79e04f46 2fa3 4fa1 b2d0 17e469a6db86
79e04f46 2fa3 4fa1 b2d0 17e469a6db86

Την ψυχολογική ώθηση που θα χρειαστούν ενόψει του επερχόμενου προ-Ολυμπιακού παγκόσμιου πρωταθλήματος απέκτησαν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής, μέσα από το καμπ προετοιμασίας και το επιτυχημένο αγωνιστικό τεστ που έδωσαν στην Σόφια, μετρώντας τις δυνάμεις τους απέναντι στην εθνική Βουλγαρίας.
 
Για την Εθνική ανσάμπλ (Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Χρύσα Μουτάφη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα, Ιωάννα Τζιατζιά, Δέσποινα Τούση), η πενταήμερη προετοιμασία επί βουλγαρικού εδάφους κορυφώθηκε το πρωί της Παρασκευής (06/09) με μία προσομοίωση αγώνα, που συνοδεύτηκε από καλές εντυπώσεις. Η ελληνική ομάδα παρουσίασε με επιτυχία τα προγράμματά της στις 5 μπάλες και στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες, στην πρώτη της εμφάνιση εκτός των συνόρων -έστω και ανεπίσημη- μετά τον Μάιο και αφού μεσολάβησαν τρεισήμισι μήνες εντατικών προπονήσεων στον Άγιο Κοσμά.
 
Εξίσου θετική εικόνα έδειξαν και δύο από τις αθλήτριες του ατομικού, που επίσης βρέθηκαν στην Σόφια για μία τελευταία αγωνιστική παρουσίαση σε διεθνές επίπεδο: Η Ελένη Κελαϊδίτη εκτέλεσε τα προγράμματά της και στα τέσσερα όργανα, ενώ η Ιωάννα Μαγοπούλου σε τρία από αυτά (μπάλα, κορύνες, κορδέλα), όπως θα συμβεί και στο επερχόμενο παγκόσμιο, όπου μαζί τους θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα και η Μαρία Δερβίση.
 
Μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής του Μπακού (16-22 Σεπτεμβρίου), την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» θα πάρουν 16 αθλήτριες του ατομικού και 5 ομάδες ανσάμπλ.