ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 2

To μεταγραφικό πλαίσιο και τα «καυτά» θέματα του βόλεϊ απασχόλησαν την Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης που έγινε το Σάββατο στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Η Συνέλευση προχώρησε στο διορισμό δυο Επιτροπών που θα δώσουν εισηγήσεις για το μεταγραφικό πλαίσιο σε ενήλικες και ανήλικους αθλητές.

Παράλληλα, τα μέλη της Συνέλευσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το στάτους της CEV και της FIVB στο θέμα των μεταγραφών Κυπρίων και ξένων αθλητών στην Κύπρο. Παράλληλα, εγκρίθηκε όπως οι πετοσφαιριστές/στριες που δεν έχουν συμβόλαιο να μπορούν με την έγκριση των ομάδων τους να μετακινηθούν σε άλλη ομάδα. Ακόμα συζητήθηκε πρόταση για συμμετοχή στις εγχώριες διοργανώσεις πετοσφαιριστή/στριας όπου ο ένας εκ των δυο γονέων είναι Κύπριος/α.

Σε άλλο σημείο έγινε αναφορά στις υποχρεώσεις που θα έχουν τα σωματεία με την τροποποίηση του Περί Σωματείων Νόμου όπου ακούστηκαν διάφορες απόψεις . Έγινε τροποποίηση εσωτερικών κανονισμών που πρότεινε η ΚΟΠΕ εκτός του κεφαλαίου των προπονητών που θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο. Έγινε επίσης τροποποίηση εσωτερικών κανονισμών διαιτησίας.

Η Συνέλευση καταπιάστηκε εκτενώς με τα θέματα της ημερίδας βόλεϊ που έγινε στις 26 Μαϊου 2018 ενώ συζητήθηκε η εφαρμογή του Παρατηρητή Αγώνα (σ.σ. θα είναι υπεύθυνος για το τι συμβαίνει στο γήπεδο) παράλληλα με τον Παρατηρητή Διαιτησίας. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να εφαρμοστεί σε όλους τους αγώνες, αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά. Επίσης συζητήθηκαν τρόποι αναβάθμισης του πρωταθλήματος Β Κατηγορίας Ανδρών – Γυναικών.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς μίλησε για τις προσπάθειες ασφαλιστικής κάλυψης των αθλητών. Ακόμα, ο κ. Κρασιάς ανέφερε ότι αποφασίστηκε η ψηφιοποίηση των γηπέδων όπου διεξάγονται αγώνες πετοσφαίρισης ώστε σε όλα τα παιχνίδια να προσφέρεται η υπηρεσία Live Score.
Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν τα πρακτικά των Συνελεύσεων που έγιναν 30 Ιουνίου και 23 Σεπτεμβρίου 2017 και παράλληλα έγινε λογοδοσία των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠΕ και της έκθεσης των ελεγκτών για το ημερολογισκό έτος 01.01 -31.12 2017.

Με μπάλες Gala και τη νέα χρονιά
Η Συνέλευση ενέκρινε τη χρησιμοποίηση της μπάλας Gala στα πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών και τη νέα πετοσφαιρική σεζόν 2018-19.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube