3 3
3 3

Το Γκολ στη Ζωή διοργάνωσε στο Nicosia Mall ένα μοναδικό τουρνουά με σύνθημα «Μαζί Γινόμαστε πιο Δυνατοί» και σκοπό την προώθηση της ισότητας ευκαιριών στο ποδόσφαιρο

Με τη συμμετοχή θρυλικών πρώην ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έγραψαν ιστορία στα κυπριακά γήπεδα και αθλητών των Special Olympics, έγινε το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ίσων Ευκαιριών. Το τουρνουά συνδιοργανώθηκε από τον Εθελοντικό – Φιλανθρωπικό Οργανισμό των Ποδοσφαιριστών Γκολ στη Ζωή και την ΟΠΑΠ Κύπρου στο  Nicosia Mall, το οποίο φιλοξένησε ένα pop up γήπεδο ποδοσφαίρου 3v3 για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Οκτώ πρώην ποδοσφαιριστές και πέντε αθλητές των Special Olympics σχημάτισαν τέσσερις ομάδες, που αναμετρήθηκαν σε αγώνες διάρκειας δέκα λεπτών. Νικήτρια η κίτρινη ομάδα που είχε Πρώτο Σκόρερ και Πολυτιμότερο τον Κυριάκο Ιωάννου, που είχε συμπαίκτες τον Μαρίνο Σατσιά και το Δημήτρη Δασκαλάκη.

Αγωνίστηκαν επίσης οι Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Ανδρέας Κάντηλος, Μιχάλης Μορφής, Γιώργος Σαββίδης, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και Ηλίας Χαραλάμπους, μετουσιώνοντας σε πράξη το σλόγκαν της εκδήλωσης που ήταν «Μαζί Γινόμαστε πιο Δυνατοί».

Μέσα από το 1ο Τουρνουά Ίσων Ευκαιριών το Γκολ στη Ζωή και η ΟΠΑΠ Κύπρου έστειλαν το μήνυμα πως στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό όλοι έχουμε ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και όλοι έχουμε δικαίωμα να απολαύσουμε το παιχνίδι.

Παράλληλα οι θρυλικοί άσοι των γηπέδων υπέγραψαν αυτόγραφα και έβγαλαν φωτογραφίες με μικρούς και μεγάλους.

Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσε η παρουσία της χορωδίας του Πολιτιστικού Ομίλου «Διάσταση». Την εκδήλωση στήριξαν το Nicosia Mall παραχωρώντας δωρεάν το χώρο και τα Starbucks, κερνώντας καφέ και σνακ τους παρευρισκόμενους.