο, οπού το υψόμετρο να είναι υψηλό, και στην Κύπρο ο μοναδικό χώρος που προσφέρεται είναι το κλειστό στάδιο «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό. Κατά την επιλογή της η ομοσπονδίας επέλεξε κάποιους αθλητές να συμμετέχουν δωρεάν και για τους υπολοίπους να πληρώσουν από τα σωματεία τους. Αναγνωρίζουμε ότι κάποιοι ίσως να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πράξουν όμως και η ομοσπονδία δεν έχει περισσότερες δυνατότητες να τους στηρίξει. Μακάρι να μπορούσε να το κάνει δωρεάν για  όλους.  Η επιλογή αποτελείτο από τριάντα πρωτοκλασάτους αθλητές οι οποίοι καλούνται να ακολουθήσουν ένα προχωρημένο πρόγραμμα που διεξήχθηκαν σε τρεις προπονήσεις την ημέρα.

Η ομοσπονδία δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από την παρουσία και ανταπόκριση των αθλητών. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι χάθηκε όμως μια πολύ σημαντική περίοδος με τους αθλητές να έχουν βγει από τον προγραμματισμό.  Το διεθνές αγωνιστικό πρόγραμμα δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι αθλητές θα παραμείνουν αδρανείς , θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το επίπεδο τους.

Στην ερώτησή πως σχολιάζει για την ανασφάλεια που προκαλείτε λόγο του κορονοϊού και την ακύρωση του διεθνές προγραμματισμού, εάν αποτελεί σοβαρό εμπόδιο απάντησε.

Είναι πολύ δύσκολα , ένας αθλητής που προπονείτε καθημερινά χωρίς στόχο , για παράδειγμα όταν γνωρίζει ότι αυτά που κάνει δεν θα έχουν συνέχεια  και εννοώ ότι δεν θα λάβει μέρος, υποθετικά ας πούμε, να συμμετέχει σε αγώνες στη Ρουμάνια τον Σεπτέμβριο και προετοιμάζεται κατάλληλα για αυτούς ώστε να λάβει μέρος για να πάρει μια καλή θέση που θα του δώσουν κάποιους βαθμούς, που θα του χαρίσει το δικαίωμα να λάβει σε πανευρωπαϊκούς , χάνει την αυτοπεποίθηση του και το ενδιαφέρον του.

Αυτή την στιγμή οι αθλητές διψούν για αγώνες, ανάφερε,

Έχουμε προγραμματισμό για το παγκύπριο πρωτάθλημα αντρών γυναικών και επίσης  κάποιους πιο μικρούς αγώνες μικρότερων  ηλικιών. Κάποιοι αθλητές φαίνεται να ξεχωρίζουν με την προσπάθεια τους, να τα δίνουν όλα, κάποιοι θέλουν το χρόνο τους και κάποιοι άλλοι περισσότερο. Από την άλλη ξεχωρίζει και το στοιχείο της χαλάρωσης, δικαιολογημένα για μένα, διότι υπήρχε η αδράνεια τριών μηνών, χωρίς κανονικές προπονήσεις και αγώνες.

Η αόρατη απειλή για νέο κύμα επιδημίας

θα σημαίνει και κλείσιμο όλων και όχι μόνο του τζούντο. Εάν τον Σεπτέμβριο τα σωματεία δεν ξεκινήσουν να κάνουν προπονήσεις και να ασκού μαζικό αθλητισμό θα είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποιο σωματείο να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Ξαναζωντάνεψε το Τζούντο με το πρωτο προπονητικό καμπ του 2020
Αρίστος Μιχαήλ

Ο αθλητής Αρίστος Μιχαήλ δήλωσε χαρούμενος για την ευκαιρία που τους δόθηκε να μαζευτούν όλοι μαζί και να προπονηθούν και να ξεφύγουν από το κλίμα που δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες. Όσο αφορά για  το επίπεδο του θεωρεί ότι νιώθει ότι βρίσκεται λίγο πίσω, όμως του δόθηκε η ευκαιρία να το αξιολόγηση και να θέσει κάποιους νέους στόχους ώστε να επανέλθει στο επίπεδο που βρισκότανε.

Ξαναζωντάνεψε το Τζούντο με το πρωτο προπονητικό καμπ του 2020
Πέτρος Χριστοδουλίδη

Ο Πέτρος Χριστοδουλίδη 15 χρόνων δήλωσε ότι λόγο της αδράνειας, αναγνώρισε ότι το επίπεδο της αντοχής του είναι μειωμένο χρειάζεται ποιο σκληρή δουλειά για να επανέλθει.

Ξαναζωντάνεψε το Τζούντο με το πρωτο προπονητικό καμπ του 2020
Γιώργος Κρουσανιουτάκης

Ο Γιώργος Κρουσανιουτάκης αθλητής στα 100 κιλά, δήλωσε ότι, στην αρχή είχα κάποιες επιφυλάξεις για το καμπ, λόγο ότι υπήρξε μεγάλο κενό και με φόβισε ότι θα υπάρξουν τραυματισμοί κατά την διάρκεια του Ραντορη (αγώνας κατά την διάρκεια προπόνησης) όμως εξελίχθηκε πολύ καλά. Μας δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε ξανά μια ιδέα για την προπόνηση. Κατά την διάρκεια του εγκλεισμού έδωσα αρκετή σημασία στη φυσική μου κατάσταση κτίζοντας καλές βάσης που με βοηθούν τώρα που γίνετε ποιο αγωνιστική προπόνηση. Η ψυχολογία μου είναι ανεβασμένη και ευχαριστώ την ομοσπονδία που βρίσκετε διπλά μας.

Ξαναζωντάνεψε το Τζούντο με το πρωτο προπονητικό καμπ του 2020
Κύπρος Ανδρέου

Ο Κύπρος Ανδρέου 17 χρόνων ανάφερε: Σαν στρατιώτης παίρνω αρκετά υπηρεσιακά ώστε να κάνω τις προπονήσεις που χρειάζομαι . Η συνάντηση στο καμπ με βοηθά αρκετά λόγο του ότι οι αθλητές της εθνικής  μαζευόμαστε κάτω από μια σκέπη για κοινή προπόνηση , και ο ένας βοηθά τον άλλο, πιστεύω ότι έχω ακόμη αρκετά περιθώρια βελτιώσεις που θα πρέπει να δουλέψω.

Ξαναζωντάνεψε το Τζούντο με το πρωτο προπονητικό καμπ του 2020
Γιώργος Μπαλαρτζισβήλη

Ο Γιώργος Μπαλαρτζισβήλη 17 χρονών στρατιώτης: Στη διάρκεια της καραντίνα προπονούμασταν όσο μπορούσαμε, διατηρούσαμε την φόρμα μας ,και το προπονητικό καμπ πήγε πολύ καλά. Το ότι πήγα στρατό στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα, στην άποψή  ότι δεν έβγαινα συχνά όμως τώρα έχει ρυθμιστή και έχω σχεδόν καθημερινά υπηρεσιακά για να προπονούμε. Στο γεγονός ότι οι διεθνείς αγώνες είναι παγοποιημένη απάντησε ότι, προς το παρόν προσπαθούν να διατηρηθούν και προπονητικά, αλλά και ψυχολογικά μέχρι να επαναρχίσουν.   

 

 

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube