Ως ουδέτεροι θα αγωνίζονται 23 Ρώσσοι ανακοίνωσε το συμβούλιο αναθεώρησης ντόπινγκ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου
World Athletics
• Οι αθλήτριες ήταν στόχος του 87% όλων των κακοποιήσεων

• Το 65% όλων των υβριστικών αναρτήσεων δικαιολογούν παρέμβαση από πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 

Σύμφωνα με τη δέσμευσή της να κάνει τον αθλητισμό ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για όλους, η World Athletics δημοσιεύει σήμερα τα ευρήματα μιας μελέτης που διεξήχθη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση στοχευμένων, υβριστικών μηνυμάτων που στέλνονται στους αθλητές μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η μελέτη αποκάλυψε ανησυχητικά επίπεδα κακοποίησης αθλητών, συμπεριλαμβανομένων των σεξιστικών, ρατσιστικών, τρανσφοβικών και ομοφοβικών αναρτήσεων, καθώς και αβάσιμες κατηγορίες για ντόπινγκ. Υπογραμμίζει επίσης αναμφίβολα τα μεγαλύτερα επίπεδα κακοποίησης που δέχονται οι αθλήτριες σε σύγκριση με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Αυτά τα αποτελέσματα, που ακολουθούν την έναρξη της Παγκόσμιας Πολιτικής Προστασίας του Στίβου νωρίτερα αυτόν τον μήνα, εγείρουν ανησυχίες ότι τα υπάρχοντα μέτρα προστασίας στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να είναι πιο σκληρά για την προστασία των αθλητών. Η διαδικτυακή κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει τραύμα στο άτομο που έχει προσβληθεί και μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις των αθλητών – τόσο στην προπόνηση όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Threat Matrix, μια πρωτοβουλία της εταιρείας επιστήμης δεδομένων Signify Group Ltd και της εταιρείας αθλητικών ερευνών Quest Global Ltd, και αναπτύχθηκε για να κατανοήσει το μέγεθος, την κλίμακα και τη σοβαρότητα της διαδικτυακής κατάχρησης που στοχεύει Ολυμπιακούς αθλητές στο Twitter. Χτίζει τα θεμέλια για τη δράση που αναλαμβάνει η World Athletics και παρέχει τη βάση για την World Athletics να συνεργαστεί πιο στενά με τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Για να κατανοήσουμε το επίπεδο της διαδικτυακής κατάχρησης στον αθλητισμό, παρακολουθήθηκε ένα δείγμα 161 χειρισμών Twitter νυν και πρώην αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (που προέρχεται από μια λίστα 200 αθλητών που επιλέχθηκαν από την World Athletics) κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης. ξεκινώντας μία εβδομάδα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και ολοκληρώνοντας την επομένη της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων (15 Ιουλίου – 9 Αυγούστου 2021).

Σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, 240.707 tweets συμπεριλαμβανομένων 23.521 εικόνων, GIF και βίντεο καταγράφηκαν για ανάλυση. Αυτό περιλάμβανε ανάλυση κειμένου μέσω αναζητήσεων για προσβολές, προσβλητικές εικόνες και emoji και άλλες φράσεις που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν κατάχρηση. Χρησιμοποίησε επίσης Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας με τεχνητή τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύσει απειλές κατανοώντας τη σχέση μεταξύ των λέξεων (επιτρέποντάς του να προσδιορίσει τη διαφορά μεταξύ του “θα σε σκοτώσω” και του “το σκότωσες”, για παράδειγμα).

Η μελέτη αποκάλυψε:

 • 132 στοχευμένες αναρτήσεις που εισάγουν διακρίσεις από 119 συντάκτες, με 23 από τους 161 αθλητές που παρακολουθούνται να δέχονται στοχευμένη κακοποίηση.
 • Από τους 23 αθλητές που δέχθηκαν κακομεταχείριση, οι 16 ήταν γυναίκες με 115 από τις 132 που εντοπίστηκαν υβριστικές αναρτήσεις που απευθύνονταν σε αθλήτριες.
 • Οι αθλήτριες δέχθηκαν το 87% όλων των κακοποιήσεων.
 • Το 63% της ταυτοποιημένης κακοποίησης κατευθύνθηκε μόνο σε δύο αθλητές – μαύρους και γυναίκες – ενώ οι δύο πιο κοινές κατηγορίες κακοποίησης ήταν σεξιστικής (29%) ή/και ρατσιστικής φύσης (26%), αντιπροσωπεύοντας το 55% όλων των ταυτοποιημένων κατάχρηση.

«Όταν δημοσιεύσαμε την Πολιτική Προστασίας μας νωρίτερα αυτό το μήνα, είπα ότι οι αθλητικοί σύλλογοι, τα σχολεία και τα αθλητικά περιβάλλοντα της κοινότητας θα πρέπει να είναι ασφαλή και χαρούμενα μέρη για όσους ασχολούνται με το άθλημά μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Στίβου Sebastian Coe. 

“Σε έναν κόσμο όπου μοιραζόμαστε τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μας στο Διαδίκτυο, αυτό πρέπει να ισχύει τόσο για τον εικονικό όσο και για τον φυσικό κόσμο. Αυτή η έρευνα είναι ανησυχητική με πολλούς τρόπους, αλλά αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι ότι η κακοποίηση στοχεύει σε άτομα που γιορτάζουν και μοιράζονται τις παραστάσεις και το ταλέντο τους ως ένας τρόπος να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν τους ανθρώπους. Το να αντιμετωπίζουν τα είδη κακοποίησης που έχουν είναι ανεξιχνίαστο και όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να το σταματήσουμε. Το να ρίξουμε φως στο θέμα είναι μόνο το πρώτο βήμα .”

Οι αβάσιμες κατηγορίες για ντόπινγκ αποτελούσαν το 25% των υβριστικών μηνυμάτων, ενώ το 10% αποτελούνταν από τρανσφοβικές (9%) και ομοφοβικές (1%) αναρτήσεις.

Το 89% της ρατσιστικής κακοποίησης στόχευε αθλητές των ΗΠΑ, παρόλο που αντιπροσωπεύουν μόνο το 23% του συνόλου της μελέτης.

Ο Max Siegel, Διευθύνων Σύμβουλος της USA Track&Field, σχολίασε: «Ολόκληρη η κοινότητα της USATF είναι ευγνώμων στην World Athletics για τη διεξαγωγή αυτής της ζωτικής σημασίας έρευνας, η οποία δυστυχώς επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό: οι αθλητές των ΗΠΑ στοχοποιούνται δυσανάλογα για κακοποίηση και μίσος στα κοινωνικά δίκτυα. μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. 

“Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό οφείλεται σε μια τεράστια αύξηση των προκαταλήψεων για τη φυλή, το φύλο και την κοινωνική θέση. Με απλά λόγια, αυτός ο τύπος συμπεριφοράς είναι αηδιαστικός και εντελώς απαράδεκτος. Η USATF παραμένει αφοσιωμένη στο να εργάζεται μαζί με την World Athletics, τους αθλητές μας και την κοινότητά μας. ιδιοκτήτες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Κέντρο Ασφαλούς Αθλητισμού των ΗΠΑ και οι αρχές επιβολής του νόμου για την εξάλειψη της κατάχρησης και να κάνουν το άθλημά μας ασφαλές και φιλόξενο για όλους».

Η ανάλυση συνίστατο σε μια διαδικασία διαλογής που περιλάμβανε την αξιολόγηση καθεμιάς από τις επισημασμένες αναρτήσεις, την ανάλυση του περιεχομένου και του πλαισίου τους και την παροχή μιας άποψης ως προς το ένα από τα τέσσερα επίπεδα απαιτούμενων ενεργειών που ανταποκρίθηκαν.

Το 65% των υβριστικών αναρτήσεων κρίθηκαν σοβαρά υβριστικές, γεγονός που δικαιολογεί την παρέμβαση από το κοινωνικό κανάλι. Συνεργαζόμαστε στενά με το Twitter και τους έχουμε ειδοποιήσει για τις σχετικές αναρτήσεις και τους χρήστες και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την ομάδα τους για να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες κατά των δραστών.

Ο Jonathan Hirshler, Διευθύνων Σύμβουλος του Signify Group, σχολίασε: «Δουλεύοντας σε αυτή τη σημαντική μελέτη με την World Athletics και τους συνεργάτες μας Quest Global, μας επέτρεψε να παρουσιάσουμε τις τακτικές και τις αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται από κακούς παράγοντες σε αυτόν τον χώρο – παρέχοντας ταυτόχρονα σαφήνεια στην κλίμακα Το Threat Matrix εστιάζει στην προληπτική παρακολούθηση και την ενημερωμένη αξιολόγηση της στοχευμένης μεροληπτικής κατάχρησης και στον εντοπισμό των λογαριασμών που στέλνουν αυτά τα μηνύματα.

“Στόχος μας είναι να μετατοπίσουμε τη διαδικασία από την καθοδήγηση των θυμάτων σε μια προληπτική και προληπτική προσέγγιση, κάνοντας την εμπειρία του αθλητή στο Διαδίκτυο ασφαλή, λιγότερο απειλητική και λιγότερο τοξική. Είμαστε ευγνώμονες στην World Athletics για την ηγεσία σε αυτό το σημαντικό θέμα.”

Οι αναρτήσεις που επισημάνθηκαν ως Βαθμίδα 3 αποτελούσαν το 12%, με μια σοβαρή περίπτωση ερωτικής καθήλωσης που στόχευε μια αθλήτρια και τέσσερις περιπτώσεις εξωφρενικού ρατσισμού. Όπου τα tweets έχουν περάσει ένα ποινικό όριο, η World Athletics, μαζί με την αντίστοιχη Ομοσπονδία Μέλος της, έχει μεταβιβάσει πληροφορίες στις αρχές επιβολής του νόμου σε αυτήν τη χώρα. Ήμασταν επίσης σε άμεση επαφή με αντίστοιχες Ομοσπονδίες-Μέλη, όπου εντοπίστηκαν καταχρηστικοί λογαριασμοί για να καθοριστεί το επίπεδο σύνδεσης των ατόμων με το άθλημα της περιοχής.

Η World Athletics θα διεξάγει περαιτέρω έρευνα σε αυτόν τον τομέα και χρησιμοποίησε τα ευρήματα αυτής της έρευνας για να εισαγάγει ένα πλαίσιο διαδικτυακής κατάχρησης για τα δικά της κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να διασφαλίσει ότι είναι περιβάλλοντα απαλλαγμένα από κατάχρηση.

Η ομορφιά του στίβου είναι η διαφορετικότητά του. Θέλουμε τα κανάλια μας όχι μόνο να αντιπροσωπεύουν, αλλά και να γιορτάζουν αυτή τη διαφορετικότητα, χωρίς παρενόχληση και κακοποίηση.

Για να βεβαιωθεί ότι αυτό συμβαίνει, η World Athletics δεσμεύεται να το κάνει

 • καταργήστε τη ρητορική μίσους, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της σεξιστικής και ρατσιστικής γλώσσας, του εκφοβισμού και άλλων παραπτωμάτων από τις ενότητες σχολίων των καναλιών μας
 • αποκλεισμός ατόμων που φέρνουν κακοποίηση και μίσος στα κανάλια μας
 • αναφέρουν τις πιο σοβαρές περιπτώσεις στις αρμόδιες αρχές
 • διασφαλίσουμε ότι τα κανάλια μας θα συνεχίσουν να καλύπτουν και να γιορτάζουν τη διαφορετικότητα και την ισότητα στον αθλητισμό
 • βασιστείτε σε αυτήν την υπόσχεση να κάνουμε τα κανάλια μας και τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων που χρησιμοποιούνται από τα μέλη μας ένα ασφαλέστερο και πιο ίσο περιβάλλον για όλους

Η World Athletics θα συνεργαστεί επίσης στενά με την Ομάδα Εργασίας Safeguarding για την παροχή κατάλληλου υλικού σε Ενώσεις Περιοχών και Ομοσπονδίες-Μέλη ως μέρος των πόρων της Πολιτικής Προστασίας για να διασφαλίσει ότι η εφαρμογή των μέτρων διασφάλισης καλύπτει όχι μόνο φυσικούς, αλλά και ψηφιακούς χώρους.
 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube