27 C
Limassol
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024
Περισσότερο

    Τελικοί NCAA: Χάλκινο η Κουλιτσένκο, 5ος ο Κριούκοφ, 10η η Νεοφύτου

    Ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής (για μας στην Κύπρο), 12 Μαρτίου 2023, οι τελικοί των Πανεπιστημιακών Πρωταθλημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (NCAA) στον κλειστό στίβο, σε όλες τις κατηγορίες.

    Από κυπριακής πλευράς έχουν καταφέρει να βρεθούν στους κορυφαίους 16 των αγωνισμάτων τους, η Ελένα Κουλιτσένκο (Τζιόρτζια) στο ύψος της Α΄ Κατηγορίας, ο Έλβις Κριούκοφ (Άντζελο Στέιτ) στο έπταθλο της Β΄ Κατηγορίας και η Στέλλα Νεοφύτου (Μινεσότα Στέιτ) στο τριπλούν της Β΄ Κατηγορίας. Στην πόλη Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού διεξήχθησαν οι τελικοί της Α΄ Κατηγορίας και στην πόλη Βιρτζίνια Μπιτς της Βιρτζίνια, αυτοί της Β΄ Κατηγορίας. Την καλύτερη κατάταξη από τα τρία παιδιά κατέγραψε η Ελένα Κουλιτσένκο, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ύψος με 1,88μ, που θα πρέπει να τονίσουμε ότι βρίσκεται στο Νο. 18 αθλήτρια όλων των εποχών σε κολεγιακό κλειστό με (1,92μ.)

    Ο Έλβις Κριούκοφ, ενώ βρισκόταν σταθερά στην πρώτη τριάδα του επτάθλου, τελικά κατέλαβε την 5η θέση με 5.466 βαθμούς που αποτελεί ατομική επίδοση, ενώ η Στέλλα Νεοφύτου κατέλαβε τη 10η θέση στο τριπλούν με 12,14μ.

    Πιο αναλυτικά:

    Πολύ ανταγωνιστικό ήταν το άλμα σε ύψος γυναικών και καθοριστικό το 1,88μ. Η Ελένα Κουλιτσένκο πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 1,77μ. και 1,82μ., με τη δεύτερη το 1,85μ. και ακολούθως είχε δύο αποτυχημένες στο 1,88μ. Η 20χρονη αθλήτρια του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια έκανε τελευταία από τις τέσσερις εναπομείνασες αθλήτριες τις προσπάθειές της και είδε τις Αμερικανίδες Ράιλι Άντερσον (Κάνσας) και Τζίνα Ρότζερς (Νεμπράσκα) να περνάνε με την τρίτη προσπάθεια το 1,88μ. και την άφηναν εκτός βάθρου. Εκεί σήμανε το καμπανάκι για την Κουλιτσένκο, η οποία πέρασε και αυτή με την τρίτη το 1,88μ., ξαναμπαίνοντας στα μετάλλια. Ακολούθως, το 1,91μ. πέρασε με την πρώτη (όπως όλα τα άλματά της) η κορυφαία φέτος στο NCAA, Τζαμαϊκανή Λαμάρα Ντίστιν (Τέξας Α&Μ), με τα υπόλοιπα κορίτσια να αποτυγχάνουν. Έτσι κρίθηκαν και τα μετάλλια, με την Ντίστιν να κατακτά το χρυσό (απέτυχε τρεις φορές στο 1,95μ.) με 1,91μ., την Άντερσον το αργυρό, αφού είχε καθαρά άλματα μέχρι το 1,88μ. και το χάλκινο η Ελένα Κουλιτσένκο, επίσης με 1,88μ. Εκτός βάθρου έμεινε η Ρότζερς με 1,88μ., αφού είχε δύο αποτυχημένα άλματα και στο 1,85μ.

    Αρκετά καλή ήταν η παρουσία του Έλβις Κριούκοφ στο διήμερο του επτάθλου και από ό,τι φάνηκε στο τέλος ένα καλύτερο άλμα στο μήκος, ίσως τον ανέβαζε στο βάθρο των νικητών. Ο πρωταθλητής μας στα σύνθετα αγωνίσματα κατέρριψε πάντως την ατομική του επίδοση και με 5.466 βαθμούς κατέλαβε την 5η θέση. Αξιοσημείωτο το ότι και οι πέντε πρώτοι σημείωσαν ατομική επίδοση στο Έπταθλο. Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με τον Κριούκοφ να τρέχει σε 7.09 τα 60μ. (8ος), να κάνει 6,86μ. στο μήκος, όπου έχει ατομικό 7,20μ. και να περνά έβδομος. Τεράστια η διαφορά του πρωταθλητή μας από τους υπόλοιπους στη σφαιροβολία, όπου με 14,71μ. κατέλαβε την πρώτη θέση και μάζεψε αρκετούς βαθμούς που τον πέρασαν στην κορυφή της κατάταξης! Με το τέλος του ύψους και της πρώτης ημέρας, ο Κριούκοφ, ο οποίος πέρασε το 1,90μ. (8ος), έπεσε στην 3η θέση.

    Η δεύτερη ημέρα άρχισε ενθαρρυντικά για τον αθλητή του Άντζελο Στέιτ, καθώς κέρδισε την 1η θέση στα 60μ. με εμπόδια με 8.19 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, 24 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο. Ωστόσο, παρά το ότι πέτυχε ατομική επίδοση στο επί κοντώ με 4,35μ., εντούτοις έπεσε στην 3η θέση, αφού κατέλαβε την 7η θέση στο αγώνισμα. Η αρκετά καλή παρουσία του Έλβις Κριούκοφ ολοκληρώθηκε με τα κουραστικά 1.000μ., τα οποία κάλυψε σε 2:56.73, πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (2:56.59), τερματίζοντας όμως στη 10η θέση, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς από τους πιο γρήγορους αντιπάλους του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταλάβει την 5η θέση στο Έπταθλο, σημειώνοντας ωστόσο ατομική επίδοση με 5.466 βαθμούς, 57 λιγότερους από την 3η θέση!

    Λίγο άτυχη φάνηκε η Στέλλα Νεοφύτου, καθώς για εννιά εκατοστά δεν μπόρεσε να κάνει άλλες τρεις προσπάθειες στον τελικό του τριπλούν, δείχνοντας βελτίωση από άλμα σε άλμα. Η Νεοφύτου ξεκίνησε με 11,55μ., συνέχισε με 11,83μ. και έκλεισε με 12,14μ. την παρουσία της στη Βιρτζίνια, βλέποντας τη συμφοιτήτριά της στο Μινεσότα Στέιτ, Λίλιαν Γουάσινγκτον, να την προσπερνά με 12,23μ. και να μπαίνει αυτή στην πρώτη εννιάδα και να συνεχίζει. Να σημειώσουμε ότι, σε αντίθεση με αυτό που ισχύει σε όλο τον κόσμο, με τους/τις οκτώ πρώτους/πρώτες σε συγκεκριμένα αγωνίσματα να συνεχίζουν μέχρι τέλους, στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα των ΗΠΑ προχωράνε στις τρεις τελευταίες προσπάθειες οι εννέα (9) πρώτοι/πρώτες. Έτσι, η Νεοφύτου κατέλαβε τη 10η θέση, κρατώντας τη συμμετοχή της σε έναν τελικό NCAA και το 12,31μ. που πέτυχε στις 26 Φεβρουαρίου και είναι η καλύτερη επίδοση φέτος στο τριπλούν στην Κύπρο.

    * Ενημερωτικά να αναφέρουμε ότι, η γυναικεία ομάδα της Τζιόρτζια κατέλαβε τη 2η θέση στην Α΄ Κατηγορία με 40 βαθμούς, με το Άρκανσας να κερδίζει με 63, κάνοντας το ντάμπολ, αφού κέρδισε και στους άνδρες με 64 βαθμούς. Στη Β΄ Κατηγορία, στις γυναίκες το Μινεσότα Στέιτ κατέλαβε την 2η θέση με 51 βαθμούς, έναν μόλις πίσω από τους νικητές του Άνταμς Στέιτ. Στους άνδρες, το Άντζελο Στέιτ κατετάγη 9ο με 22 βαθμούς, με το Σεντ Πίτσμπουργκ να κερδίζει με τεράστια διαφορά, συγκεντρώνοντας 86 βαθμούς.

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    683ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ