Το Iba αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το Ολυμπιακό Σύστημα Προκριματικών για το Παρίσι 2024

Το Ολυμπιακό Σύστημα Προκριματικών (OQS) για το τουρνουά πυγμαχίας των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, που αναπτύχθηκε πρόσφατα και εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ορίζει τις κατηγορίες για το Παρίσι 2024 . Θα υπάρχουν 124 θέσεις για επτά αγωνίσματα από την πλευρά των ανδρών και 124 θέσεις για έξι αγώνες γυναικών. Η IBA έχει συνδυάσει τις περισσότερες από τις 13 κατηγορίες βάρους ανδρών και 12 γυναικών της IBA στις αντίστοιχες ολυμπιακές κατηγορίες. 

Η περίοδος προκριματικών ολυμπιακών προκριματικών θα διαρκέσει από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως τις 31 Μαΐου 2024. Η πρόκριση θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις φάσεις και θα δούμε τους φιναλίστ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών της IBA το 2023, τους κορυφαίους μαχητές στην παγκόσμια κατάταξη της IBA και των Ολυμπιακών, και οι νικητές του προκριματικού Ολυμπιακού Τουρνουά της τελευταίας ευκαιρίας. Το OQS έχει σχεδιαστεί για να είναι το πιο δίκαιο ποτέ. 

Το Iba αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το Ολυμπιακό Σύστημα Προκριματικών για το Παρίσι 2024
Ο πρόεδρος της IBA Umar Kremlev

Ο πρόεδρος της IBA Umar Kremlev δήλωσε: “Ως διεθνής ένωση, χρειάστηκε να λάβουμε υπόψη πολλές απόψεις κατά τη διαμόρφωση αυτού του συστήματος. Είμαι βέβαιος ότι μετά από μήνες συζητήσεων και διαβουλεύσεων, δημιουργήσαμε ένα σύστημα προσόντων που παρέχει δίκαιη και ισότιμη Ευκαιρία για όλους τους επίδοξους πυγμάχους του Ολυμπιακού. Είναι σημαντικό ότι θα βασίζεται στην επιτυχία σε διοργανώσεις IBA.” 

 

 

Κατά την ανάπτυξη του OQS, η IBA συνεργάστηκε στενά με το Τμήμα Αθλητισμού της ΔΟΕ, τις Επιτροπές IBA, τις ηπειρωτικές συνομοσπονδίες, τους αθλητές και την εθνική ομοσπονδία της χώρας υποδοχής.   

Το Iba αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το Ολυμπιακό Σύστημα Προκριματικών για το Παρίσι 2024
O Γενικός Γραμματέας IBA Istvan Kovacs

Ο Γενικός Γραμματέας IBA Istvan Kovacs δήλωσε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το Ολυμπιακό Σύστημα Προκριματικών που έχει εγκριθεί. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς που το σύστημα παρείχε στους αθλητές ευελιξία, καθώς και πολλαπλές ευκαιρίες να προκριθούν στον αγώνα. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε δίκαιους αγώνες στα προκριματικά στο δρόμο για το Παρίσι». 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube