20 C
Limassol
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Περισσότερο

    Τρεις κυπριακές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Παρασκευής

    Με τρεις Κυπριακές συμμετοχές σε ισάριθμα αθλήματα, συνεχίζονται την Παρασκευή οι 1οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες που διεξάγονται στο Μπακού. Πρώτος θα αγωνιστεί το πρωί στο Τάε Κβο Ντο ο Δημήτρης Μουστάκας στην κατηγορία των +80Kg. Την ίδια ώρα ο Στέφανος Θεοδότου στη Σκοποβολή θα αγωνιστεί στο Διπλό Τραπ, ενώ το απόγευμα η Μικαέλα Κουρουνά θα δώσει τον πρώτο αγώνα πρόκρισης στην Τοξοβολία.

     

    Για την πρώτη νίκη ο Μουστάκας στο Τάε Κβο Ντο

    Ο Δημήτρης Μουστάκας είναι ο τελευταίος αθλητής του Τάε Κβο Ντο που θα αγωνιστεί στο Μπακού. Θα λάβει μέρος στην κατηγορία των «δυνατών» του αθλήματος στα +80Kg, έχοντας ως πρώτο αντίπαλο τον Ιταλό Λεονάρντο Μπαζίλε (8.30π.μ.). Ο πολύπειρος 32χρονος Ιταλός, πρώτος νικητής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012, και 10ος στους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο, είναι το Νο4 στο ταμπλό των δεκαπέντε αθλητών που λαμβάνουν μέρος στην κατηγορία. Απέναντι του, ο 22χρονος πρωταθλητής Κύπρου που είναι το Νο13 στο ταμπλό, θα προσπαθήσει για την πρώτη κυπριακή νίκη στο Τάε Κβο Ντο στους αγώνες που διεξάγονται στο Μπακού. Σημαντικότερη επιτυχία μέχρι στιγμής για τον Μουστάκα η κατάκτηση της 2ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

     

    Δύσκολος αγώνας για την Κουρουνά στην Τοξοβολία

    Στην Τοξοβολία η Μικαέλα Κουρουνά θα αγωνιστεί στον πρώτο προκριματικό γύρο των «64» με αντίπαλο την Ουκρανή Βερόνικα Μαρτσένκο(14.50). Στον αγώνα κατάταξης της περασμένης Τρίτης, η Κουρουνά κατέλαβε την 48η θέση και έτσι βρίσκει τώρα απέναντι της, την 22χρονη Ουκρανή (17η).

    Η Κουρουνά προκρίθηκε για τους αγώνες του Μπακού ύστερα από τη 2η θέση που κατέλαβε στο Διεθνές Γκραν Πρι που διεξήχθη στον Μαραθώνα τον περασμένο Απρίλιο. Βρίσκεται στην 639 θέση της Παγκόσμιας κατάταξης και στον αγώνα θα προσπαθήσει να βελτιώσει την επίδοση της Τρίτης (615), έτσι ώστε να έχει ελπίδες να διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στην Ουκρανή.

    Η Μαρτσένκο κατέχει την 67η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη, και κατά τα τελευταία τρία χρόνια έχει σημειώσει πολύ μεγάλες επιτυχίες που περιλαμβάνουν την κατάκτηση δύο παγκοσμίων πρωταθλημάτων (2012 και 2014) και ενός Ευρωπαϊκού.

     

    Στο Διπλό Τραπ ο Στεφάνος Θεοδότου

    Στην Σκοποβολή, ο Στέφανος Θεοδότου θα αγωνιστεί στο Διπλό Τραπ, σε έναν αγώνα ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Στον αγώνα συμμετέχουν δεκαέξι αθλητές, κάτι που επιτρέπει σε όλους τους αθλητές να ελπίζουν για την πρώτη εξάδα του ημιτελικού.

    «Γνωρίζω ότι σίγουρα δεν είμαι στα φαβορί, αφού εδώ βρίσκονται οι καλύτεροι της Ευρώπης. Μια επίδοση στο 139/150 πιθανόν να δώσει είσοδο στην εξάδα. Ο αέρας ανεβάζει απότομα ψηλά τους δίσκους, και δυσκολεύει όλους τους σκοπευτές. Θα δούμε πως αυτό θα επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα», ανέφερε λίγο μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης ο 30χρονος πρωταθλητής Κύπρου.

    Ο Θεοδότου θα αρχίσει τις προσπάθειες του με το πρώτο 30άρι (08.30π.μ.) και μέχρι το απόγευμα σε πέντε διαδοχικούς γύρους θα ολοκληρώσει τον προκριματικό. Θα ακολουθήσει ο ημιτελικός αγώνας των πρώτων έξι αθλητών με άλλους 30 δίσκους και στη συνέχεια οι αγώνες για τα μετάλλια με άλλους 30 δίσκους.

     

    Πανέτοιμη η ομάδα του Σκητ

    Η ομάδα του Σκητ πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης, την πρώτη της προπόνηση στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο του Μπακού. Οι Γιώργος Αχιλλέως, Ανδρέας Χάσικος, Άντρη Ελευθερίου και Παναγιώτα Ανδρέου είχαν μια πρώτη γνωριμία με τον αγωνιστικό στίβο, και προπονήθηκαν ρίχνοντας 25 δίσκους. Οι πρωταθλητές μας, υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή Πιέτρο Τζένγκα προσαρμόστηκαν άμεσα στις συνθήκες του σκοπευτηρίου, έχοντας άριστη παρουσία. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης η παρουσία της Κυπριακής ομάδας προκάλεσε θαυμασμό, αφού όλοι όσοι την παρακολούθησαν αναγνώρισαν τις δυνατότητες των αθλητών μας και εκθείαζαν το γεγονός ότι μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος έχει τόσους πολλούς καλούς αθλητές. Αύριο θα διεξαχθεί η τελευταία προπόνηση με τη συμμετοχή όλων των αθλητών σε συνθήκες κανονικού αγώνα τόσο στο Σκητ Ανδρών όσο και στο Σκητ Γυναικών. Το Σάββατο οι γυναίκες, και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο οι άνδρες, θα δώσουν τους αγώνες για την διεκδίκηση των μεταλλίων στα αντίστοιχα αγωνίσματα.

    Τη Δευτέρα, θα διεξαχθεί ο αγώνας του Μικτού, όπου σε αγώνα 100 δίσκων (50 Άνδρας + 50 Γυναίκα) η Κύπρος θα επιδιώξει την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Στο αγώνισμα αυτό, η Ιταλία κυρίως, είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος αφού παρουσιάζει εξίσου δυνατή ομάδα με την Κυπριακή.

     

    Πρόγραμμα Παρασκευής 19 Ιουνίου

    Ταε Κβο Ντο

    08.30     +80Kg    Δημήτρης Μουστάκας Vs Λεονάρντο Μπαζίλε (ITA)

     

    Σκοποβολή

    08.30     Διπλό Τραπ        Στέφανος Θεοδότου

     

    Τοξοβολία

    14.50     «64»      Μικαέλα Κουρουνά Vs Βερόνικα Μαρτσένκο (UKR)

     

     

    Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

    18 Ιουνίου 2015

    ioannis pilavakis kai demetris moustakas Mikaella Kourouna 4 Skeet Team Skeet Training Stephen Theodotou Stephen Theodotou-2

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    671ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ