Το World Athletics δημιουργεί ειδικό ταμείο για την υποστήριξη αθλητών που πλήγηκαν  κατά τη διάρκεια της πανδημίας
World Athletics

Το World Athletics, μαζί με το Διεθνές Ίδρυμα Αθλητισμού (IAF), δημιούργησαν σήμερα ένα ταμείο ύψους 500.000 δολαρίων για να υποστηρίξουν επαγγελματίες αθλητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας των κορωνών.

Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Αθλητισμού Sebastian Coe, ο οποίος προεδρεύει επίσης της IAF, δήλωσε ότι το ταμείο θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους αθλητές που έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους τους τελευταίους μήνες λόγω της αναστολής του διεθνούς διοργανώσεων, ενώ ο κόσμος καταπολεμά την παγκόσμια κατάσταση της έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Ιδρύθηκε το 1986 για να υποστηρίξει φιλανθρωπικούς σκοπούς που αφορούν τον αθλητισμό, το Διεθνές Ίδρυμα Αθλητισμού, υπό την Επίτιμη Προεδρία του Πρίγκιπα Άλμπερτ Β του Μονακό της HSH, έχει διαθέσει πόρους από τους προϋπολογισμούς του για το 2020 και το 2021 για να βοηθήσει αθλητές που έχουν ανάγκη μέσω αυτής της διαδικασίας.

Ο Coe θα προεδρεύει μιας ειδικής πολυπεριφερειακής ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση των αιτήσεων συνδρομής, οι οποίες θα υποβληθούν μέσω των έξι περιοχών του World Athletics.

Στα μέλη θα περιλαμβάνονται: Ολυμπιονίκης και 1500μ παγκόσμιος κάτοχος ρεκόρ Hicham El Guerrouj, Ολυμπιονίκης pole vault, Κατερίνα Στεφανίδη (εκπρόσωπος της Επιτροπής Αθλητών WA), μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του WA Sunil Sabharwal (Επιτροπή Ελέγχου) και Abby Hoffman, μέλη του Συμβουλίου WA Adille Οι Sumariwalla, Beatrice Ayikoru και Willie Banks, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της IAF και πρώην ταμίας του WA Jose Maria Odriozola και Team Athletics St Vincent και ο Πρόεδρος των Γρεναδίνων Keith Joseph.

Η ομάδα εργασίας θα συναντηθεί αυτήν την εβδομάδα για να καθιερώσει μια διαδικασία απονομής και διανομής επιχορηγήσεων σε μεμονωμένους αθλητές και να εξετάσει άλλους τρόπους συγκέντρωσης πρόσθετων χρημάτων για το ταμείο.

Ο Coe είπε ότι ήταν σημαντικό το άθλημα να υποστηρίζει τους αθλητές του που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στις τρέχουσες συνθήκες.

«Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Hicham που μας έφερε αυτήν την ιδέα και τον πρίγκιπα Albert για την ισχυρή υποστήριξή του σε αυτό το έργο. Είμαι σε συνεχή επαφή με αθλητές σε όλο τον κόσμο και γνωρίζω ότι πολλοί αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ως συνέπεια του τερματισμού των περισσότερων διεθνών αθλητικών αγώνων τους τελευταίους δύο μήνες. Οι επαγγελματίες αθλητές μας βασίζονται στα χρηματικά έπαθλα ως μέρος του εισοδήματός τους και έχουμε επίγνωση ότι η αγωνιστική σεζόν μας, τόσο στην πίστα όσο και στον δρόμο, επηρεάζεται σοβαρά από την πανδημία. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε τουλάχιστον κάποιο διαγωνισμό αργότερα φέτος, αλλά εν τω μεταξύ θα προσπαθήσουμε επίσης, μέσω αυτού του ταμείου και πρόσθετων χρημάτων που σκοπεύουμε να αναζητήσουμε μέσω των φίλων του αθλητισμού μας, για να βοηθήσουμε όσους αθλητές όσο και δυνατόν.

Ο πρίγκιπας της HSH Albert II πρόσθεσε: «Δημιούργησα πριν από περισσότερα από 35 χρόνια το Ίδρυμα Διεθνούς Αθλητισμού με τον αείμνηστο Primo Nebiolo για να ενθαρρύνω και να προωθήσω τον αθλητισμό και να χορηγήσω οικονομική βοήθεια σε αθλητικές ομοσπονδίες και τους πιο άξιους αθλητές. Από την ίδρυσή του το Ίδρυμα έχει διανείμει για αυτά σκοπούς άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Είμαι χαρούμενος που μπορούμε να διαθέσουμε τους πόρους μας πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία, ώστε να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή των αθλητών που υποφέρουν οικονομικά αυτή τη στιγμή. Ελπίζουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα βοηθήσει αυτούς τους αθλητές να προετοιμαστούν για να συμμετέχουν σε διεθνή διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου έτους, για να διατηρήσουν την εκπαίδευσή τους, να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους και ότι αυτό θα τους απαλλάξει από το άγχος σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές. ”

Ο El Guerrouj είπε: «Η πανδημία προκαλεί οικονομικό πόνο σε ανθρώπους από όλα τα μέρη της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών, και αυτή είναι μια στιγμή που πρέπει να ενώσουμε ως παγκόσμια κοινότητα για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Είμαι χαρούμενος που ο Seb και ο World Athletics αντέδρασαν τόσο θετικά στην πρότασή μου να δημιουργήσουμε ένα ταμείο για αθλητές και να το κάνουμε με την υποστήριξη του International Athletics Foundation. Η αναστολή του διαγωνισμού είχε τεράστιο αντίκτυπο σε πολλούς επαγγελματίες αθλητές επειδή δεν μπορούν να κερδίσουν χρηματικά έπαθλα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκαμε έναν τρόπο να τους βοηθήσουμε ».


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube