Η εθνική μας ομάδα στο σκητ γυναικών εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο, η Άντρη Ελευθερίου πέρασε τρίτη στον τελικό, όμως περιορίστηκε στην έκτη θέση κι έχασε «κάρτα» και βάθρο, ενώ η ομάδα των εφήβων ισοβάθμησε στην τέταρτη θέση μαζί με την Τουρκία
Αν υπάρχει προσωποποίηση της έννοιας «χαρμολύπη» τότε είναι αυτή που εμφανίστηκε σε όλο της το μεγαλείο στα πρόσωπα ολόκληρης της κυπριακής αποστολής στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής. Κι αυτό γιατί είναι μεγάλη (και για πολλούς ανεξήγητη) υπόθεση, να κερδίζεις σε Παγκόσμιους Αγώνες (με συμμετοχή 90 χωρών και πάνω από 1800 αθλητών), ένα χάλκινο μετάλλιο, μια τέταρτη θέση, μια έκτη, μια έβδομη, μια δωδέκατη και μια 14η θέση και να φεύγεις λυπημένος. Αυτό ακριβώς συνέβηκε στο διεθνές σκοπευτήριο της Σιαγκβόν στη Νότια Κορέα μετά την ολοκλήρωση των αγώνων σκητ γυναικών και εφήβων…
Τα κορίτσια της εθνικής μας ομάδα του σκητ γυναικών εξασφάλισαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, η πρωταθλήτρια μας Άντρη Ελευθερίου αγωνίστηκε στον τελικό του σκητ γυναικών και εξασφάλισε την έκτη θέση, η Κωνσταντία Νικολάου στο ίδιο αγώνισμα τερμάτισε έβδομη, οι έφηβοι μας στο σκητ ισοβάθμησαν στην τέταρτη θέση στην ομαδική κατάταξη μαζί με την ομάδα της Τουρκίας, ενώ οι νεαροί Αλέξανδρος Παναγή και Πέτρος Εγγλεζούδης τερμάτισαν στην 12η και 14η θέση αντίστοιχα στην ατομική κατάταξη του σκητ εφήβων. Θέσεις πολύ τιμητικές και διακρίσεις αξιόλογες για τέτοιου επιπέδου αγώνες … Όμως ο πήχης για την κυπριακή σκοποβολή βρίσκεται πολύ ψηλά! Κι εκεί ψηλά τον είχαν τοποθετήσει οι γυναίκες και οι έφηβοί μας την πρώτη μέρα! Γι’ αυτό και η στενοχώρια, προσωρινά τουλάχιστον, επισκίασε τη χαρά για τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών μας.
Επειδή με τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας, όλοι πίστεψαν πως οι έφηβοί μας στο σκητ θα μπορούσαν να ανεβούν στο βάθρο τόσο ομαδικά όσο και ατομικά και πως κάποια από τα κορίτσια μας είχαν τη δυνατότητα τόσο για το μετάλλιο όσο και για την ολυμπιακή «κάρτα»… Κι όμως αυτά χάθηκαν στις λεπτομέρειες…
Στο σκητ γυναικών όπου πρώτευσαν οι τρεις Αμερικανίδες Κάτλιν Κόνορ (57/60), Ροτ Κίμπερλι (56/60) και Άμπερ Ίγκλις (46/50), η πρωταθλήτρια μας Άντρη Ελευθερίου που πέρασε τρίτη στον τελικό (119/125) αποχώρησε πρώτη, αφού είχε έξι απώλειες στον πρώτο γύρο του τελικού (14/20) και περιορίστηκε στην έκτη θέση. Κι όμως η πέμπτη αθλήτρια Ναταλία Βινοκράτοβα από τη Ρωσία εξασφάλισε την «κάρτα» για το Τόκιο του 2020, αφού τις δυο «κάρτες» για τις ΗΠΑ εξασφάλισαν οι δυο πρώτες αθλήτριες και την τρίτη η Σλοβάκα Ντάγκα Μπαρτέκοβα που πήρε την τέταρτη θέση (κάθε χώρα, σε κάθε αγώνισμα, δικαιούται μόνο δυο ολυμπιακές κάρτες).
Στο ίδιο αγώνισμα, η Κωσνταντία Νικολάου με 117/125, έμεινε εκτός τελικού για ένα δίσκο, ενώ η Παναγιώτα Ανδρέου με 109/125 έμεινε στην 39η θέση ανάμεσα σε 73 αθλήτριες. Στην ομαδική κατάταξη, όπου η Κύπρος εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο με 345/375, πρώτη κατετάγη η ομάδα των ΗΠΑ με 355/375 και δεύτερη η Ιταλία με 347/375. Στο σκητ εφήβων, η εθνική Τσεχίας εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο με 356/375, η Ινδία το αργυρό με 355/375 και η Ιταλία το χάλκινο με 354/375. Η Κύπρος και η Τουρκία που ισοβάθμησαν στην τέταρτη θέση συγκέντρωσαν 348/375. Στην ατομική κατάταξη, ο Ιταλός Ηλία Στρατσιόλι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ο Αμερικανός Νικ Μοστσιέττι το αργυρό και ο Ινδός Σάιν Γκαρνιχάλ Γκάρχαλ το χάλκινο. Οι νεαροί διεθνείς μας Αλέξανδρος Παναγή και Πέτρος Εγγλεζούδης με 117/125 έμειναν εκτός τελικού για δυο δίσκους και τερμάτισαν στη 12η και 14η θέση αντίστοιχα, ενώ ο μικρός Σωτήρης Ανδρέου, στην παρθενική του συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες έμεινε στην 22η θέση με 114/125.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
- & 1Α. Η εθνική μας ομάδα του σκητ γυναικών, με τις διεθνείς σκοπεύτριες μας ‘Αντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου, στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των Παγκοσμίων Αγώνων
- Η πρωταθλήτρια μας Άντρη Ελευθερίου στη διάρκεια του τελικού