Τιμήθηκαν τα «3000 χρόνια αθλητικής ιστορίας της Κερύνειας»
3000 χρόνια αθλητικής ιστορίας της Κερύνειας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε μια κατάμεστη αίθουσα από αθλητές και αθλητικούς παράγοντες η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα «3000 χρόνια αθλητικής ιστορίας της Κερύνειας» που διοργάνωσε η Επαρχιακή Γραμματεία ΔΗΣΥ Κερύνειας.

Στην εκδήλωση παρεμβάσεις πραγματοποίησαν: ο Δρ. Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρο με το θέμα “Το ιστορικό πλαίσιο της αναβίωσης του αθλητισμού στην επαρχία Κερύνειας”, ο κ. Πέτρος Χατζηχριστοδούλου, Δημοσιογράφος & Ερευνητής Αθλητικής Ιστορίας με το θέμα ” Πτυχές της Σύγχρονης Κερυνειώτικης Αθλητικής Ιστορίας , 1900-2020″ και ο κ. Δήμος Γεωργιάδης, Πρώην Πρόεδρος ΚΟΑ με το θέμα “Η αξέχαστη Πατρίδα”.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ηγεσίας της παράταξης απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος Ευθύμιος Δίπλαρος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να βρει κανείς μέτρο σύγκρισης για τα όσα προσφέρει διαχρονικά ο αθλητισμός. Για τα διαφορετικά μηνύματα που φέρει. Τις συγκινήσεις, τις χαρές και τις λύπες, όλα τα συναισθήματα που εμπεριέχει και προσδίδει, σε παγκόσμιο επίπεδο. Συναισθήματα που έχουμε και εμείς ως Κύπριοι βιώσει με τις διακρίσεις αθλητών μας και από την Κερύνεια και από όλη την Κύπρο. Ο αθλητισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πολιτισμό, τα υψηλά ιδεώδη, τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Γιατί η γλώσσα του αθλητισμού είναι μια και τη μιλάνε όλοι».

Πρόσθεσε επίσης ότι «Βλέπουμε και ακούμε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Είναι το μήνυμα του καθαρού αθλητισμού που βάζουμε στην πρώτη γραμμή ως ΔΗΣΥ. Αυτό το μήνυμα απορρέει από την ίδια μας την ιστορία, από τις διακρίσεις των αθλητών και από τη δίψα τους για υψηλότερο σκαλί του βάθρου».

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν σωματεία, προσωπικότητες, οικογένειες και αθλητές που πρόσφεραν στην ιστορία του αθλητισμού της Επαρχίας Κερύνειας.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube