18 C
Limassol
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Περισσότερο

    Τεραστία επιτυχία η τελετή βράβευσης άριστων αθλητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού

    Μέσα σε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η Τελετή Βραύβευσης για την Αθλητική Πανεπιστημιακή χρονιά 2016-2017 .

    Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ Νίκου Αναστασιάδη, και στην παρουσία του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Χαμπιαούρη και βεβαίως ανάμεσα σε εκλεκτούς προσκεκλημένους αλλά και Πρωταθλητές του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.

    Η Τελετή Βράβευσης των επιτυχιών των αθλητών μας και των Πανεπιστημίων τους-που έγινε την Πέμπτη 01 Μαρτίου- αποτελεί κάθε χρόνο το επιστέγασμα των προσπαθειών τους σε όλα τα πρωταθλήματα, είτε αυτά αφορούν τα Εσωτερικά Πρωταθλήματα, είτε τους Παγκόσμιους και τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που με εξαιρετική επιτυχία λαμβάνουν μέρος οι αθλητές μας.

    Η Πανεπιστημιακή Αθλητική χρονιά 2016-17 είχε να επιδείξει για άλλη μία φορά πολλές Διεθνείς επιτυχίες που ανεβάζουν τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό στην ελίτ του Κυπριακού αλλά και του Παγκόσμιου Αθλητισμού.

    Ακριβώς μέσα στα πλαίσια αυτών των δεδομένων η αθλητική χρονιά «ολοκληρώθηκε» με την τελετή  βράβευσης των αθλητών και των αθλητριών, Αθλητισμού που έλαβαν μέρος, τόσο στα εσωτερικά Πανεπιστημιακά Αγώνες  αλλά και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

    Την χρονιά που μας πέρασε  η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού είχε να επιδείξει επιτυχίες τεραστίων διαστάσεων όπως -ανάμεσα σε πολλές διακρίσεις- και την κατάκτηση 2 αργυρών μεταλλίων μέσα στα πλαίσια της 29ης  Πανεπιστημιάδας που έγινε στο Ταϊπέι .

    Αυτά με την Νεκταρία Παναγή στο άλμα σε μήκος και την Κυριακή Κουτούκη στο Ταε Κβο Ντο στην κατηγορία των 49Kg, ενώ ακολούθησαν μεγάλες διακρίσεις όπως αυτή της Ναταλίας Ευαγγελίδου (6η θέση στα 1500μ) του Μάριου Γεωργίου (6η θέση στο μονόζυγο) και τον Γαβριήλ Γεωργίου (5ος σκόρερ στο πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης).

    Η πορεία του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού συνεχίζεται ανοδικά και αυτό το έχουν αναγνωρίσει όλοι πλέον όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό .

    Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού Δρ Μιχάλης Κρασιάς στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η τελετή τελούσε κάτω από την αιγίδα του προέδρου της δημοκρατίας κ Αναστασιάδη αλλά και στην παρουσία των εκλεκτών καλεσμένων λέγοντας ..“Η γιορτή μας απόψε που τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και λαμπρύνεται με την παρουσία του κ. Κώστα Χαμπιαούρη Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και του κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, είναι μια έμπρακτη απόδειξη, ότι η πολιτεία ξέρει να τιμά αυτούς που την δόξασαν και την δοξάζουν σε κάθε αθλητικό χώρο.. Όταν η απονομή γίνεται παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων και πολλών επισήμων, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία… “

     Στην συνέχεια έκανε εκτενή και λεπτομερή αναφορά στις επιτυχίες των αθλητών μας αναφέροντας σχετικά « Με υπερηφάνεια λοιπόν σας αναφέρω ότι στην 29η Πανεπιστημιάδα που διεξάχθηκε από τις 16 μέχρι τις 31 Αυγούστου 2016 στην πόλη TAIPEI της TAIWAN με την συμμετοχή 7,700 αθλητών/τριών, από 137 χώρες, η Κύπρος συμμετέχοντας με 39 αθλητές/τριες κατέκτησε δύο (2) αργυρά μετάλλια, ενώ άλλοι τρείς (3) αθλητές πλασαρίστηκαν στους έξι (6) πρώτους.»

    Ενώ όσο αφορά τις διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (EUSA) ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας από 23 μέχρι 30 Ιουλίου και κατέκτησε την 14η θέση.»

    Αναφερόμενος στα εγχώρια πρωταθλήματα είπε μεταξύ άλλων:

     « Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού αθλητισμού την χρονιά που πέρασε διοργάνωσε 12 ομαδικά και 12 ατομικά πρωταθλήματα. Αυτή η τόσο μεγάλη αθλητική δραστηριότητα δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί χωρίς την οικονομική στήριξη των 6 πανεπιστημίων μελών μας τα οποία είναι ,το Πανεπιστήμιο Κύπρου ,Το Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο ,το πανεπιστήμιο Λευκωσίας ,το πανεπιστήμιο Φρετερικ ,το Τεχνολογικό πανεπιστήμιο και το πανεπιστήμιο UCLAN τα οποία και ευχαριστώ ιδιαίτερα.»

    Με ιδιαίτερη περηφάνια αναφέρθηκε για στις διεθνείς διοργανώσεις και ιδιαίτερα στην διοργάνωση του  1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ΣΑΜΠΟ επισημαίνοντας … «Από τις 9 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου του 2016, η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού σε συνεργασία με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Σάμπο και το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργάνωσε το 1ο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα ΣΑΜΠΟ. Το γεγονός και μόνο ότι οι Παγκόσμιες Ομοσπονδίες Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και ΣΑΜΠΟ μας εμπιστεύθηκαν το 1ο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης και του πολύ καλού ονόματος που έχουμε αποκτήσει στην διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και παράλληλα η Γαβριέλα Σουίτ κατέκτησε την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 68kg. Επίσης 3η θέση κατακτήσαμε και στα ομαδικά ανδρών και γυναικών ενώ οι Χριστόφορος Τάντης, Κλεόβουλος Λουκαΐδης και Μάριος Κακουρής κατέκτησαν 5η θέση στις κατηγορίες τους. «

    Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες του ψευδοκράτους να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (EUSA) και τις δικές μας προσπάθειες για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχόμενου αναφέροντας τα εξής … «Στις 6η Απριλίου 2017 συνήλθε στην πόλη Coimbra της Πορτογαλίας, η Εκτελεστική Επιτροπή της EUSA. Στη συνεδρία παρουσιάστηκε επιστολή από την δήθεν «Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού» της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» με την οποία ζητείτο συνάντηση με την Επιτροπή της EUSA για διευθέτηση της συμμετοχής Τουρκοκύπριων φοιτητών-αθλητών από τα κατεχόμενα στους αγώνες που διοργανώνει η EUSA. Μετά από έντονες παραστάσεις του Αντιπρόεδρου της ΚΟΠΑ και εκλελεγμένου μέλους της EUSA Καθηγητή Πάνου Ραζή για μη αναγνωρισμένα ιδρύματα τα οποία λειτουργούν παράνομα σε κλεμμένες περιουσίες στα κατεχόμενα, απετράπει περαιτέρω συζήτηση του θέματος.

    Η ΚΟΠΑ, συνέχισε , ως η μόνη Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού που αντιπροσωπεύει την Κυπριακή Δημοκρατία, ευρίσκεται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζει τα επικίνδυνα αυτά θέματα εν τη γενέσει τους.»

    Κλείνοντας ευχαρίστησε θερμά τον ΚΟΑ την ΚΟΕ και όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες για την συμβολή τους στην ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και υποσχέθηκε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

    Στην συνέχεια τον λόγο πήρε  ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ Ντίνος Μιχαηλίδης ο οποίος εξήρε το έργο της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, συνεχάρη τους αθλητές και υποσχέθηκε ότι η ΚΟΕ θα είναι δίπλα από την ΚΟΠΑ για περαιτέρω ανάπτυξη ενώ, απευθυνόμενος στον νέο Υπουργό παιδείας και πολιτισμού κ Χαμπιαούρη τον κάλεσε να παραμείνει κοντά στον αθλητισμό και να τον στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.

    Παίρνοντας τον λόγο ο  Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ Δημήτρη Λεοντή συνεχάρη την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού για το έργο το οποίο επιτελεί και το οποίο φαίνεται μέσα από τις επιτυχίες των αθλητών της ,ενώ  τόνισε την σημασία που δίνει ο ΚΟΑ στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και ότι θα είναι στο πλευρό του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού συγχαίροντας για άλλη μία φορά όλους για τις εξαιρετικά σημαντικές επιτυχίες για την χώρα μας..

    Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, κ Κυριάκος Χ Γιάννης ο οποίος εξήρε το έργο της ομοσπονδίας του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, συνεχάρη για τις επιτυχίες των αθλητών της τονίζοντας ταυτόχρονα και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα  πανεπιστήμια, ενώ  επιβεβαίωσε την στήριξη των βουλευτών στο δύσκολο έργο που επιτελείται .

    Λαμβάνοντας τον λόγο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ Κώστας Χαμπιαούρης του οποίου ήταν η πρώτη παρουσία αμέσως μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του – συνεχάρη με τη σειρά του θερμά όλους για τις επιτυχίες του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία τους για την Κύπρο λέγοντας ότι το Υπουργείο του παρακολουθεί την πορεία του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και τις επιτυχίες του με ιδιαίτερη ικανοποίηση και περηφάνια και θα βρίσκεται, τόνισε εμφαντικά  στο πλευρό της ομοσπονδίας και στο έργο της.

    Στην συνέχεια μετέφερε το χαιρετιστήριο μήνυμα του Εξοχότατου Προέδρου της δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη ο οποίος αφού συνεχάρη και αυτός την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού αλλά και τους αθλητές για τις τεράστιες επιτυχίες τους, οι οποίες τιμούν την Κύπρο ανά το Παγκόσμιο, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι το κράτος παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το έργο που επιτελείται και παραμένει αρωγός αυτής της τεράστιας προσπάθειας.

    Ακολούθως οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι βράβευσαν μέσα σε ένα εντυπωσιακό κλίμα καταχειροκροτούμενους τους πρωταθλητές μας οι οποίοι με τις επιδόσεις τους κρατούν τον Κυπριακό Αθλητισμό στο ψηλότερο επίπεδο ανάμεσα σε χώρες με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες αλλά και σύνολο αθλητών αναγκάζοντας τις πλείστες των περιπτώσεων το φίλαθλο κοινό στους Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς Αγώνες να μας χειροκροτεί όρθιο για τις επιτυχίες των αθλητών μας. 

    Την εκδήλωση ακολούθησε δεξίωση προς τιμή όλων των προσκεκλημένων ενώ το γεγονός κάλυψαν δημοσιογραφικά οι δημοσιογράφοι και στενοί συνεργάτες του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τσιάρτας και Βάσος Κυριάκου οι οποίοι εργάζονται για την προώθηση του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού μέσα από την ιστοσελίδα student life και είχαν μάλιστα επιμεληθεί και τα εξαιρετικά σε περιεχόμενο φιλμάκια τα οποία παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση .

    Την όλη εκδήλωση παρουσίασε για άλλη μία χρονιά με μεγάλη επιτυχία  ο κ. Γλαύκος Μιχαηλίδης –αθλητικός συντάκτης-ο οποίος είναι κοντά σε όλα τα αθλητικά γεγονότα που αφορούν τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό αλλά και την  Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού τα τελευταία 12 και πλέον χρόνια.

     

     

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    671ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ