Το «road To Oregon» ξεκινάει

Η World Athletics κυκλοφόρησε το «Road to Oregon», ένα διαδικτυακό εργαλείο που βοηθά τους αθλητές, τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης να παρακολουθούν τη διαδικασία πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Oregon22.

Με δυνατότητα αναζήτησης ανά εκδήλωση, χώρα και κατάσταση πρόκρισης, το εργαλείο παρέχει μια προβολή σε πραγματικό χρόνο κάθε αγώνα κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόκρισης, η οποία λήγει στις 26 Ιουνίου 2022 (29 Μαΐου 2022 για τον μαραθώνιο και τον αγώνα πεζοπορίας 35 χιλιομέτρων). Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου 2022.

Οι αθλητές μπορούν να προκριθούν με έναν από τους τέσσερις τρόπους: με την επίτευξη ενός προτύπου εισόδου, λόγω της συμμετοχής τους σε πρωταθλήματα περιοχής ή μαραθώνιους Platinum Label (που θεωρείται ότι έχουν επιτύχει το πρότυπο εισόδου), με συμμετοχή με μπαλαντέρ ή με θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο τέλος της περιόδου πρόκρισης, με βάση τους αριθμούς-στόχους για κάθε αγώνα, το World Athletics θα καθορίσει τον αριθμό των αθλητών με πρότυπο συμμετοχής, επιλέξιμες μπαλαντέρ και θέσεις καθολικότητας. Τυχόν θέσεις που απομένουν εντός του αριθμού-στόχου μιας διοργάνωσης θα κατανεμηθούν στη συνέχεια σε αθλητές με βάση τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη για να ολοκληρώσουν το πεδίο στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Εάν ο αριθμός-στόχος των αθλητών σε οποιοδήποτε αγώνα επιτευχθεί ή ξεπεραστεί, μέσω των προτύπων εισόδου, των μπαλαντέρ και των θέσεων καθολικότητας, κανένας άλλος αθλητής δεν θα προκριθεί λόγω της θέσης τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Το εργαλείο Road to Oregon προορίζεται μόνο για να δώσει μια επισκόπηση του ποιοι αθλητές βρίσκονται σε προκριματική θέση. δεν αναφέρει και δεν θα υποδεικνύει ποιοι αθλητές έχουν επιλεγεί από την ομοσπονδία-μέλος τους. Οι τελικές συμμετοχές θα δημοσιευτούν πιο κοντά στην ώρα των πρωταθλημάτων.

Το εργαλείο καλύπτει επίσης το καθεστώς προσόντων για τους πέντε κλάδους της σκυταλοδρομίας, αν και δεν εξαρτώνται από τα πρότυπα εισόδου ή την παγκόσμια κατάταξη.

• Λήψη: Σύστημα προκριματικών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου Oregon22

Παγκόσμιος Στίβος


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube