Τόκιο 2020: «Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στην κυπριακή αποστολή» -Αλλαγή στο σημαιοφόρο της χώρας μας- Δηλώσεις Α. Θεοφυλάκτου
ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ ΤΟΚΙΟ

Kρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στο Ολυμπιακό χωριό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ από την Ιαπωνία, ο Αρχηγός της κυπριακής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο Ανδρέας Θεοφυλάκτου, προσθέτοντας ότι η Κύπρος μέχρι στιγμής δεν έχει κανένα κρούσμα.

«Υπάρχει μια φημολογία, η οποία ισχύει στην Κύπρο, ότι δεν θα γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες. Ενημερώνουμε τον κόσμο ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ήδη ξεκινήσει. Δεν είναι η τελετή έναρξης που σηματοδοτεί την έναρξη των αγώνων. Ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιοι αγώνες, όπως κάποια ομαδικά αθλήματα», σημείωσε.

Ο κ. Θεοφυλάκτου ανέφερε, παράλληλα, ότι υπάρχει αισιοδοξία από τους αθλητές, που απαρτίζουν την κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα, και από αύριο τρεις αθλητές, οι Μίλαν Τραΐκοβιτς, Απόστολος Παρέλλης και Άντρη Χριστοφόρου θα μεταφερθούν από Σιμοτσούκε και Φούτζι, στο Ολυμπιακό Χωριό.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο αρχηγός της κυπριακής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είπε ότι οι Κύπριοι αθλητές έχουν ήδη ξεκινήσει προπονήσεις, προσθέτοντας ότι «είμαστε τώρα στη διαδικασία της αυριανής τελετής έναρξης, η οποία είναι κουτσουρεμένη με πολλές ιδιομορφίες εκ μέρους των Ιαπώνων».

«Δηλαδή εκτός του ότι δεν θα υπάρχουν θεατές, θα υπάρχει πολύ ταλαιπωρία για τους αθλητές που θα έρθουν από πολύ μακριά, όπως για παράδειγμα οι αθλητές της Ιστιοπλοΐας», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε ότι σημαιοφόροι στην αυριανή τελετή έναρξης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ ώρα Τόκιο (γύρω στο μεσημέρι ώρα Κύπρου), θα είναι ο αθλητής του Στίβου Μίλαν Τραΐκοβιτς και η Σκοπεύτρια Άντρη Ελευθερίου.

Σημείωσε ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί σημαιοφόρος να είναι ο Ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης, ωστόσο σε επικοινωνία που είχε μαζί με τη διοικητική ομάδα ο Κύπριος ιστιοπλόος δήλωσε ότι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί και την απόσταση του Ολυμπιακού Σταδίου στο Τόκιο, από την Enoshima, εκεί όπου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα της Ιστιοπλοΐας, καθιστούν αδύνατη την παρουσία του στην τελετή έναρξης. Έτσι, ο αρχηγός της Κυπριακής Ολυμπιακής αποστολής στο Τόκιο, ενεργοποίησε την εντολή του Εκτελεστικού Συμβουλίου που καθορίζει ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση πού αδυνατεί ο Παύλος Κοντίδης να είναι ο σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης, τότε θα αντικατασταθεί με τον πρώτο επιλαχόντα, που είναι ο Μίλαν Τραΐκοβιτς.

Ο κ. Θεοφυλάκτου ανέφερε, παράλληλα, ότι κατά την αυριανή τελετή έναρξης έχει αθλητές που δεν μπορούν να παρελάσουν, ενώ οι διοργανωτές έχουν δώσει το δικαίωμα στις αποστολές να ορίσουν μόνο 6 άτομα που θα παρελάσουν μαζί με τους αθλητές.

Έτσι, συνέχισε, η διοικητική ομάδα της κυπριακής αποστολής προχώρησε στη διεξαγωγή ζωντανής κλήρωσης, με όλους τους προπονητές, ούτως ώστε να επιλεγούν αυτά τα 6 άτομα που θα παρελάσουν στην αυριανή τελετή έναρξης με τους αθλητές.

Σε ερώτηση με πόσους αθλητές θα μετέχει στην τελετή έναρξης η Κύπρος, ο κ. Θεοφυλάκτου είπε ότι η  μέχρι στιγμής εκτίμηση είναι ότι θα παρελάσει με 11 αθλητές.

Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες, ο αρχηγός της κυπριακής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είπε ότι «είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

«Υπάρχει αισιοδοξία από τους αθλητές μας. Το προπονητικό κομμάτι είναι εκπληκτικό. Όλα τα προβλήματα που υπάρχουν τα λύνει η διοικητική ομάδα, και δεν αφήνει να ταλαιπωρήσουν τους αθλητές μας. Λίγο πρόβλημα έχουμε με τα μεταφορικά και δυστυχώς, αρχίσαμε στο Ολυμπιακό Χωριό να έχουμε κρούσματα. Υπάρχει μια φημολογία, η οποία ισχύει στην Κύπρο, ότι δεν θα γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες. Ενημερώνουμε τον κόσμο ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ήδη ξεκινήσει. Δεν είναι η τελετή έναρξη που σηματοδοτεί την έναρξη. Ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιοι αγώνες, όπως κάποια ομαδικά αθλήματα», σημείωσε.

Ο κ. Θεοφυλάκτου ανέφερε ότι προετοιμάζονται κυρίως για το άθλημα της ποδηλασίας, που στις 25 του μήνα θα είναι αγώνισμα και τελικός μαζί. Η Κύπρος λαμβάνει μέρος στην ποδηλασία με την Άντρη Χριστοφόρου, η οποία είναι η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία της κυπριακής ποδηλασίας που θα λάβει μέρος δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είπε, επίσης, πως αύριο όλοι οι αθλητές που βρίσκονταν σε Σιμοτσούκε και Φούτζι θα είναι στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Συνεχίζω να εμφανίζουμε πολύ αισιόδοξος, παρακολουθώντας και έχοντας ενημέρωση από τους αθλητές όσον αφορά τις προπονήσεις τους. Διαπιστώνεται ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό βαθμό για μια πολύ καλή παρουσία, όπως ακριβώς τα προετοιμάζαμε και τα σχεδιάζαμε, και είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι ότι η Κύπρος, θα είναι, μπορεί και περισσότερο από μία φορά, στο βάθρο», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τον εντοπισμό κρουσμάτων στο Ολυμπιακό Χωριό και αν αυτό τους ανησυχεί, ο κ. Θεοφυλάκτου είπε ότι υπάρχουν τα κρούσματα, αλλά υπάρχουν ειδικοί χειρισμοί από την διοικητική ομάδα.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube