Μελίνα Παππά – Μαρία Τσαμοπούλου
Μελίνα Παππά – Μαρία Τσαμοπούλου

Για τις Μελίνα Παππά – Μαρία Τσαμοπούλου ήταν το 6ο σερί σε ισάριθμες διεθνείς διοργανώσεις!

 Τεράστια επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα junior 420 και 470, το οποίο ολοκληρώθηκε στην Ισπανία. Οι Ελληνες ιστιοπλόοι κατέκτησαν τρία μετάλλια, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, ενώ σε άλλες δύο κατηγορίες τερμάτισαν στην 4η θέση!

Αναλυτικά στα 470 αγοριών οι Νίκος Μπριλάκης – Νίκος Γεωργακόπουλος κατέλαβαν την 2η θέση με 54 βαθμούς. Έγιναν 12 ιστιοδρομίες και έτρεξαν 48 σκάφη. Το πλήρωμα του Ι.Ο.Π. πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κι έχασε το χρυσό μετάλλιο από το γερμανικό σκάφος για έξι βαθμούς ποινής.

Στα 420 έγιναν 11 κούρσες και στην κατηγορία U19 οι Μελίνα Παππά – Μαρία Τσαμοπούλου (φωτό) ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου συγκεντρώνοντας 129 βαθμούς μεταξύ 36 σκαφών. Ήταν η 6η σερί μεγάλη διεθνή διοργάνωση στην οποία οι αθλήτριες του Ι.Ο.Π. κατάφεραν να κατακτήσουν μετάλλιο!  6 στα 6, δηλαδή! Το 2017 αργυρό στο ευρωπαϊκό της Αθήνας και στο αντίστοιχο junior της Ιταλίας. Το 2018 χρυσό στο ευρωπαϊκό junior της Πορτογαλίας και αργυρό στο παγκόσμιο των ΗΠΑ. Και το 2019 χάλκινο στο παγκόσμιο της Πορτογαλίας και χάλκινο στο ευρωπαϊκό junior της Ισπανίας. Δεν έχει προηγούμενο και αποδεικνύει την μεγάλη κλάση αυτών των δύο κοριτσιών.

Καταπληκτική εμφάνιση στα 420 έκαναν και οι Έλενα Σωτηρίου – Ελένη Γιαννούλη (Ι.Ο.Π.), οι οποίες στην κατηγορία U17 μετά από μάχη σε 10 ιστιοδρομίες κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο μεταξύ 13 σκαφών.

Από εκεί και πέρα στα 420  και στην κατηγορία U17 οι Ι. Δέδες – Α. Σπανόπουλος τερμάτισαν 4οι με 61 βαθμούς και οι Λ. Γιαννούλης – Σ. Μιχαλόπουλος ήταν 7οι με 78 βαθμούς σε σύνολο 40 σκαφών.

Στα 470 γυναικών τα 11 σκάφη έτρεξαν 12 κούρσες και οι Α. Σπανάκη – Μ. Παπαδοπούλου κατέλαβαν την 4η θέση με 54 βαθμούς.

Τέλος, στο open 420 μετά από 11 ιστιοδρομίες οι Ο. Σπανάκης – Κ. Μιχαλόπουλος πήραν την 8η θέση σε σύνολο 92 σκαφών.

ΕΙΟ


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube