Την λένε ΣΤΥΛΙΑΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, τον λένε ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ
Στυλιάνα Ιωαννίδου και Γιώργος Αποστολίδης

Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο (ελέω κορωνοϊού) μια «χαμένη» για πολλούς τωρινή σεζόν και περσινή σεζόν στο στίβο η νεαρή αθλήτρια από τη Λεμεσό κατάφερε να λάμψει και πάλι, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο.

Ο λόγος για την πρωταθλήτρια Κύπρου στο ύψος την 17 ετών Στυλιάνα Ιωαννίδου (17/12/2003), η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (κάτω των 20 ετών) με άλμα στο 1,86μ. που πέτυχε στην ημερίδα στίβου στο Λανίτειο Στάδιο την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου.

Την λένε ΣΤΥΛΙΑΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, τον λένε ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ
Η Στυλιάνα Ιωαννίδου στην πετυχημένη προσπάθεια στο 1,86μ

Πρόκειται για ένα διαμάντι, που δυστυχώς αν δεν προσεχθεί και αν δεν στηριχθεί (σε όλα τα επίπεδα) δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν θα έχει την εξέλιξη που προδιαγράφεται με βάση πάντα τις επιδόσεις και το ταλέντο της.

Την νεαρή αθλήτρια, ανακάλυψε και προπονεί ο Γιώργος Αποστολίδης, ένας ακούραστος εργάτης που αν το όνομα του στο ευρύ κοινό δεν λέει κάτι ας αναφέρουμε ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που προπονούσε τον σπουδαίο αθλητή μας και κάτοχο του παγκυπρίου ρεκορ στο ύψος Κυριάκο Ιώαννου, πριν αυτός αναχωρήσει για την Αθήνα, καθώς και τον επικοντιστή μας και επίσης κάτοχο του παγκυπρίου ρεκορ στο επικοντώ Νίκανδρο Στυλιανού.

Να σημειώσω ότι ο Γιώργος Αποστολίδης δεν έχει ανάγκη ούτε από τα εγκωμιαστικά μου σχόλια, ούτε από τα δικά μου γραφόμενα μιας και η προσφορά του και το έργο που επιτελεί στο στίβο τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια «μιλά» από μόνο του.

Τέτοιους ανθρώπους και τέτοιους αθλητές όπως το διδυμο ΙωαννίδουΑποστολίδη θα πρέπει η ομοσπονδία και η πολιτεία να επιβραβεύσει και να βοηθήσει ώστε από τη μια «διαμάντια» όπως την 17χρονη Στυλιανά να έχει τη δυνατότητα να φτάσει στο πιο ψηλό επίπεδο και να μας κάνει περήφανους παγκοσμίως και από την άλλη εργάτες-προπονητές όπως τον Γιώργο Αποστολίδη να έχει τα κίνητρα αλλά και τα μέσα ώστε να συνεχίζει να παράγει έργο και με τις γνώσεις του και την εμπειρία του να ανεβάσει επίπεδο τον κυπριακό στίβο, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στον «αναπνευστήρα» με πολλούς αθλητές να αναγκάζονται (ή να κάνουν σκέψεις) να εγκαταλείψουν τα γήπεδα κουρασμένοι από τα προβλήματα αφού οι οικονομικοί πόροι είναι ελάχιστοι και ο στίβος (βλέπετε δεν είναι ποδόσφαιρο) δεν μπορεί να διεκδικήσει όχι μερίδα του λέοντος αλλά ούτε καν τα αποφάγια.

Την λένε ΣΤΥΛΙΑΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, τον λένε ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ
Η Στυλιάνα Ιωαννίδου πανηγυρίζει για την προσπάθεια στο 1.86μ

Ας δώσουμε στους αθλητές μας τα εφόδια να συνεχίσουν, να κυνηγήσουν τα όνειρα και τους στόχους τους και ας στηρίξουμε και τους προπονητές πίσω από αυτά τα παιδιά καθώς οι «μισθοί» που παίζουν ντρεπόμαστε και να τους αναφέρουμε.

Υ.Γ  Οφείλουμε εδώ να σημειώσουμε ότι με τον Περικλή Μάρκαρη στην Προεδρία της ΚΟΕΑΣ είναι ορατές οι ενέργειες που γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση και ελπίζουμε με την πάροδο του χρόνου η προσπάθεια που καταβάλλεται να αποδώσει καρπούς.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube