Το MetaQuotes Champ Boxing Academy καλωσορίζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στις εγκαταστάσεις του.

355
PJA 8884
PJA 8884

Στα μέσα του Ιουλίου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του πυγμαχικού σωματείου MetaQuotes Champ Boxing Academy και του  Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα του πυγμαχικού σωματείου MetaQuotes Champ Boxing Academy κ. Γιώργο Αντωνίου και εκ μέρους του Ευρωπαϊκού πανεπιστήμιου Κύπρου από τον Πρύτανη καθηγητή Κώστα Γουλιάμο.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών με στόχο την ενίσχυση της διάδρασης μεταξύ επιστήμης και πρακτικής του αθλητισμού προς όφελος, όχι μόνο των αθλητών αλλά και των φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του ευρύτερου αθλητικού τομέα στην Κύπρο.

Η συνεργασία μεταξύ του πυγμαχικού σωματείου MetaQuotes Champ Boxing Academy και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα περιλαμβάνει κυρίως την υλοποίηση ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών δράσεων και άλλων δράσεων κοινού ενδιαφέροντος, την ανταλλαγή δεδομένων, πληροφοριών, έρευνας και τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης, πρακτική εξάσκηση φοιτητών του Προγράμματος Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, παρακολούθηση στοχευμένων διαλέξεων στο Πανεπιστήμιο και κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά/εκπαιδευτικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται ή συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή από άλλους εθνικούς/ διεθνείς οργανισμούς.

Σε συνεχεία, στις 17 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση από τους εκπροσώπους των δύο οργανισμών στις εγκαταστάσεις του MetaQuotes Champ Boxing Academy οπού οι εκπρόσωποι Δρ. Αναστάσιος Θεοδώρου, Διδάκτωρ Βιολογίας της Άσκησης, Συντονιστής Προγράμματος Φυσικής Αγωγής και Επιστημών Αθλητισμού , η  Κα. Λούτσια Ναρδή, Head of Admissions και Δρ. Αντώνης Αλεξόπουλος, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ( και Αντιπρόεδρος του MetaQuotes Champ Boxing Academy)  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά της προπονήσεις που γίνονται από τα διάφορα τμήματα της ακαδημίας και να έρθουν πιο κοντά στους αθλητές. Παρόν ήταν και οι εκπρόσωποι του MetaQuotes Champ Boxing Academy όπως ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Παρμαξής , ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεωργός Αντώνιου ο Ταμίας κ. Φοίβος Γεωργιάδης το μέλος ο κ. Μάριος Τιρίμος και ο Προπονητής της ακαδημίας κ. Σάββας Κόκκινος.  Ακολούθησε δείπνο στην ταβέρνα  «Βράκα» στην Λινόπετρα και  κατά τη διάρκεια του δείπνου , τόσο ο κ. Κόκκινος, όσο και ο  Δρ. Αναστάσιος Θεοδώρου εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η συνεργασία μεταξύ του MetaQuotes Champ Boxing Academy και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, όχι μόνο θα ωφελήσει τους δύο οργανισμούς αλλά και θα συμβάλει θετικά στην αναβάθμιση του αθλητικού τομέα στην Κύπρο.