Το αισιόδοξο μυνημα απο για την Κρακοβία θα υπογράψει συμβόλαιο για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023 τον Δεκέμβριο

23
Το αισιόδοξο μυνημα απο για την Κρακοβία θα υπογράψει συμβόλαιο για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023 τον Δεκέμβριο

Ο Χασάν Αράτ, πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σύμβαση της διοργανώτριας πόλης θα υπογραφεί από την Κρακοβία-Małopolska τον επόμενο μήνα.

Ο Τούρκος αξιωματούχος φέρεται να έκανε το σχόλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΓΚ στο Samorin, που πραγματοποιήθηκε πριν από την 41 st ΕΓΚ σεμινάριο στην πόλη της Σλοβακίας.

Η Πολωνία απονεμήθηκε στους τρίτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες το 2019, αλλά η συσσώρευση αντιμετώπισε αβεβαιότητα λόγω του ότι το συμβόλαιο της διοργανώτριας πόλης παρέμεινε ανυπόγραφο.

Η EOC ήταν αισιόδοξη νωρίτερα φέτος ότι η σύμβαση θα οριστικοποιηθεί τον Ιούλιο, αλλά η διαδικασία συνέχισε να αντιμετωπίζει καθυστερήσεις.

Μια πιθανή σημαντική ανακάλυψη σημειώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα μετά τις συνομιλίες μεταξύ της πολωνικής κυβέρνησης και εκπροσώπων από τις συνδιοργανωτές των Αγώνων Κρακοβία, Małopolska και Σιλεσία.

Αξιωματούχοι στην Κρακοβία αναζητούσαν διαβεβαιώσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της αθλητικής υποδομής που απαιτείται για τους Αγώνες, τις οποίες η πολωνική κυβέρνηση έχει τώρα συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει.

Εκκρεμή ζητήματα παραμένουν με το Δημοτικό Συμβούλιο της Κρακοβίας να αναζητά υποστήριξη για βελτιωμένες υποδομές μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης της φοιτητικής πανεπιστημιούπολης όπου αναμένεται να αναπτυχθεί ένα Ολυμπιακό Χωριό.

Οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα επιτευχθεί πλήρης συμφωνία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, επιτρέποντας την υπογραφή της σύμβασης με την πόλη υποδοχής.

Ο Αράτ είπε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΕ ότι τρία μεγάλα ολυμπιακά αθλήματα αναμένεται να ενισχύσουν το πρόγραμμα για τους Αγώνες, με τις συνομιλίες να πλησιάζουν στο τέλος τους.

Τοξοβολία, μπάσκετ 3×3, μπάντμιντον, μπιτς χάντμπολ, μπιτς ποδόσφαιρο, πυγμαχία, σπάσιμο, κανό, ποδηλασία, ξιφασκία, τζούντο, καράτε, σύγχρονο πένταθλο, muaythai, kickboxing, padel, σκοποβολή, άλμα με σκι, αθλητική αναρρίχηση, πινγκ πονγκ, ταεκβοντό, teqball και το τρίαθλο είναι μεταξύ των επιβεβαιωμένων αθλημάτων.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και το Ευρωπαϊκό Ομαδικό Πρωτάθλημα Στίβου.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Σπύρο Καπράλο, παρουσιάστηκε η έκθεση του γενικού γραμματέα του Raffaele Pagnozzi.

Η έκθεση σκιαγράφησε τις δραστηριότητες του Γραφείου της EOC στη Ρώμη και τον αντίκτυπό τους στο ευρύτερο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Κίνημα.

Η EOC αναμένει τρία ακόμη μεγάλα ολυμπιακά αθλήματα να ενταχθούν στο πρόγραμμα για τους τρίτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες ©Getty Images
Η EOC αναμένει τρία ακόμη μεγάλα ολυμπιακά αθλήματα να ενταχθούν στο πρόγραμμα για τους τρίτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες ©Getty Images

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι προϋπολογισμοί του Γραφείου EOC και EOC EU, μαζί με τη σύνθεση των Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας του EOC.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν προσπάθειες για να διασφαλιστεί η αύξηση της εκπροσώπησης των γυναικών και της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε όλους τους φορείς.

Στην Επιτροπή Αθλητών της EOC προστέθηκαν ο Ιρλανδός παίκτης χόκεϋ Ντέιβιντ Χάρτε, η Λιθουανή μοντέρνα πενταθλήτρια Laura Asadauskaite, η Τσέχα αθλήτρια δίαθλου Lucie Charvatova και η Πολωνή αθλήτρια ταχύτητας Luiza Zlotkowska.

Η Zlotkowska θα υπηρετήσει ως “αθλήτρια που εκπροσωπεί τον οικοδεσπότη των επόμενων Ευρωπαϊκών Αγώνων”.

Η EOC είπε ότι τα διορισμένα μέλη της Επιτροπής Αθλητών θα υπηρετήσουν δύο χρόνια.

Ο οργανισμός πρόσθεσε ότι μέλη της Επιτροπής Αθλητών θα προστεθούν σε κάθε Επιτροπή EOC, με τον πρόεδρο Gerd Kanter να διορίζεται για να κάνει συστάσεις.

Οι αθλητές πρόκειται να συναντηθούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες στις 18 Ιανουαρίου, με το μέλλον του αθλητισμού στην Ευρώπη να είναι η βασική συζήτηση.

Η EOC είπε ότι ένας από τους στόχους της συνάντησης θα είναι να επιβεβαιωθεί ο ρόλος των εκλεγμένων Επιτροπών Αθλητών του Ολυμπιακού Κινήματος ως εκπροσώπων των αθλητών στην Ευρώπη γενικά.

Ο Capralos φέρεται να ζήτησε από τις Επιτροπές της EOC να είναι πιο ενεργές και να χρησιμοποιούν διαδικτυακές πλατφόρμες για τη διεξαγωγή περισσότερων συνεδριάσεων.

Οι επιτροπές αναμένεται να προετοιμάσουν τμήματα του στρατηγικού σχεδίου της EOC, το οποίο θα καλύπτει τη χρονική περίοδο 2020-2030.

 
 

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube