13 C
Limassol
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025
Περισσότερο

    Την είδε κατάματα.. αλλά δεν προκρίθηκε

    Η Ομόνοια δεν ανέτρεψε το 0-3 με την CAI Τερουέλ – Εχασε 2-3 στον επαναληπτικό

     

    H Ομόνοια τα έδωσε όλα, πάλεψε αλλά δεν κατάφερε παρά την προσπάθειά της να περάσει στην οκτάδα του CEV Cup Ανδρών, αφού έχασε και στο δεύτερο αγώνα που έγινε στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία από την CAI Τερουέλ με 2-3. Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό βόλεϊ οι «πράσινοι έδειξαν και στους δυο αγώνες ότι μπορούσαν ακόμα και για την πρόκριση.

     

    Η Τερουέλ με όπλο το μπλοκ της κατάφερε μετά τους πρώτους αναγνωριστικούς πόντους να προηγηθεί στο πρώτο  τεχνικό τάιμ άουτ 3-8. Η ομάδα μας παρά την προσπάθειά της είχε άστοχες επιλογές και χαμένα σερβίς με συνέπεια η Τερουέλ να κάνει νταμπλ – σκορ 7-14 για να οδηγηθούν οι δυο ομάδες στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ με τους Ισπανούς να προηγούνται με 9-16. Η Τερουέλ ξεχώρισε για το παιχνίδι της από τον κεντρικό άξονα όπου έσπαζε την άμυνα του «τριφυλλιού», ενώ ο διαγώνιος Ρουίθ τέλειωνε τις φάσεις. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 9-18 και ανάγκασαν τον κόουτς της Ομόνοιας Σ. Σάββα να πάρει τάιμ –άουτ γ. Η Ομόνοια προσπάθησε να τον ρυθμό των Ισπανών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα με συνέπεια το πρώτο σετ να ολοκληρωθεί 16-25.

     

    Στο δεύτερο σετ η Ομόνοια  παρά το αρχικό μπάσιμο των Ισπανών ισορρόπησε και κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο  τεχνικό τάιμ – άουτ 8-6. Σημαντικό ρόλο στα δεδομένα του σετ διαδραμάτισε το σέρβις του Σωτήρη Πετρακκίδη και το καλό μπλοκ. Η Τερουέλ με την είσοδο των ομάδων στο taraflex ανέβηκε με συνέπεια να κάνει σερί 0-4 και να προηγηθεί 9-11. Η Ομόνοια κατόρθωσε στη συνέχεια με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Τούλιο να προηγηθεί 15 -14, αφού οι Ισπανοί υπέπεσαν σε αβίαστα λάθη, ενώ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ οι «τριφυλλοφόροι» προηγήθηκαν 16-15. Το μπλοκ της ομάδας μας συνέχισε να δουλεύει στην εντέλεια με αποτέλεσμα η Ομόνοια να προηγηθεί με 21-19.

     

    Η Τερουέλ προσπάθησε με τους διαγώνιους να γυρίσει το παιχνίδι όμως δυο άστοχες επιθέσεις και ένα σέρβις του Σωτήρη Πετρακκίδη έδωσαν το σετ στην Ομόνοια με 25-21 και την ισοφάριση στα σετ με 1-1. Mε την κατάκτηση του σετ η Ομόνοια χρειαζόταν άλλα δυο για να οδηγήσει την πρόκριση στο   χρυσό σετ.

     

    Στο τρίτο σετ ο αγώνας ήταν ισοδύναμος στα πρώτα στάδια και πήγαινε πόντο – πόντο με την Τερουέλ να προηγείται στο πρώτο  τεχνικό τάιμ – άουτ 6-8. Οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι και προηγήθηκαν 6-11 και 9-15 για να πάνε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ προηγούμενοι με 11 -16 βάζοντας βάσεις κατάκτησης του σετ. Ένα ξέσπασμα του «τριφυλλιού» όμως έφερε το σετ στους τρεις πόντους 15-18, αλλά οι Ισπανοί με όπλο το μπλοκ αντέδρασαν και προηγήθηκαν με 15-20. Η προσπάθεια της Ομόνοιας για ανατροπή των δεδομένων έμεινε ημιτελής, αφού οι Ισπανοί έλεγξαν το σετ και κέρδισαν έστω και δύσκολα 20-25 και ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκριση για την οκτάδα.

     

    Χωρίς άγχος πλέον στο τέταρτο σετ οι παίκτες της Ομόνοιας προσπάθησαν  να το πάρουν ώστε να διεκδικήσουν τη νίκη γοήτρου. Η Ομόνοια μπήκε πολύ καλά στο σετ και προηγήθηκε 11-6 με αιχμή τους Δημήτρη Αποστόλου και Ρεινάλντο και το καλό σερβίς του Αχιλλέα Πετρακκίδη. Οι Ισπανοί αντέδρασαν και μείωσαν με τους Φίτερερ και Τορθέλλο σε 16-13 στο δεύτερο τεχνικό τεχνικό  τάιμ –άουτ. Το σέρβις του Αχιλλέα Πετρακκίδη δυσκόλεψε τους Ισπανούς και η Ομόνοια προηγήθηκε 18-14. Η Ομόνοια έβαλε στο ρεπερτόριό της και το μπλοκ και προηγήθηκε 24-20. Η Τερουέλ προ του φάσματος να χάσει το σετ αντέδρασε μείωσε σε 24-22, αλλά η Ομόνοια πήρε το  σετ με 25-22 και ισοφάρισε τον αγώνα σε 2-2.

     

    Στο πέμπτο και τελευταίο σετ οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά έλεγχαν το σετ, προηγούμενοι μέχρι και τέσσερεις πόντους, παρά την συνεχή προσπάθεια της Ομόνοιας, η οποία μείωσε σε 13-14. Οι Ισπανοί κέρδισαν με 13-15 και τον ααγώνα με 2-3 στα σετ.

     

    Τσ σετ (16-25, 25-21,,20-25, 25-22, 13-15)

     

     

    Ομόνοια (Σ.Σάββα) :Πετρακκίδης Α., Πετρακκίδης Σ., Τούλιο, Αλεξίου, Ρεινάλντο, Μπρούνο Αλβες Λίμπερο: Αντωνίου Αλλαγές: Αποστόλου,Παφίτης.

     

    CAI Teruel (K. Καρρένο): Μονφόρτ, Στοροζίλοφ, Βιτζίλ, Μπαρθάλα, Μπουκάλο, Μαρτίν. Λίμπερο: Ντα Σίλβα. Αλλαγές: Τορθέλλο, Φίτερερ, Ρίεκς, Αλτάγιο.

     

    Τον αγώνα διαιτήτευσαν ο Ιταλός Τζιάννι Μπαρτολίνι και η Σέρβα Στανισλάβα Σίμιτς.

     

    Στοίχισε η απειρία

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    694ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ