ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΑΚΡΗ
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΑΚΡΗ

Στη 2η θέση της γενικής κατάταξης μετά την ολοκλήρωση των δύο σημερινών ιστιοδρομιών βρίσκεται η Βασιλεία Καραχάλιου στην κατηγορία Laser Radial Γυναικών, στο “Enoshima Yacht Harbour”, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα ιστιοπλοϊας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κατετάγη 6η στην 3η ιστιοδρομία και 1η στην 4η και «σκαρφάλωσε» στη 2η θέση της γενικής κατάταξης με 9 βαθμούς ποινής, δύο περισσότερους από την Λίνε Φλεμ Χόεστ από τη Νορβηγία. Στην 3η θέση ακολουθεί η Δανέζα Αν-Μαρί Ρίντομ με 14 β.π.

Η Καραχάλιου στην 1η ιστιοδρομία της είχε τερματίσει δεύτερη και στην δεύτερη 19η, την οποία όμως αφαίρεσε, όπως έχουν δικαίωμα όλοι οι ιστιοπλόοι να κάνουν με την χειρότερη στον αγώνα κούρσα τους.

Η 18χρονη πρωταθλήτρια μας Μαριλένα Μακρή, μετά και την 4η ιστιοδρομία βρίσκεται στην 25η θέση καταλαμβάνοντας την 26η και 27η θέση στις σημερινές κούρσες.

Κερδίζει εμπειρίες το ανερχόμενο αστέρι από τη Λεμεσό αφού όπως και η ίδια είχε δηλώσει θέλει να διεκδικήσει ολυμπιακό μετάλλιο το 2024 στο Παρίσι.