Τι είναι Ολυμπιακή Αλληλεγγύη !!!  δείτε το βίντεο
Τι είναι Ολυμπιακή Αλληλεγγύη !!! δείτε το βίντεο

Olympic Solidarity

 

Σήμερα, η αποστολή της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης είναι να παρέχει βοήθεια σε NOC για προγράμματα ανάπτυξης αθλητών, ιδίως αυτά με τη μεγαλύτερη ανάγκη, ώστε οι ΝΟΕ να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους στο Ολυμπιακό Κίνημα τηρώντας τη στρατηγική της ΔΟΕ. Αυτή η βοήθεια λαμβάνει τη μορφή πολύπλευρων προγραμμάτων που δίνουν προτεραιότητα αθλητές, αλλά και εκπαίδευση προπονητών και αθλητικών στελεχών, και προώθηση των Ολυμπιακών αξιών. Αυτά τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα από κοινού από τη ΔΟΕ και τις ΕΟΕ, με την τεχνική βοήθεια των ΕΠΕΥ, εάν χρειάζεται. Η αποστολή της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης είναι που κατοχυρώνεται στον Κανόνα 5 (και τον καταστατικό του) του Ολυμπιακού Χάρτη

Ιστορία της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης

1960 Η ΔΟΕ αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της πρόγραμμα βοήθειας για των NOC, με ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη ενός συγκεκριμένου αριθμού των ΝΟΕ που είχαν δημιουργηθεί όταν κέρδισαν οι χώρες τους ανεξαρτησία και μέσω αυτών συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού και των Ολυμπιακών ιδεωδών. 1962 Διεθνής Ολυμπιακός

Η Επιτροπή Βοήθειας (IOAC) δημιουργήθηκε από τον Count μέλος της ΔΟΕ Jean de Beaumont με σκοπό την επίτευξη αυτού του στόχου. 1971 Το

Η Επιτροπή Ολυμπιακής Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε όταν η Δ.Ο.Σ.Ε συγχωνεύθηκε με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη των NOCs, που ιδρύθηκε το 1969 από τη Διαρκή Γενική Συνέλευση των ΝΟΕ.

1973 Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν με στόχο τη βελτίωση βοήθεια σε εκείνες τις NOC που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Έλλειψη οικονομικών πόροι κατέστησαν σχεδόν αδύνατη οποιαδήποτε πρόοδο. Στη δεκαετία του

1960 και sτη δεκαετία του 1970, περισσότερες από 50 νέες NOCs δημιουργήθηκαν σε χώρες που είχαν πολύ λίγοι πόροι για την ανάπτυξη του αθλητισμού στις περιοχές τους.

1979 Η ΔΟΕ παραχώρησε το 20 τοις εκατό των εσόδων από τηλεοπτικά δικαιώματα στις NOC στην καταστατική συνέλευση του Συνδέσμου της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπές (ANOC) στο Πουέρτο Ρίκο.

1981 Η Ολυμπιακή ΑλληλεγγύηΗ Επιτροπή δημιουργήθηκε στο Ολυμπιακό Συνέδριο στο Μπάντεν-Μπάντεναπό τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σαμάραντς και τον Πρόεδρο της ANOCMario Vázquez Raña. Αποστολή της ήταν η εξυπηρέτηση των συμφερόντων καιανταποκρίνεται στις ανάγκες των ΝΟΕ. Προήδρευσε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ.

1984 Η Ολυμπιακή Αλληλεγγύη μεταφέρθηκε σε διαχείριση εισοδήματος δομή που πληρούσε τα κριτήρια της ΔΟΕ, αντί να παρέχει μια γενική επιδότηση, κίνηση που έγινε εφικτή από την αύξηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έσοδα ξεκινώντας από τους Αγώνες της XXIII Ολυμπιάδας στο Λος Άντζελες.

1985 Η Επιτροπή Ολυμπιακής Αλληλεγγύης άρχισε να διεξάγειτις δραστηριότητές της σε τετραετές σχέδιο και να απολαμβάνουν διοικητικάανεξαρτησία σύμφωνα με τις λειτουργίες, το πεδίο εφαρμογής και τη δομή του.

2001 Η τρέχουσα δομή των προγραμμάτων της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης ιδρύθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ. Μάριο Βάσκεθ Ο Raña διορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής.

2012 Sheikh Ahmad Ο Al-Fahad Al-Sabah, μέλος της ΔΟΕ, διαδέχθηκε τον Mario Vázquez Raña ως Πρόεδρος της Επιτροπής.

2019 Robin E. Mitchell, ΔΟΕ μέλος, έγινε Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Αλληλεγγύης.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube