Τεράστια νίκη που μπορεί να χαρακτηριστεί και άλμα τίτλου πέτυχαν τα κορίτσια  του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου επί του πανεπιστημίου Λευκωσίας με 3-0 σετ και πλέον χρειάζονται μόνο μία νίκη για να στεφθούν πρωταθλήτριες .

Έχοντας κατά νου το πρώτο παιγνίδι ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια όπου παρακολουθήσαμε ένα εκπληκτικό κυριολεκτικά παιγνίδι -και το οποίο έληξε με 3-2 υπέρ του Ευρωπαϊκού- οι παίκτριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ήταν εξαιρετικά συγκεντρωμένες στον στόχο τους και παίζοντας πολύ καλά τόσο κοντά όσο και μακριά από το φιλέ σε όλη την διάρκεια κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ με 25-15.

Οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αντέδρασαν στο δεύτερο σετ αλλά μόνο στα αρχικά στάδια κατάφεραν να αντισταθούν στις αποφασισμένες για την νίκη παίκτριες του Ευρωπαϊκού και έτσι χάθηκε και το δεύτερο σετ με 15-16.

Τα τρίτο σετ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού η ψυχολογία αποτέλεσε σοβαρότατο παράγοντα και στις δύο ομάδες . Από την μία θετικά για το Ευρωπαϊκό που με το 2-0 σετ είχε πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα και από την άλλη  αρνητικά για το πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου οι παίκτριες του δεν είχαν το κουράγιο να αντιδράσουν και έτσι έχασαν και το τρίτο σετ με 25-9 και φυσικά τον αγώνα.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

A/A Πανεπιστημιακές ομάδες

Αγώνες Νίκες Ήττες ΣΕΤ Βαθμοί
  1.  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 3 3 0 9-2 8
  1.  
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2 0 2 2-6 1
  1.  
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 1 0 1 0-3 0