Το επαναστατικό Concept I4 της Bmw
BMW Concept i4 1

Ο Όμιλος BMW ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του με την αποκάλυψη ενός καθαρά ηλεκτρικού Gran Coupe. Το BMW Concept i4 αναδεικνύει μια νέα, ηλεκτρική, εποχή στο «Sheer Driving Pleasure» όπως λέει και το μότο της εταιρείας. Το BMW Concept i4, που θα περάσει τις γραμμές παραγωγής το 2021, προσφέρει μια νέα αντίληψη για τη δυναμική αριστεία της BMW, η οποία συνδυάζει ένα μοντέρνο, κομψό σπορ σχεδιασμό με την ευρυχωρία και τη λειτουργικότητα ενός τετράθυρου Gran Coupe, εκπέμποντας μηδενικές εκπομπές ρύπων.
Το εσωτερικό του BMW Concept i4 επικεντρώνεται σε εκείνες τις στιγμές που ο οδηγός επιλέγει να χειριστεί ο ίδιος το αυτοκίνητο. Για το σκοπό αυτό, κάθε στοιχείο στο μπροστινό μέρος της καμπίνας επικεντρώνεται στον οδηγό. Το νέο Curved Display της BMW συνδυάζεται με το τιμόνι για να αποκαλύψει ένα νέο προσανατολισμό στον οδηγό και προσφέρει μια ματιά μπροστά στην οθόνη στις εκδόσεις παραγωγής της BMW iNEXT και της BMW i4.

Η τεχνολογία BMW eDrive της πέμπτης γενιάς αποτελεί καθοριστικό χαρακτηριστικό της BMW i4 και συνεπώς και της μελλοντικής ηλεκτρικής κινητικότητας. Ο ηλεκτροκινητήρας, τα ηλεκτρικά συστήματα, η μονάδα φόρτισης και η μπαταρία υψηλής τάσης, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς, είναι νέες εξελίξεις που επιτρέπουν στο BMW Group να κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα μπροστά στον τομέα των συστημάτων ηλεκτροκίνησης. Ο ηλεκτρικός κινητήρας που αναπτύχθηκε για την BMW i4 παράγει μέγιστη ισχύ μέχρι 530 ίππων, η οποία κατατάσσεται στα ίδια επίπεδα απόδοσης μαζί με μια τρέχουσα μηχανή καύσης BMW V8. Η στιγμιαία παροχή ισχύος δίνει στα BMW i4 μοναδικά χαρακτηριστικά απόδοσης και εξαιρετική επιτάχυνση.

Διαθέτει τρεις διαφορετικές λειτουργίες (Experience Modes. Core, Sport και Efficient) που προσφέρουν στον χρήστη πρόσβαση στα διάφορα ηλεκτρικά συστήματα οδήγησης.  Το BMW Concept i4 δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τον ατομικό σχεδιασμό της, αλλά και από τον μοναδικό της ήχο. Αναπτύχθηκε με το εμπορικό σήμα της BMW IconicSounds Electric από τον παγκοσμίου φήμης συνθέτη Hans Zimmer μαζί με τον BMW Sound Designer Renzo Vitale. Η BMW IconicSounds Electric επιδιώκει να δίνει συναίσθηση στα ηλεκτρικά οχήματα της BMW και να τους δίνει «φωνή» χρησιμοποιώντας προσωπική ηχητική παρουσία.

Η πέμπτη γενιά της BMW eDrive φέρνει επίσης μια πρόσφατα σχεδιασμένη μπαταρία υψηλής τάσης με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των μπαταριών. Η έκδοση της μπαταρίας που αναπτύχθηκε για την BMW i4 εντυπωσιάζει με την εξαιρετικά λεπτή της κατασκευή και τη βελτιστοποιημένη πυκνότητα ενέργειας. Ζυγίζει περίπου 550 κιλά, έχει ενεργειακό περιεχόμενο περίπου 80 kWh και επιτυγχάνει ένα εύρος λειτουργίας έως και 600 χιλιομέτρων. Η τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς θέτει νέα πρότυπα από την άποψη της πυκνότητας ισχύος, της αποδοτικότητας και σε οδήγηση χωρίς εκπομπές ρύπων.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube