Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου θα αποτελέσει στόχο για το Μπέρμιγχαμ μετά τους Κοινοπολιτείακους Αγώνες, αποκαλύπτει ο υπουργός Αθλητισμού

Ο Βρετανός Υπουργός Αθλητισμού Νάιτζελ Χάντλεστον υποστήριξε, ότι το Μπέρμιγχαμ θα διοργανώσει στο μέλλον περαιτέρω σημαντικές διοργανώσεις μετά τους φετινούς Αγώνες της Κοινοπολιτείας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου μεταξύ αυτών που θα μπορούσε να εξεταστή.

Ο Huddleston έχει τονίσει την ανάγκη να κερδίσουμε “full bang for the buck” από τους χώρους που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν όταν οι Αγώνες ανοίξουν εδώ σε 100 ημέρες.

Το Alexander Stadium θα φιλοξενήσει τις Τελετές Έναρξης και Λήξης καθώς και τους αγώνες στίβου κατά τη διάρκεια του Μπέρμιγχαμ 2022 μετά την ανακατασκευή του ύψους 72,4 εκατομμυρίων λιρών (97,9 εκατομμύρια δολάρια/80,3 εκατομμύρια ευρώ).

Ο Huddleston παραδέχτηκε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα ήταν «πρόθυμη» να συζητήσει το ενδεχόμενο μιας προσφοράς για τη μεταφορά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στον χώρο διεξαγωγής του Perry Barr που έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί σε χωρητικότητα 30.000 με την προσθήκη προσωρινών θέσεων.

Η αποφασιστικότητα για τη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών γεγονότων σε ολόκληρη τη Βρετανία περιγράφηκε στο στρατηγικό σχέδιο του UK Sport που δημοσιεύτηκε πέρυσι και ο Huddleston έχει τονίσει τη σημασία της διεξαγωγής αγώνων εκτός Λονδίνου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου θα αποτελέσει στόχο για το Μπέρμιγχαμ μετά τους Κοινοπολιτείακους Αγώνες, αποκαλύπτει ο υπουργός Αθλητισμού«Έχουμε εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης [στο Μπέρμιγχαμ] τώρα», είπε ο Χάντλστον.

«Υπάρχουν ήδη καλές εγκαταστάσεις στο Μπέρμιγχαμ, αλλά αυτό θα ενισχύσει αυτές τις ευκαιρίες.

«Θα είστε εξοικειωμένοι με το Χρυσό Πλαίσιο [όσον αφορά] ποια γεγονότα θα αναζητήσουμε στο μέλλον και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε έναν καλό αγωγό.

«Θα γνωρίζετε την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το 2028 [Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA], αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά αθλητικά γεγονότα, με τον στίβο να είναι διαχρονικά δημοφιλής, οπότε νομίζω ότι είμαστε σε καλή θέση για αυτό.

«Δεν μπορώ να δώσω καμία υπόσχεση αυτή τη στιγμή, αλλά εργαζόμαστε με κυβερνητικά όργανα, καθώς και με το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ και άλλους για να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους στο μέλλον για να βγάλουμε τα λεφτά από αυτά. φανταστικά γεγονότα».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα υποστηρίξει μια προσφορά του Μπέρμιγχαμ για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, ο Χάντλεστον είπε: «Νομίζω ότι θα μπορούσαν και θα ήμασταν πρόθυμοι να το συζητήσουμε.

«Ας επικεντρωθούμε στην παράδοση αυτών των Παιχνιδιών πρώτα από όλα.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε πλήρη μόχλευση αυτών των καταπληκτικών χώρων και στην πραγματικότητα η ευελιξία του σταδίου Alexander είναι απίστευτη.

«Ο τρόπος με τον οποίο έχει κατασκευαστεί για να μπορεί να τοποθετήσει μερικές από αυτές τις προσωρινές κερκίδες σίγουρα του δίνει τη δυνατότητα και είναι στο μάθημα για τα Games που δεν ήταν προηγουμένως, οπότε θα ήθελα πολύ να εξερευνήσω αυτά τα πράγματα.

«Πάντα κοιτάμε τη μελλοντική πορεία των μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

«Θέλουμε να έχουμε περισσότερα, είναι μέρος της κυβέρνησης, επομένως είναι σίγουρα στα χαρτιά».

Το Alexander Stadium πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση Diamond League το 2011 και έχει προγραμματιστεί να διοργανώσει άλλη μια ως δοκιμαστική εκδήλωση για τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας.

Το Μπέρμιγχαμ έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου κλειστού στίβου το 2003 και το 2018 στο Εθνικό Κλειστό Στάδιο (NIA).

Αλλά το Λονδίνο είναι η μόνη πόλη στη Βρετανία που έχει φιλοξενήσει το εμβληματικό υπαίθριο γεγονός του World Athletics το 2017.

Η Τρεις φορές χάλκινη Ολυμπιονίκης Κέλι Σόδερτον από τη Βρετανία υποστήριξε το Μπέρμιγχαμ για να ξεκινήσει μια προσφορά για ένα μελλοντικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, περιγράφοντάς το ως το «σπίτι του στίβου».

Το Alexander Stadium επεκτείνεται σε ένα χώρο 30.000 θέσεων εγκαίρως για τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να διαρκέσουν από τις 28 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, πριν επανέλθει σε χωρητικότητα 18.000 θέσεων μετά το γεγονός.

Το Μπέρμιγχαμ έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Δρόμου Στίβου το 2023 ή το 2024.

Ο Χάντλστον είπε ότι η διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων εκτός Λονδίνου ήταν μέρος της ατζέντας της κυβέρνησης για την «ισοπέδωση» που στοχεύει στην πιο ισότιμη κατανομή ευκαιριών σε ολόκληρη τη Βρετανία.

«Θέλω πραγματικά να βεβαιωθώ ότι το Alex θα χρησιμοποιηθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του στο μέλλον», πρόσθεσε ο Huddleston.

«Είναι ένα υπέροχο γήπεδο.

«Το Λονδίνο έχει επίσης εξαιρετικές εγκαταστάσεις, αλλά όταν πρόκειται για τη διοργάνωση σημαντικών διεθνών γεγονότων και μάλιστα του τουρισμού, πρέπει να έχουμε μια στρατηγική London plus και να βεβαιωθούμε ότι πολύς χρόνος και προσοχή και ενέργεια στον τουρισμό και, μάλιστα, σε αθλητικές εκδηλώσεις είναι επίσης εκτός του Λονδίνου όπου έχουμε επίσης τις πιο εκπληκτικές εγκαταστάσεις.

«Η επένδυση στο Μπέρμιγχαμ είναι πολύ απίστευτη και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι υποστηρίζουμε αυτές τις άλλες περιοχές της χώρας εκτός Λονδίνου».

Το Τμήμα Ψηφιακής, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού της Βουλής των Κοινοτήτων δημοσίευσε τον περασμένο μήνα τα πορίσματα μιας έρευνας που προκάλεσε ανησυχίες για το μακροπρόθεσμο μέλλον του Σταδίου Alexander.

Η επιτροπή, υπό την προεδρία του συντηρητικού βουλευτή του Solihull (βουλευτής) Julian Knight και η οποία περιλάμβανε βουλευτές από όλη τη χώρα, επισκέφθηκε το Μπέρμιγχαμ ως μέρος της έρευνάς της και συνάντησε τους διοργανωτές των Αγώνων, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου του Birmingham 2022 Ian Reid.

Όμως ο Χάντλστον απέρριψε τις ανησυχίες της Επιτροπής, κατηγορώντας τους ότι είναι «υπερβολικά επικριτικοί».

«Υπήρξαν ορισμένα έγκυρα σημεία και τα λαμβάνω υπόψη, αλλά διαφωνώ με τα συμπεράσματά τους», πρόσθεσε ο Huddleston.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube