Press UIPM 1
Press UIPM 1

70ο Κογκρέσο Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου
7-9 Νοεμβρίου,
Mediterranean Beach Hotel

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου (UIPM), σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Πεντάθλου-Διάθλου, διοργανώνουν στην Κύπρο το 70ο Παγκόσμιο Κογκρέσο της UIPM, που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, από 9-11 Νοεμβρίου 2018 στο Mediterranean Beach Hotel. Το φετινό Συνέδριο είναι παράλληλα επετειακό, αφού συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Προς το σκοπό αυτό παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη στην αίθουσα «Στέλιος Κυριακίδης» του Ολυμπιακού Μεγάρου, παρόντες στην οποία ήταν ο Πρόεδρος της UIPM Δρ Κλάους Σιόρμαν, η Γενική Γραμματέας Σίνι Φανγκ, και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πεντάθλου-Διάθλου Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας. Καλωσόρισμα στους υψηλούς προσκεκλημένους απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης.

Στη διάσκεψη παρέστησαν επίσης ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιππασίας και πρώην Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αντισφαίρισης Νώντας Μεταξάς, και ΤάεΚβοντο Φοίβος Χρίστου, και εκπρόσωποι των χορηγών του Συνεδρίου, ΚΟΤ, ΚΟΑ, Cyta και TOYOTA.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα λάβουν μέρος Πρόεδροι και μέλη των αντιστοίχων Ομοσπονδιών Μοντέρνου Πεντάθλου από 94 χώρες. Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί επίσης μεγαλοπρεπής εκδήλωση βραβεύσεων των κορυφαίων αθλητών στον κόσμο για τη φετινή χρονιά, σε Gala Dinner που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου.

Αναμένεται να παραστούν προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού όπως ο Σεΐχης Αχμάντ Αλ-Φαχάντ Αλ Σαμπάχ, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ Τζούνιορ Μέλος της ΔΟΕ και Αντιπρόεδρος της UIPM, ενώ ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η παρουσία του επίτιμου Μέλους της ΔΟΕ, τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ο Πρόεδρος της UIPM αναφέρθηκε στους λόγους που ώθησαν την παγκόσμια Ομοσπονδία να επιλέξει την Κύπρο για τις εργασίες του συνεδρίου σημειώνοντας τα εξής : «Έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση εμπιστοσύνης με την Κυπριακή Ομοσπονδία και καλές εμπειρίες από παρόμοιες ενέργειες στο παρελθόν. Η Κύπρος είναι ένα «ουδέτερο» και εύκολα κοινά αποδεκτό μέρος, από τόσες πολλές χώρες. Έχουμε καλές σχέσεις με τους ανθρώπους εδώ που εργάζονται για την ομαλή διεξαγωγή και ήταν μια επιλογή χωρίς ρίσκο. Οι στόχοι μας είναι να υπάρχει ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρές χώρες».

Ο κ. Σιόρμαν αναφέρθηκε στις ιστορικές καταβολές του αθλήματος και στη σημερινή του θέση στον Παγκόσμιο Αθλητισμό ενόψει και των προσπαθειών της ΔΟΕ για αλλαγές στο Ολυμπιακό πρόγραμμα: «Είμαστε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα από το 1912. Το άθλημα μας είναι παντοτινά εκεί. Ο αθλητισμός και το Ολυμπιακό Κίνημα δεν μπορεί να αποκοπεί από την κληρονομιά του. Αρκετά άλλα αθλήματα εμφανίστηκαν στην πορεία, αλλά πρέπει να βλέπουμε σε βάθος χρόνου 30-40 χρόνια αν μπορούν να αντέξουν. Σίγουρα προσαρμοζόμαστε στις νέες απαιτήσεις. Έχουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη Σκοποβολή και τη Ξιφασκία. Είμαστε φιλικοί στο περιβάλλον με τα νέα πιστόλια-laser που χρησιμοποιούμε. Μειώσαμε το κόστος όπως έπρεπε. Δεν πρέπει όμως τα λεφτά και το κόστος να καθοδηγούν τις εξελίξεις στον αθλητισμό».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, κάνοντας εκτενή αναφορά στην ιστορία του Πεντάθλου τόσο στους αρχαίους όσο και στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες σημειώνοντας τα εξής : «Ο πενταθλητής αντικατοπτρίζει το χαρισματικό αγωνιστή, ο οποίος διαθέτει ταλέντο και ικανότητες να αντεπεξέλθει σε πολλές και διαφορετικές μορφές άθλησης. Καλωσορίζουμε λοιπόν στην Κύπρο, τους εκπροσώπους των «Πενταθλητών» απ’ όλο τον κόσμο, αναμένουμε τη διεξαγωγή ενός πετυχημένου συνεδρίου, και τους ευχόμαστε καλή παραμονή στην Κύπρο».

Της δημοσιογραφικής διάσκεψης προηγήθηκε συνάντηση των ξένων αξιωματούχων με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Ντίνο Μιχαηλίδη, στην παρουσία του Χαράλαμπου Λόττα και του κ. Αλέξη Κυριακίδη που εκπροσώπησε επίσης την Ομοσπονδία Πενταθλου-Διάθλου στη δημοσιογραφική διάσκεψη. Εντύπωση προκάλεσε επίσης ο αρκετά σημαντικός αριθμός προσωπικού της UIPM που βρίσκεται στην Κύπρο για τη συνεργασία με τους τοπικούς διοργανωτές κάθε πτυχής που αφορά το συνέδριο.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube