Ασημένια η Πελενδρίτου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Μαδέρα
186546196 144369547710797 7738064505909441107 n

Ένα μεγάλο ποσοστό, τουλάχιστον το 75%, των αθλητών και όσων θα μένουν στο Ολυμπιακό Χωριό κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έχουν εμβολιαστεί ή θα το έχουν πράξει μέχρι την έναρξη των αγώνων.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνάντησης με τους Ιάπωνες διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων. «Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί πολύ πέρα από το 80%», πρόσθεσε ο κ. Μπαχ την ώρα που οι επικρίσεις και οι αντιδράσεις τω Ιαπώνων αυξάνονται για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών, λόγω των φόβων τους για εξάπλωση της Πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα ή και για μεταφορά νέων στελεχών του Covid-19 στην Ιαπωνία. Την αντίθεση τους στη διεξαγωγή των Αγώνων εξέφρασαν και οι γιατροί στο Τόκιο, μέσω της οργάνωσης τους.

Ο κ. Μπαχ ανέφερε πως η ΔΟΕ πρότεινε στην οργανωτική επιτροπή να ενσωματώσει πρόσθετο ιατρικό προσωπικό στις αντιπροσωπείες των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. «Αυτό το πρόσθετο προσωπικό θα υποστηρίξει επίσης την αυστηρή εφαρμογή μέτρων κατά του Covid-19 στο Ολυμπιακό Χωριό και στους Ολυμπιακούς χώρους» είπε.

Πάντως, η Πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, τόνισε ότι ο εμβολιασμός των συμμετεχόντων «θα βοηθούσε πολύ στη διασφάλιση της ασφάλειας των Αγώνων».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, θα επισκεφθεί την Ιαπωνία στις 12 Ιουλίου, πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Αρχικά, ο κ. Μπαχ επρόκειτο να μεταβεί το Τόκιο τον Μάιο, αλλά η επίσκεψη αναβλήθηκε, λόγω των έκτακτων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση με την απόφαση για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube