Τιμήθηκαν απο την ΚΙΟ Κοντίδης, Καριόλου, Μακρή και Λάππα σε ταβερνα στην Λεμεσού
thumbnail preview 2

Με κάθε επίσημη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης από την Κυπριακή
Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΚΙΟ)  δείπνο σε ταβέρνα στη Λεμεσό προς τιμή των τεσσάρων ιστιοπλόων μας οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Η βραδιά είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ . Πρόδρομο Προδρόμου, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την όλη εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γιώργος Χρυσοστόμου, ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ, κ. Δημήτρης Αλετράρης. Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν φυσικά τα τέσσερα παιδιά που στα νερά της Ενοσίμα κατάφεραν να γράψουν τη δική τους ιστορία. Βραβεύθηκαν και τιμήθηκαν για την όλη τους παρουσία ο Παύλος Κοντίδης για την 4 η θέση στους Ολυμπιακούς  αγώνες, ο Αντρέας Καριόλου για την 12 η του θέση, η Νατάσα Λάππα για την 21 η της θέση και η Μαριλένα Μακρή που τερμάτισε 33 η . Και οι τέσσερις έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και βγήκαν κερδισμένοι από την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς ανεβάζοντας ταυτόχρονα ψηλά και την κυπριακή σημαία.

Η βραδιά ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κ. Γιάννο Φωτίου. Μεταξύ άλλων ανέφερε στην ομιλία του:

«Η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία είναι περήφανη για τα δικά της παιδιά. Για τον Παύλο, τον Αντρέα, την Μαριλένα και την Νατάσα. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να κρατούν την κυπριακή  σημαία ψηλά και ως ΚΙΟ δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια τους.
Ευχή όλων μας σε τρία χρόνια στους Ολυμπιακούς που θα γίνουν στο Παρίσι η ιστιοπλοΐα
να καταφέρει να φέρει ξανά μετάλλιο στην Κύπρο μας και γιατί όχι, η εκπροσώπηση από
ιστιοπλοϊκής πλευράς να είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας κ . Πρόδρομο Προδρόμου ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες των αθλητών μας και υποσχέθηκε ότι η Πολιτεία θα κάνει ότι μπορεί στο να συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες τους. Ομιλίες είχαμε από τον πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γιώργο Χρυσοστόμου αλλά και τον πρόεδρο του ΚΟΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη. Και οι δυο στάθηκαν στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την σημαντική βοήθεια που έρχεται από το Κράτος με την συνεισφορά και του κ. Πρόδρομου Προδρόμου και ευχήθηκαν το 2024 να έχουμε ακόμη περισσότερους ιστιοπλόους στο Παρίσι.

Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν με τους τέσσερις προπονητές των αθλητών μας. Την Αγγελική Σκαρλάτου προπονήτρια της Νατάσας Λάππας, τον Χάρη Τσώλη προπονητή της Μαριλένας Μακρή, τον Juan Manuel Moreno Vega προπονητή του Αντρέα Καριόλου και τον Jozo Jakelic προπονητή του Παύλου Κοντίδη. Οι δυο τελευταίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση με τις βραβεύσεις να παραλαμβάνουν οι ίδιοι οι αθλητές τους.

Στη συνέχεια βραβεύτηκε και ο Παναγιώτης Κοντίδης ο οποίος ήταν ο αρχηγός της αποστολής στο Τόκιο και ο οποίος ήταν συνεχώς δίπλα στους αθλητές μας σε ότι χρειάστηκαν.
Σειρά πήραν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές μας. Νατάσα Λάππα, Μαριλένα Μακρή, Αντρέα Καριόλου και φυσικά τον Ολυμπιονίκη μας Παύλο Κοντίδη που τιμήθηκαν από την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία γνωρίζοντας το «ζεστό» χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων. Εκ μέρους των αθλητών μίλησε ο Παύλος Κοντίδης

«Θα ήθελα να συγχαρώ πρώτα την Καρολίνα Πελενδρίτου για το χρυσό μετάλλιο στους παραολυμπιακούς. Η Καρολίνα ξεκίνησε από το 2004. Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να αντιληφθούν τι χρειάζεται για να είσαι 17 χρόνια στην κορυφή. Μας έκανε όλους περήφανους. Θα ήθελα να συγχαρώ την Μαριλένα Μακρή που πρόσφατα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημακάτω των 21. Ήταν πολύ κοντά στο χρυσό, βλέπαμε τη μάχη της με αγωνία. Αυτό που της είπα είναι ότι το μετάλλιο μετράει, μαθαίνει απ’ αυτά και προχωρούμε. Είναι η δεύτερη ολυμπιάδα που η ιστιοπλοΐα πάει με τέσσερις αθλητές. Την προηγούμενη φορά ήταν το 2008. Πάντοτε είναι ένα όνειρο μου να δω την Κύπρο μας γεμάτη με πανιά και απ’ ότι φαίνεται αυτό το όνειρο υλοποιείται και με κάνει εμένα προσωπικά πολύ περήφανο. Όταν κάποτε θα έρθει η στιγμή να διπλώσω τα κατάρτια θα δώσω κι εγώ περισσότερη ενέργεια προς αυτό το κομμάτι. Είπατε πριν για τον 38χρονο έφηβο Ανδρέα Καριόλου. Εγώ ξεκίνησα να πηγαίνω στο ιστιοπλοϊκό στα 15 μου και έβλεπα την επιμονή και την υπομονή του και έμαθα από τον Ανδρέα και από τότε πήρα κι εγώ αυτά τα αγαθά. Για τις αθλήτριες μας φαίνεται ότι είναι το μέλλον. Έχει και συνέχεια η ιστιοπλοΐα. Είναι αυτό που είπατε κ. Υπουργέ. Έχουμε τη θάλασσα, είμαστε νησί. Εγώ λέω ότι έχουμε το καλύτερο μας γήπεδο και είναι δωρεάν και πρέπει να το αξιοποιήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Είναι άθλημα που είναι πιο πολυδάπανο σε σχέση με τα άλλα. Είμαι σίγουρος και σας διαβεβαιώ εκ μέρος όλων των αθλητών ότι η σκληρή δουλειά θα συνεχιστεί. Η Μασσαλία δεν είναι μακριά. Είναι μόνο τρία χρόνια. Το Ρίο με το Τόκιο ήταν πέντε χρόνια και πέρασαν αρκετά γρήγορα. Πόσο μάλλον τα τρία. Ο προγραμματισμός, η προετοιμασία και η προπόνηση ξεκίνησαν και είμαι σίγουρος ότι όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Τέλος θα ήθελαν να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους φορείς που είναι δίπλα μας, που είναι δίπλα σε όλους τους αθλητές όλης της Κύπρου και όχι μόνο της ιστιοπλοΐας. Σίγουρα την ΟΠΑΠ Κύπρου που στηρίζει όλους τους φορείς της κυπριακής κοινωνίας, όχι μόνο τον αθλητισμό, τοπεριβάλλον, την υγεία και δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευγνώμων».

Τιμητικές βραβεύσεις είχαμε στο φινάλε και στους οργανισμούς που διαχρονικά είναι δίπλα στην ιστιοπλοΐα. Βραβεύτηκαν ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γιώργο Χρυσοστόμου, ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Αντρέας Μιχαηλίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ, κ. Δημήτρης Αλετράρης και φυσικά ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου για την άμεση ανταπόκριση του στο κάλεσμα της ΚΙΟ όπου έθεσε και υπό την αιγίδα του την όλη εκδήλωση και για την στήριξη του στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports