25 C
Limassol
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Περισσότερο

    Το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» ως προπονητικό προορισμό έχουν επιλέξει οι μεγαλύτεροι αθλητές του κόσμου στην κατηγορία Φινν!

    Στην Αθήνα για να κάνουν προετοιμασία στην ελληνική θάλασσα θα βρεθούν από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο οι μεγαλύτεροι ιστιοπλόοι του κόσμου στην κατηγορία ΦΙΝΝ. Το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» στις εγκαταστάσεις της ΕΙΟ έχει αρχίσει να γίνεται ευρύτερα γνωστό σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, διότι αρκετοί από τους αθλητές που το έχουν επιλέξει ως προπονητικό προορισμό κατάφεραν πρόσφατα σπουδαίες επιτυχίες.

    Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο Καναδός Τ. Ράμσοου και ο Τούρκος Α. Καινάρ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ορχους ήταν μέσα στην 10άδα και κέρδισαν την πρόκριση για τις χώρες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας. Είναι από τους πρώτους ιστιοπλόους που έχουν έρθει στην Αθήνα κι έχουν δηλώσει γοητευμένοι με τις συνθήκες προπόνησης. Το ανέφεραν, μάλιστα, και στον υφυπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη στο περιθώριο της βράβευσης του μεγάλου Καναδού ιστιοπλόου Λοράνς Λεμιέ.

    Το ίδιο ισχύει για τον Τσέχο Ο. Πάπλει που πριν από λίγες μέρες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΦΙΝΝ νέων, αλλά και για τον Κροάτη Ι. Ολιτζικ που για πρώτη φορά στην καριέρα του τερμάτισε 11ος.

    Εκτός από αυτούς τους αθλητές συμμετοχή στο «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» έχουν δηλώσει μεγάλοι Φινίστες και συγκεκριμένα οι εξής: Ο  αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής του Ορχους και χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Σουηδός Μ. Σάλμινεν, ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γάλλος Τζ. Λομπέρτ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βραζιλιάνος Χ. Ζαρίφ και ο περίφημος Νορβηγός Α. Πέντερσεν.  Είναι πολύ πιθανό να προπονηθεί και ο χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής Ούγρος Ζ. Μπέρετς. Ακόμα θα έρθουν ιστιοπλόοι από την Ελβετία, την Κροατία και την Πολωνία, ενώ έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να  προπονηθούν στην χώρα μας και οι Γερμανοί.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι για το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ξένες ομοσπονδίες, γεγονός που επιβεβαιώνει την επιτυχία του. Γι’ αυτό και η ΕΙΟ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει γρήγορα στην τελειοποίησή του, με την αμέριστη συμπαράσταση του υφυπουργού αθλητισμού, ο οποίος από την αρχή αγκάλιασε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    671ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ