Τους Άριστους στον Αθλητισμό βράβευσε η Λεμεσός

Σε μια σεμνή τελετή ο Δήμος Λεμεσού βράβευσε και φέτος τους Άριστους Αθλητές και Ομάδες, οι οποίοι με τον πιο υποδειγματικό τρόπο ανέδειξαν τα ιδεώδη του αθλητισμού μεταλαμπαδεύοντας στις νεότερες γενιές το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι.

Η Τελετή Βράβευσης Αρίστων Αθλητών και Ομάδων που εντάσσεται στα «Λεμέσια 2021» πραγματοποιήθηκε στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη, του Προέδρου του ΚΟΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, καθώς και σημαντικών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και αθλητικό χώρο.

Τιμητικά βραβεία για το ήθος, τις επιτυχίες και τις διακρίσεις, αλλά και την γενικότερη προσφορά τους στον αθλητισμό, απονεμήθηκαν στον αργυρό ολυμπιονίκη και πρωταθλητή της ιστιοπλοΐας Παύλο Κοντίδη, στον πρωταθλητή ύψους Κυριάκο Ιωάννου, στη χρυσή παραολυμπιονίκη στην Κολύμβηση Καρολίνα Πελενδρίτου, τον αργυρό παραολυμπιονίκη στο στίβο Αντώνη Αρέστη και στο μεγαλύτερο Κύπριο τενίστα, Μάρκο Παγδατή. Μάλιστα στη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκαν συγκινητικά αφιερώματα, με εικόνες από τις σημαντικότερες στιγμές των βραβευθέντων, την λαμπρή αθλητική τους πορεία και τις μεγάλες τους επιτυχίες.

Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης σε όλους τους Ολύμπιανς που εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακους Αγώνες του Τόκιο, καθώς και στους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες των Ομοσπονδιών, οι οποίοι και αποτελούν το παρόν αλλά και το ελπιδοφόρο μέλλον του αθλητισμού της Κύπρου μας.

Συγχαίροντας τους διακριθέντες αθλητές ο Δήμαρχος της πόλης κ. Νίκος Νικολαΐδης, υπέδειξε ότι τιμώντας τους άριστους αθλητές μας, τιμούμε τις αυθεντικές αξίες της κοινωνίας μας, τιμούμε και στηρίζουμε τον πολιτισμό μας, και μάλιστα σε μια περίοδο που ο πολιτισμός μας δέχεται πλήγματα από την έντονη κρίση αξιών και των έντονων φαινομένων διαφθοράς που μαστίζουν τον τόπο μας. Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, τόνισε ο κ. Νικολαΐδης,  είναι η ασπίδα της κοινωνίας μας από την κρίση, και οι τιμώμενοι είναι το δόρυ της κοινωνίας απέναντι στη σήψη και τη διαφθορά.

Η Τελετή Βράβευσης των αρίστων αθλητών/αθλητριών και ομάδων θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές, αλλά και πιο ενδιαφέρουσες συνάξεις του αθλητικού κόσμου, τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Τα βραβεία που απονέμονται σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης αποτελούν αναμφίβολα κινητήρια δύναμη και ηθική ανταμοιβή για τους αθλητές και τις αθλήτριες μας.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού κ. Λοΐζος Μαυρουδής ανέφερε ότι τόσο η Επιτροπή όσο και το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου, κατάφεραν μέσα από τη σκληρή δουλειά, η Λεμεσός να είναι πλέον στις προτεραιότητες  αυτών που βρίσκονται στα ψηλά δώματα του αθλητισμού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση, είπε χαρακτηριστικά, από το να βλέπει κανείς τους στόχους και τα οράματα του να υλοποιούνται, ανοίγοντας διάπλατα δρόμους προσφοράς για το μέλλον.

Μετά το τέλος της Τελετής ακολούθησε Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «21 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΜΕΣΙΑ», η οποία παρουσιάστηκε από τη Φωτογραφική Λέσχη Λεμεσού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «Λεμέσια», η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου, πραγματοποιήθηκαν φέτος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού», τίτλο που κατέκτησε η Λεμεσός ανάμεσα σε δεκάδες άλλες υποψήφιες πόλεις της Ευρώπης.

Επίσημος Χορηγός Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ

Χορηγοί Λεμεσίων: ΚΟΑ, Medochemie, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Marlow Navigation, Deloitte, Hercules Group / Υποστηρικτής: ACS Courier Cyprus.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube