222221
222221

Αναχωρεί την Τετάρτη 13 Αυγούστου για την Νανζίνγκ, η αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής,  για να συμμετάσχει στους ΙΙ Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων θα πραγματοποιηθούν στην Κινεζική πόλη από 16-28 Αυγούστου. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα 28 αγωνίσματα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, και στους Αγώνες της Νανζίνγκ θα λάβουν μέρος περίπου 3.500 αθλητές από 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές.

Η Κυπριακή αποστολή

Αρχηγός της Κυπριακής Αποστολής θα είναι ο Διοικητικός Λειτουργός της ΚΟΕ κ. Γιώργος Κορέλλης. Η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, επιλέχθηκε ως η «Νεαρή Πρεσβευτής» (Youth Ambassador) και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στα πολιτιστικά προγράμματα που θα γίνονται παράλληλα με τους Αγώνες.

Η Κυπριακή αποστολή θα αποτελείται από έξι αθλητές που θα λάβουν μέρος σε τέσσερα αθλήματα, και θα συνοδεύονται από τέσσερις προπονητές στα αντίστοιχα αθλήματα :

ΙΙ Ολυμπιακοί Αγώνες – Νανζίνγκ 2014 / Κυπριακή Αποστολή

 

Αθλητής/τρια

Άθλημα

Αγώνισμα

1.Χρυσοχός ΠέτροςΑντισφαίρισηΜονό
2.Γεωργίου ΜάριοςΓυμναστικήΣύνθετο Ατομικό
3.Κύζα ΕιρήνηΚολύμβηση400μ.Ελεύθερο,800μ.Ελεύθερο
4.Πισσαρίδου ΜαργαρίταΚολύμβηση50μ.Ελεύθερο, 100μ.Ελεύθερο
5.Ανδρέου ΣκεύηΣτίβος100μ.
6.Χριστοφή ΝαταλίαΣτίβος100μ. Εμπόδια
7.Ηροδότου ΔημήτρηςΑντισφαίρισηΠροπονητής
8.Πετρίδης ΠαναγιώτηςΓυμναστικήΠροπονητής
9.Χουζούρης ΓιώργοςΚολύμβησηΠροπονητής
10.Κυριάκος ΚυριάκουΣτίβοςΠροπονητής

Παρουσιάζοντας τους έξι αθλητές της Κυπριακής ομάδας, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ουράνιος Ιωαννίδης, ανέφερε ότι περιμένουμε από τους αθλητές μας να έχουν απόδοση σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες κάτι που έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι σε τόσο υψηλού επιπέδου διοργανώσεις, αποτελεί προϋπόθεση για την όποια αγωνιστική επιτυχία : «Οι αθλητές εξασφάλισαν τα όρια που έβαλε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για συμμετοχή στους αγώνες. Από τους 32 αθλητές που εξασφάλισαν την πρόκριση στο Τένις μέσω της παγκόσμιας κατάταξης, ο Πέτρος Χρυσοχός είναι αξιολογημένος στο Νο8 του ταμπλό. Οι αθλήτριες του Στίβου, Σκεύη Ανδρέου και Ναταλία Χριστοφή, κατέκτησαν τον τελευταίο χρόνο, πρώτες θέσεις είτε στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων είτε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, ενώ κάτι αντίστοιχο πέτυχε και ο Μάριος Γεωργίου στη Γυμναστική. Στην Κολύμβηση περιμένουμε από την Μαργαρίτα Πισσαρίδου και την Ειρήνη Κύζα, να σημειώσουν επιδόσεις πολύ κοντά ή ακόμη και να ξεπεράσουν τα ατομικά τους ρεκόρ. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία»

Σημειώνεται ότι, στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στη Σιγκαπούρη πριν τέσσερα χρόνια, η Κύπρος κατέκτησε αργυρό μετάλλιο με τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη στη Σφυροβολία, ενώ η Λεοντία Καλλένου ήταν τέταρτη στο Άλμα εις Ύψος. Και οι δύο αθλητές, πριν λίγες μέρες συμμετείχαν στους τελικούς των αντίστοιχων αγωνισμάτων στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που έγιναν στην Γλασκώβη.

Πέραν του καθαρά αγωνιστικού προγράμματος, θα πραγματοποιούνται παράλληλα πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες βασισμένες σε πέντε θεματικούς κύκλους : Ολυμπισμός, Κοινωνική Ευθύνη, Ανάπτυξη Ικανοτήτων, Έκφραση και Ευημερία & Υγιής Τρόπος Ζωής.

Η «νεαρή πρεσβευτής» Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, που ήδη έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια στη Νανζίνγκ για το ρόλο που θα διαδραματίζουν στους αγώνες οι 107 «Νεαροί Πρεσβευτές» από ισάριθμες χώρες ανέφερε: «Οι διοργανωτές αποδίδουν μεγάλη σημασία στη συμμετοχή των αθλητών αφού ολοκληρώσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, στα διάφορα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, και αυτός είναι και  ένας από τους κύριους στόχους της αποστολής της.

Η αποστολή θα αναχωρήσει την Τετάρτη 13 Αυγούστου από τη Λάρνακα και μέσω Ντουμπάι θα φτάσει στη Σανγκάη. Από εκεί με πούλμαν θα καταλήξει στο Ολυμπιακό χωριό της Νανζίνγκ. Η επιστροφή της αποστολής είναι προγραμματισμένη για τις 30 Αυγούστου.

– See more at: http://www.sigmalive.com/sports/all-other-sports/track/151765#sthash.7GrYwDwf.dpuf