2018 11 23 GPS Valencia visit 1
2018 11 23 GPS Valencia visit 1

Οι Antonio Navarro και Αντώνης Βλάχος επισκέφτηκαν την ακαδημία με έδρα το Στρόβολο

Την πρώτη σημαντική επίσκεψη από τα κεντρικά της Valencia CF και της Global Premier Soccer δέχτηκε η κυπριακή ποδοσφαιρική ακαδημία της GPS / Valencia το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου 2018. Την Κύπρο επισκέφθηκαν ο Antonio Navarro, Συντονιστής Ποδοσφαιρικών Προγραμμάτων της Valencia CF και ο Αντώνης Βλάχος, Διευθυντής International Projects της GPS South East Europe.

Κατά την παρουσία τους στην Κύπρο οι προαναφερθέντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά προπονήσεις της ακαδημίας και να επιβλέψουν όπως ακολουθείται κατά γράμμα το πρόγραμμα που στάλθηκε από τα κεντρικά, ενώ παρέδωσαν και σεμινάριο σε όλη την προπονητική ομάδα της ακαδημίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο, οι Navarro και Βλάχος συναντήθηκαν επίσης με τον συνεργάτη της GPS / Valencia Cyprus (σε θέματα προπονητικής τερματοφυλάκων) και πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Π. και αντιπρόεδρο της FIFPro Division Europe Σπύρο Νεοφυτίδη.

Τα απογεύματα του τριημέρου 19-21 Νοεμβρίου, οι εκατοντάδες νεαροί της ακαδημίας είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν ενώπιων των εκπροσώπων της Valencia και της GPS, στα γήπεδα της ακαδημίας στο αθλητικό κέντρο του Κεραυνού στο Στρόβολο. Την πρώτη ημέρα (19/11), ο Antonio Navarro των «νυχτερίδων» ανέλαβε και την προπόνηση επιλεγμένης ομάδας του elite προγράμματος της ακαδημίας. Το πρωί της Τρίτης (20/11) πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της κλειστής αίθουσας «Κώστας Παπαέλληνας» το σεμινάριο με τη συμμετοχή όλων των προπονητών της ακαδημίας και στην παρουσία του τεχνικού σύμβουλου Μαρίνου Σατσιά και του τεχνικού διευθυντή Στέλιου Οκκαρίδη.

Ο διευθυντής της ακαδημίας κ. Χαράλαμπος Σπύρου, δήλωσε για την επίσκεψη: «Όπως και πέρσι, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας, έτσι και φέτος, οι άνθρωποι της Βαλένθια και της GPS έδειξαν ότι βασικό κομμάτι της λειτουργίας των ακαδημιών τους σε όλο τον κόσμο είναι και οι κατά τόπους επισκέψεις στις διάφορες χώρες όπου δραστηριοποιούνται. Ήταν πολύ σημαντικό για τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν μπροστά από έμπειρους προπονητές, ενώ και το δικό μας προσωπικό είχε πολλά να κερδίσει απ΄ αυτή την επίσκεψη».

 

Από την πλευρά του, ο Συντονιστής Ποδοσφαιρικών Προγραμμάτων της Valencia CF, Antonio Navarro, δήλωσε: «Βλέπω ξεκάθαρη διαφορά από πέρσι με φέτος. Ο Στέλιος (σ.σ. Οκκαρίδης), Μαρίνος (σ.σ. Σατσιάς) και Χαράλαμπος (σ.σ. Σπύρου) κάνουν εξαιρετική δουλειά. Αντιλαμβάνονται απόλυτα τη μεθοδολογία από τη Βαλένθια, και λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα της Κύπρου και φτιάχνουν ένα μοντέλο ανάλογο για τους παίκτες εδώ. Οι προπονήσεις είναι ακόμη καλύτερες φέτος και είδα ότι το επίπεδο των παικτών έχει βελτιωθεί και είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη δουλειά στην Κύπρο. Γίνεται φανταστική δουλειά και η συμβουλή μας είναι να συνεχίσουν στο ίδιο ψηλό επίπεδο. Να μην επικεντρώνονται στο αποτέλεσμα αλλά στη διαδικασία και να διδάσκουν τα παιδιά. Το αποτέλεσμα θα φανεί στο τέλος». Όσον αφορά το ταλέντο στην Κύπρο, ο κ. Navarro είπε: «Δεν βλέπουμε το ταλέντο αλλά την ικανότητα. Το ταλέντο συχνά έρχεται σε αντίθεση με το αποτέλεσμα, αφού ένας παίκτης που έχει ταλέντο ίσως δεν δουλεύει το ίδιο σκληρά. Ένα εξάχρονο παιδί στην Ισπανία, είναι το ίδιο στην Κίνα ή στην Κύπρο. Λαμβάνει τα ίδια ερεθίσματα στην τηλεόραση, στο σχολείο και αλλού. Το θέμα είναι η διαδικασία που ακολουθεί».

 

Ο Διευθυντής International Projects της GPS South East Europe, Αντώνης Βλάχος, είπε: «Δουλεύουμε σε τρεις χώρες της περιοχής, Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρος. Είμαστε στη 2η μας χρονιά στην Κύπρο και είμαστε πολύ χαρούμενοι με το επίπεδο εδώ. Γίνεται ποιοτική δουλειά στο σχολείο στη Λευκωσία. Όλη η προπονητική ομάδα έχει αγκαλιάσει τη φιλοσοφία. Βλέπουμε τη διαφορά στον αριθμό των παιδιών και προπονητών από πέρσι. Θέλουμε να κτίσουμε τις βάσεις, δεν είναι διαδικασία μιας χρονιάς, αλλά απαιτεί δουλειά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

 

Τους επόμενους μήνες θα συνεχιστούν οι επαφές της GPS / Valencia Cyprus με τα κεντρικά, τόσο με διάφορες ανταλλαγές, όσο και με επισκέψεις ποδοσφαιριστών στην Ισπανία.

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube