Untitled 1cf
Untitled 1cf

Το χρυσό παιδί της άρσης Βαρών μίλα αποκλείστικα στην ActioninSports.com Το video της απονομής εδω

-Όνομα- και επίθετο – Δημήτρης Μινασίδης

-Ηλικία 25 ετών

-Τοπος γέννησης. Γεωργία

-Που μεγάλωσες (Πόλη).Πάφο10524731_10202396723099544_892226002392917125_n

-Που πηγές Δημοτικό σχολειό? Πήγα στο Α Δημοτικό σχολειό Γεροσκηπου, ακόλουθος στο Γυμνάσιο Άγιας Παρασκευής Γεροσκηπου, και ολοκλήρωσα στο Λύκειο στο Α Εθνάρχη Μακάριου στην Πάφο.

-Ποια η σχολική επαφή με των αθλητισμό? Με τα αθλητικά την περίοδο οπού ήμουν μαθητής συμμετείχα σε αγώνες σκυταλοδρομίας για ένα διάστημα.10402538_10202396744220072_2581106772895360560_n

-Και με την Άρση βαρών πότε και πως ξεκίνησες? Η επαφή μου με την άρση βαρών ξεκίνησε από των Θειο μου το 2003 ο οποίος ήταν και ο ίδιος πιο παλιά αθλητής άρσης βαρών και με παροτρύνε να πηγαίνω μαζί του. Αρχικά δεν ήθελα να πηγαίνω επειδή το θεωρούσα ζόρικο. Ακόλουθος, ξεκίνησα και σε διάστημα τεσσάρων μηνών προπόνησης βρέθηκα να  συμμετέχω για πρώτη φόρα σε επίσημη διοργάνωση , τους Πανελλήνιους Αγώνες και πηρά την τετάρτη θέση και αυτό ήταν το 2004 και ήμουν δεκατεσσάρων χρόνων.

-Πες μας για της συμμέτοχες και τα αθλητικά σου επιτεύγματα. Την ίδια χρονιά συμμετείχα ξανά στους Πανελλήνιους Αγώνες οπού και πηρά την έκτη θέση. Μέσα σε δυο χρονιά συμμετείχα τρεις φόρες στους Πανελλήνιους Αγώνες οπού και την τελευταία φόρα πηρά το Πανελλήνιο ρεκόρ. Στα δεκαέξι μου το 2006 εντατικά στην Κυπριακή ομάδα άρσης βαρών οπού και για πρώτη φόρα συμμετείχα με τη σημαία της Κύπρου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες έφηβων στην Σλοβακία και πηρά την πέμπτη θέση .Μετέπειτα πήγα στους Πανευρωπαϊκούς Αγ ώνες  παίδων στην Σουηδία ξανά οπού κέρδισα τρία Χρυσά στο αρασέ 118 στα 62 κιλά αγωνιζόμουν, στο 145 ζετέ και σύνολο στα 275 το χρυσό. Ακόλουθος πήγα στους Κοινοπολιτειακούς της Μελβούρνη, εκεί είχε πάρει την δωδέκατη θέση. Σε Παγκύπριο επίπεδο δεν είχα ανταγωνισμό και έτσι περιοριζόμουν να ξεπεράσω τα παλιά ρεκόρ που είχαν κάνει άλλη και ακόλουθος  τα δικά μου. Είχα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό εφήβων οπού βγήκα εκτός και ακόλουθος στο Ευρωπαϊκό των άντρων τρίτος το 2008 που έγινε στην Ιταλία και είχα αγωνιστή στα 69 κιλά και πηρά την πρόκριση για την Ολυμπιάδα κάνοντας 135 αρασέ 170 ζετέ και σύνολο 305 και πήραμε την  πρόκριση. Το 2008 πήγα στο Πεκίνο στα 69 κιλά οπού είχα έρθει δέκατος ένατος. Το 2009 συμμετείχα στους ευρωπαϊκούς άντρων  στην Ρουμάνια οπού πηρά τρίτη θέση ακολούθως στους μεσογειακούς στην Ιταλία δεύτερη θέση και μετά στους. ευρωπαϊκούς αγώνες εφήβων οπού πηρά το χρυσό. Το 2010 είχα κάποιο τραυματισμό οπού έκανα μια χειρουργική επέμβαση και απείχα για οκτώ μήνες. Το 2011 κέρδισα το Ευρωπαϊκό που έγινε στην Κύπρο και το 2012 συμμετείχα στο ευρωπαϊκό ανδρών και πηρά την δεύτερη θέση και κέρδισα την πρόκριση για το Λονδίνο. Τώρα μετά από δυο χρονιά παύση κέρδισα στους κοινοπολιτειακούς της Γλασκόβης το χρυσό.10501940_10202396442532530_4587961358388264483_n

-Πες μας για το πρόγραμμα προπόνησης που ακλούθησες? Ακλούθησα ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα προπόνησης για δυο μήνες στην Κύπρο. Η προπόνηση περιλάμβανε τρεις ώρες προπόνηση το πρωί και τρεις ώρες το βραδύ ,επτά φόρες την εβδομάδα. Γινόταν μια μέρα Μάξιμου και μια μέρα αποθεραπεία. Επίσης το διατροφικό πρόγραμμα ήταν πολύ αυστηρό.

-Από την οικογένεια σου ποιος σε στήριζε? Η μόνη που με στήριζε σε όλους τους τομής, ήταν η μητέρα μου εξ αρχής και για αυτό το λόγο της είχα δώσει την αφοσίωση μου σε αυτό το άθλημα μονο για αυτήν. Από την αρχή μέχρι σήμερα ήταν ο μοναδικός σπόνσορας που είχα και της χρωστώ τα πάντα. Η μητέρα μου είναι η μόνη που με παρήγορη, η μόνη που με εμψυχώνει, και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Επίσης θα ήθελα να πω ότι θα συνεχίσω το άθλημα αυτό μονο για αυτή μέχρι να πάρω το Ολυμπιακό Χρυσό.

-Οι φίλοι σου ήταν κοντά σου? Οι φίλοι μου όπως και η οικογένεια μου ήταν πάντα δίπλα μου όπως μπορούσαν είτε με τηλεφωνήματα είτε με μηνύματα, με παρακολουθούσαν από το ιντερνέτ η την τηλεόραση.

-Ποιοι είναι η στόχοι σου τώρα? Ο στόχος μου τώρα είναι η Βραζιλία. θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα σωστά ώστε να πάω καλά στην Ολυμπιάδα. για να πάω καλά στην ολυμπιάδα δεν θεωρό ότι είναι πρόβλημα επειδή την πρόκριση την πείρα δυο φόρες μέχρι τώρα που σημάνει ότι μπορώ να την πάρω και τρίτη φόρα. Αλλά μέσα σε όλο αυτό το ταξίδι κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν τελειώνουν με την πρόκριση αλλά με το μόλις πάρεις τιν πρόκριση πρέπει να δώσεις το διπλάσιο του εαυτού σου σε θέμα προπόνησης και αφοσίωσης, και όλο αυτό πρέπει να γίνετε μέχρι να πατήσεις το πόδι σου στο πλατό της  Ολυμπιάδα .

-Τι μήνυμα θα ήθελες να δώσεις στους νέους. Το μήνυμα που θέλω να δώσω στους νέους σήμερα είναι ότι εάν δεν ζοριστείς να θυσιάσεις ώρες και ώρες προπόνησης ,να κουραστείς να ίδρωσης να κτυπήσεις να πόνεσης δεν παίρνεις ένα μετάλλιο τόσο απλά. Όμως  μόλις τα καταφέρεις και το πάρει και ανέβης στο πλατό και σε βραβεύσουν τότε δια μαγείας τα ξεχνάς όλα αυτά άμεσος γίνεσαι άλλος άνθρωπος,  εσύ ο ίδιος πλέον βλέπεις τον εαυτό σου πολύ διαφορετικά, των βλέπεις με ένα σεβασμό εκτίμηση, περηφάνια για το κατόρθωμα που πέτυχε και όλο αυτό έχει αντίκτυπο και αντίληψη για τον κόσμο όλο γύρο σου.

-Ποσό αλλάζεις μέσα από αυτές της εμπειρίες? Εάν τώρα υπολογίσεις ότι έχω αλλάξει τρεις προπονητές μέχρι τώρα και έχω πάρει από τον καθένα και διαφορετική εμπειρία και όλο αυτό το θέμα προπόνησης προετοιμασίας πειθαρχίας και η διάφορες συμμέτοχες σε αγώνες με της επιτυχίες και τις αποτυχίες σίγουρα μέσα σε όλο αυτό το ταξίδι αλλάζεις και εσύ και η προσωπικότητα σου.

-Ο ρόλος του προπονητή? Σε αυτό το ταξίδι ο δεύτερος σου πατέρας είναι ο προπονητής σου χωρίς αυτόν δεν πας μπροστά πρέπει να των ακούς καλά και πιστά σε ότι σου λέει. Αυτό που πιστεύεις εσύ ότι κατέχεις εκείνος η δουλεία του είναι να στο απορρίπτει και να σε παίρνει πιο περά.   Δημήτρη συγχαρητήρια για την νίκη σου και σου εύχομαι καλή συνέχεια .   Από την Action in Sports.com