ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – PRESS RELEASE

 

1 Σεπτεμβρίου 2014

 

8η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΛΙΔΗ ΚΑΙ 3 ΝΕΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ ΣΤΗNSESENA– ΙΣΠΑΝΙΑ (2014 Europe & Africa Youth Championships).

 

Η Εθνική Κύπρου στο Θαλάσσιο Σκι στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων Θαλασσίου Σκι που διεξήχθηκαν στο μικρό χωριουδάκι της Sesena κοντά την Μαδρίτη (ΙΣΠΑΝΙΑ) κατάφερε να ξεπεράσει εαυτόν. Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν συνολικά 20 χώρες. Ο Γαλίδης Αντρέας (14) με την εκπληκτική επίδοση 2 μπάλες με ταχύτητα σκάφους στα 55 χιλιόμετρα και μήκος σχοινιού στα 12 μέτρα (2.00/55/12), αναρριχήθηκε στους γίγαντες του σλάλομ και κατέλαβε την πολύ τιμητική 8η θέση στους τελικούς του σλάλομ. Παράλληλα η επίδοση του αυτή αποτελεί νέο παγκύπριο ρεκόρ στους παίδες κάτω των 14 ετών. Σημειώνεται δε, ότι ο Γαλίδης, για να καταφέρει να μπει στους τελικούς του αγωνίσματος του σλάλομ, πέτυχε επίδοση 1.50/55/12, όπου και αυτή η επίδοση αποτελούσε νέο παγκύπριο ρεκόρ, προτού το καταρρίψει και πάλι με 2.00/55/12 στους τελικούς.

 

Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι επιδόσεις των υπόλοιπων σκιέρ, με αυτή της Ρούλας Παντελή (11) να ξεχωρίζει, όπου με 1.00/14/55  πέτυχε νέο παγκύπριο ρεκόρ στις κορασίδες κάτω των 12 ετών. Ατύχησε όμως να μπει στους τελικούς του αγωνίσματος (σλάλομ για μόλις 1 μπάλα που πέτυχαν 2 άλλες συναθλήτριες της και μπήκαν στον τελικό). Η επίδοση αυτή δεικνύει και το ταλέντο της νεαρής σκιέρ, η οποία έχει ακόμη 3 χρόνια μπροστά της για να βελτιώσει την επίδοση της και να πλασαριστεί στους τελικούς στην κατηγορία κάτω των 14 ετών.

 

Νέο παγκύπριο ρεκόρ στις κορασίδες κάτω των 14 ετών, πέτυχε επίσης η Ιάνθη Αρμένη (14) με 1620 βαθμούς στο αγώνισμα τον φιγουρών που ειδικεύεται. Επιπλέον στο σλάλομ πέτυχε 1.50/55/18.25. Τέλος, η επίδοση του Ροδίωνα Παπαδόπουλου με 2.50/55/14.25 είναι νέο προσωπικό ρεκόρ.

 

Οι επιδόσεις που πέτυχαν οι αθλητές-σκιέρ μας, καταλαμβάνοντας θέση στους 8 καλύτερους αθλητές από 20 Ευρωπαϊκές Χώρες, είτε καταρρίπτοντας παγκύπρια και προσωπικά ρεκόρ, δείχνει την πολύ καλή δουλειά που έγινε τόσο από το Ομοσπονδιακό μας προπονητή Μαξ Ντίκι όσο και από τους αδελφούς-πρπονητές Χατζή στην Ελλάδα στην περίπτωση της αθλήτριας Παντελή.

 

Η Εθνική ομάδα της Κύπρου αναμένεται να επιστρέψει πίσω από την Ισπανία την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014.

 

Αξίζει ένα μπράβο στους αθλητές και προπονητές και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή, όπως τους γονείς των αθλητών και στο ΔΣ της ΚΟΘΑΣκι με ιδιαίτερη μνεία στο Πρόεδρο της Αντρέα Κοκκινο.

Και εις ανώτερα παιδιά!

 

Τώρα αναμένονται οι επόμενες συμμετοχές της Κυπριακής Ομάδας, στους Πανευρωπαικούς Αγώνες πάνω των 35 ετών που θα λάβουν χώρα στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων (ΕΛΛΑΔΑ) μεταξύ 4 και 7 Σεπτεμβρίου 2014.  Στους αγώνες αυτούς η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από τους Στέλιο Κωνσταντίνου και το Σάββα Παντελή.

 

Εμείς τους ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλές επιδόσεις!

 

 

Η Κυπριακή αποστολή Θαλασσίου Σκι που συμμετείχε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων που διεξήχθηκαν στην Sesena της Ισπανίας 27-31/8/2014. Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι: Γαλίδης Αντρέας (Σλάλομ – 8η θέση και νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 14), ο Μάξ Ντίκι (Ομοσπονδιακός Προπονητής), Παπαδόπουλος Ροδίωνας (Σλάλομ-νέο προσωπικό ρεκόρ), η Ρούλα Παντελή (Σλάλομ-νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 12) και η Ιάνθη (Ία) Αρμένη (Σλάλομ και Φιγούρες-νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 14).