Το Wta αποσύρει όλα τα γεγονότα από την Κίνα καθώς η ΔΟΕ κατηγορείται για «ανεύθυνη» αντίδραση στην εξαφάνιση του Πενγκ

Η Ένωση Γυναικών Αντισφαίρισης (WTA) ανέστειλε όλα τα τουρνουά στην Κίνα ως απάντηση στη συνεχιζόμενη ανησυχία για την ευημερία της Πενγκ Σουάι.

«Με καλή συνείδηση, δεν καταλαβαίνω πώς μπορώ να ζητήσω από τους αθλητές μας να αγωνιστούν εκεί όταν η Πενγκ Σουάι δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί ελεύθερα και φαίνεται ότι έχει πιεστεί να αντικρούσει τον ισχυρισμό της για σεξουαλική επίθεση», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του WTA, Στιβ Σάιμον. .

«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, ανησυχώ επίσης πολύ για τους κινδύνους που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν όλοι οι παίκτες και το επιτελείο μας εάν διοργανώναμε εκδηλώσεις στην Κίνα το 2022».

Ο Σάιμον πρόσθεσε ότι «χαιρόταν από το τεράστιο ποσό της διεθνούς υποστήριξης που έχει λάβει η WTA για τη θέση της σε αυτό το θέμα» – μια θέση που είναι διαμετρικά αντίθετη με τη στάση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για την υπόθεση και το Πεκίνο 2022.

Το WTA Tour συνήθως επισκέπτεται την Κίνα για πολλά τουρνουά κάθε χρόνο και η αναστολή όλων των κινεζικών γεγονότων είναι πιθανό να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις.

Οι Τελικοί του WTA στο τέλος της σεζόν είχε συμφωνηθεί να διεξάγονται στο Shenzhen μέχρι το 2030, αν και μεταφέρθηκαν στη Γκουανταλαχάρα φέτος ως απάντηση στην κρίση του κοροναϊού.

Οι ανησυχίες για την ευημερία του Peng εξακολουθούν να υφίστανται και ο τενίστας που συμμετείχε σε βιντεοκλήση με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, την πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητών Emma Terho και τον Li Lingwei, πρώην παίκτη του μπάντμιντον, μέλος της ΔΟΕ και Κινέζο πολιτικό, δεν έκαναν λίγα για να καταπνίξουν τους φόβους παρά τους ισχυρισμούς της ΔΟΕ Η Πενγκ επέμεινε ότι ήταν «ασφαλής και καλά».

«Η συμπεριφορά της ΔΟΕ σε σχέση με τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και την εξαφάνιση του Πενγκ Σουάι ήταν ανεύθυνη και δείχνει πόσο κούφια είναι πραγματικά η κατανόησή της για τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής διευθυντής της SRA, Αντρέα Φλόρενς.

«Η προθυμία της ΔΟΕ να αγνοήσει τη φωνή ενός Ολυμπιονίκη που μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο και να υποστηρίξει ισχυρισμούς κρατικών μέσων ενημέρωσης στην Κίνα δείχνει την επείγουσα και κρίσιμη ανάγκη για μια στρατηγική της ΔΟΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε στενή συνεννόηση με τους επηρεαζόμενους φορείς, τοποθετώντας τους αθλητές στο κέντρο.”

Το Wta αποσύρει όλα τα γεγονότα από την Κίνα καθώς η ΔΟΕ κατηγορείται για «ανεύθυνη» αντίδραση στην εξαφάνιση του Πενγκ
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ μίλησε στον Peng Shuai μέσω σύνδεσης βίντεο

Η Πενγκ ισχυρίστηκε στο Weibo  στις 2 Νοεμβρίου ότι ο Ζανγκ Γκάολι, πρώην ανώτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υψηλόβαθμο μέλος του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ), της είχε επιτεθεί σεξουαλικά πριν από 10 χρόνια, προτού έρθουν σε εξωσυζυγική σχέση. υπόθεση.

Η ανάρτηση αφαιρέθηκε μέσα σε 20 λεπτά, δεν αναφέρθηκε στην Κίνα και ο Peng φέρεται να μην εμφανίστηκε για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα επέμειναν ότι ήταν ασφαλής μετά το WTA και αρκετοί κορυφαίοι παίκτες εξέφρασαν την ανησυχία τους, δημοσιεύοντας ένα email το οποίο ισχυρίστηκε ότι προερχόταν από την Peng, αλλά απορρίφθηκε ευρέως ως κατασκευασμένο.

Εικόνες και βίντεο του Πενγκ, συμπεριλαμβανομένου ενός όπου κάποιος εκτός κάμερας δυσκολεύεται να αναφέρει την ημερομηνία, δημοσιεύτηκαν επίσης πριν από την κλήση του τρεις φορές Ολυμπιονίκη με τον Μπαχ.

Η ΔΟΕ έχει κατηγορηθεί ότι δίνει προτεραιότητα στους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – που πρόκειται να διεξαχθούν στην κινεζική πρωτεύουσα Πεκίνο – έναντι της ευημερίας της Πενγκ.

Η ΔΟΕ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους Αγώνες ως μοχλό για να ασκήσει πιέσεις στην κινεζική κυβέρνηση «να ανοίξει μια ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα για τους ισχυρισμούς σεξουαλικής επίθεσης της Πενγκ, αν το επιθυμεί», ανέφερε η SRA.

Ωστόσο, ο Zhang ήταν σε ένα στάδιο ο αρχηγός μιας ομάδας εργασίας του Κρατικού Συμβουλίου που επέβλεπε τις προετοιμασίες για το Πεκίνο 2022 και φωτογραφήθηκε με τον Μπαχ, με αποτέλεσμα ορισμένοι να αμφισβητήσουν περαιτέρω την αμεροληψία του οργανισμού.

«Η διαδικασία υποβολής καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση, ειδικά εναντίον μιας τόσο ισχυρής φιγούρας, είναι απίστευτα γενναία, δύσκολη και γεμάτη με προσωπικό ρίσκο», δήλωσε η Τζούλι Αν Ρίβερς-Κόχραν, εκτελεστική διευθύντρια του The Army of Survivors.

Ο Στρατός των Επιζώντων ιδρύθηκε ως απάντηση στα εγκλήματα του Λάρι Νασάρ, ενός γιατρού Γυμναστικής των ΗΠΑ που κακοποίησε σεξουαλικά εκατοντάδες νεαρές αθλήτριες.

«Η Πενγκ Σουάι πρέπει να επαινεθεί, να γίνει πιστευτή και να της παρέχεται η μέγιστη δυνατή προστασία μέσω της υποστήριξης που ενημερώνεται για το τραύμα και μιας έρευνας με επίκεντρο τους επιζώντες, εάν το επιθυμεί, που λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς της και την ασφάλειά της. 

«Η απάντηση της ΔΟΕ δεν περιελάμβανε κανένα από αυτά τα στοιχεία – ακόμη περισσότερα στοιχεία για την ad-hoc και λανθασμένη προσέγγισή της στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το Wta αποσύρει όλα τα γεγονότα από την Κίνα καθώς η ΔΟΕ κατηγορείται για «ανεύθυνη» αντίδραση στην εξαφάνιση του Πενγκ
Η υπόθεση Peng Shuai έχει προσθέσει στις εκκλήσεις των ακτιβιστών να αφαιρεθεί η Κίνα από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για λόγους ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούσαν να μεταφερθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από την Κίνα, ακόμη και πριν η υπόθεση Peng λάμψει νέο φως στη μισαλλοδοξία της κυβέρνησης στη διαφωνία.

Στο Xinjiang, η Κίνα έχει κατηγορηθεί για χρήση καταναγκαστικής εργασίας των Ουιγούρων, οργάνωση προγράμματος μαζικής παρακολούθησης, κράτηση χιλιάδων σε στρατόπεδα εγκλεισμού, διεξαγωγή αναγκαστικών στειρώσεων και σκόπιμη καταστροφή της κληρονομιάς των Ουιγούρων.

Το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι τα στρατόπεδα είναι εκπαιδευτικά κέντρα που έχουν σχεδιαστεί για να εξαλείψουν τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό και τον αυτονομισμό και αρνείται τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Η Κίνα έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί τις εκκλήσεις να επιτρέψει στα Ηνωμένα Έθνη ανεμπόδιστη πρόσβαση στην περιοχή για έρευνα.

Οι ενέργειες της χώρας στο Χονγκ Κονγκ και στο Θιβέτ έχουν επίσης τροφοδοτήσει εκκλήσεις για μποϊκοτάζ και οι σημαίες του Θιβέτ κυματίστηκαν όταν οι ακτιβιστές διέκοψαν την τελετή για το άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας του Πεκίνου 2022 στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει πει ότι η «πρόσφατη δημόσια επανεμφάνιση της Πενγκ δεν αμβλύνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια και την ελευθερία της», ευθυγραμμίζοντας περισσότερο με τη στάση της WTA παρά με αυτή της ΔΟΕ.

«Η ΕΕ συμμερίζεται τις αυξανόμενες διεθνείς απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών του αθλητισμού, για διαβεβαιώσεις ότι είναι ελεύθερη και ότι δεν απειλείται», συνέχισε η δήλωση. 

«Με αυτό το πνεύμα, η ΕΕ ζητά από την κινεζική κυβέρνηση να παράσχει επαληθεύσιμες αποδείξεις για την ασφάλεια, την ευημερία και το πού βρίσκεται η Πενγκ Σουάι. 

«Η ΕΕ προτρέπει τις κινεζικές αρχές να διεξαγάγουν πλήρη, δίκαιη και διαφανή έρευνα για τους ισχυρισμούς της για σεξουαλική επίθεση».

Οι σχέσεις μεταξύ πολλών μελών της ΕΕ και της Κίνας είναι σφοδρές, και με εκκλήσεις για διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που προέρχονται από πολιτικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες χώρες, φαίνεται πιθανό ότι αρκετοί από τους συμμάχους τους στην ΕΕ θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμά του.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube