kopa dr krashias
kopa dr krashias

Μέσα σε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα και ανάμεσα σε εκλεκτούς προσκεκλημένους αλλά και πρωταθλητές του πανεπιστημιακού αθλητισμού η Τελετή Βράβευσης των επιτυχιών των αθλητών μας και των Πανεπιστημίων τους-που έγινε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο εξαιρετικό χώρο του εστιατορίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, ειδικά διαρρυθμισμένο για την εκδήλωση-αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών τους σε όλα τα πρωταθλήματα, είτε αυτά αφορούν τα Εσωτερικά Πρωταθλήματα, είτε τους Παγκόσμιους και τους Ευρωπαϊκούς αγώνες που με εξαιρετική επιτυχία λαμβάνουν μέρος οι αθλητές μας και η πανεπιστημιακή αθλητική χρονιά 2015-16 είχε να επιδείξει για άλλη μία φορά πολλές διεθνείς επιτυχίες που ανεβάζουν τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό στην ελίτ του Κυπριακού αθλητισμού και όχι μόνο.

Ακριβώς μέσα στα πλαίσια αυτών των δεδομένων «ολοκληρώθηκε» με την τελετή  βράβευσης των αθλητών και των αθλητριών, αλλά και των Πανεπιστημίων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού που έλαβαν μέρος, τόσο στα Εσωτερικά Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα όσο και στα Παγκόσμια Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα, αλλά και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, η χρονιά 2015-2016 η οποία ήταν γεμάτη από επιτυχίες.

Την χρονιά που μας πέρασε  η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού είχε να επιδείξει επιτυχίες τεραστίων διαστάσεων όπως ανάμεσα σε πολλές διακρίσεις και την κατάκτηση 2 αργυρών μεταλλίων και ενός χάλκινου.

Αυτό έγινε μέσα στα πλαίσια του 6ου Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής που διεξήχθη στην Πολωνία (11-18 Σεπτεμβρίου) .

Με τους Αντρέα Μακρή (ατομικό – αργυρό στο ΤΡΑΠ ) και μαζί με τους Χριστόφορο Κωνσταντινίδη και Nihat Akterzi (αργυρό στο ομαδικό ) οι αθλητές μας κατετάγησαν μπροστά από το μεγαθήριο στο άθλημα την πρωταθλήτρια ομάδα της Ιταλίας αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από όλες τις αποστολές

Παράλληλα στο ΣΚΗΤ ο Μενέλαος Μιχαηλίδης μαζί με τους Γιώργο Καζάκο και Σωτήρη Αντωνίου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο ξεπερνώντας κάθε προσδοκία  κατατάσσοντας την χώρα μας στην κορυφή ανάμεσα σε χώρες και αθλητές άλλων διαστάσεων και επιτυχιών. 

Από την άλλη στους αγώνες στην Κροατία και στα EUSA GAMES που έγιναν μεταξύ 12 και 25 Ιουλίου ο Δημήτρης Μουστάκας κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο ενώ το πανεπιστήμιο Κύπρου σε ένα ιστορικό αγώνα κέρδισε στο άθλημα της χειροσφαίρισης το πανεπιστήμιο της Τουρκίας Yeditepe με σκορ 24-18

Η πορεία του πανεπιστημιακού αθλητισμού συνεχίζεται ανοδικά και αυτό το έχουν αναγνωρίσει όλοι πλέον όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό .

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κυπριακής ομοσπονδίας πανεπιστημιακού αθλητισμού Δρ. Μιχάλης Κρασιάς έκανε εκτενή και λεπτομερή αναφορά στις επιτυχίες των αθλητών μας αλλά και στην συμμετοχή στο FISU FORUM με δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους Δρ. Αιμίλιο Σολωμού και Δρ. Ευριπίδη Δημοσθένους και δύο φοιτητές τους Αντρέα Σπύρου και Ανδρέα Διαμαντή οι οποίοι μάλιστα στο περιθώριο του συνεδρίου έλαβαν μέρος σε διεθνή αγώνα Beach Volleyball και κατέκτησαν την πρώτη θέση ενώ γενικότερα το περίπτερο που οργανώσαμε για προβολή της χώρας μας δέχτηκε εξαιρετικά σχόλια.

Συνεχίζοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην εκλογή του καθηγητή Πάνου Ραζή σαν αντιπρόεδρου της EUSA από την πρώτη ψηφοφορία μέσα στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης που έγινε στην Πολωνία , σαν αναγνώριση του σαν διακεκριμένος επιστήμονας και άνθρωπο του αθλητισμού , ενώ ο ορισμός του Αντώνη Πέτρου στην θέση του Technical Vise chair στο ποδόσφαιρο για την περίοδο 2016 με 2020 αποτελεί αναγνώριση του πρωταγωνιστικού  μας ρόλου στον διεθνή αθλητισμό .  

Αναφερόμενος στα εγχώρια πρωταθλήματα ανέφερε μεταξύ άλλων:

 « Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού την χρονιά που πέρασε διοργάνωσε 13 ομαδικά και 9 ατομικά πρωταθλήματα. Αυτή η τόσο μεγάλη αθλητική δραστηριότητα δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί χωρίς την οικονομική στήριξη των 6 πανεπιστημίων μελών μας τα οποία είναι ,το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ,το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ,το Frederick University ,το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και το UCLan Cyprus τα οποία και ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Αναφερόμενος στην Δικαστική επιτροπή που επιλαμβάνεται των θεμάτων των πανεπιστημιακών πρωταθλημάτων είπε : « Η Δικαστική επιτροπή δεν χρειάστηκε να συνέλθει αφού όπως κάθε χρόνο επικράτησε πνεύμα αθλητοπρέπειας και όλοι οι εμπλεκόμενοι απέδειξαν ότι ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και στην βελτίωση της φυσικής και νοητικής ικανότητας των νέων έτσι ώστε να τους παρέχεται η δυνατότητα αντιμετώπισης αντίξοων συνθηκών και πιο ευχάριστης ζωής.

Αναφορικά για το πρόγραμμα Φοιτητικών Ομίλων Αθλημάτων και την χρηματοδότηση τους από τον Κυπριακό Οργανισμό   Αθλητισμού είπε  : « Την χρονιά που μας πέρασε αναπτύχθηκαν προγράμματα στα αθλήματα χειροσφαίρισης Futsal, ποδοσφαίρου, Αντισφαίρισης, Πετόσφαιρας, Μπάντμιντον, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Αεροβικής ,Γυμναστικής ,χιονοδρομιών , Τοξοβολίας , Paintball , Cricket, Zumba Yoga Outdoor Activities Gym fitness, Squba diving, Εξερεύνησης Περιβάλλοντος και Πολεμικών Τεχνών.

Αναφορικά με τις διεθνής διοργανώσεις και το εγγύς μέλλον είπε σχετικά « Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 7 με 11 Δεκεμβρίου στο Αθλητικό κέντρο του πανεπιστημίου Κύπρου η Κυπριακή Ομοσπονδία πανεπιστημιακού αθλητισμού θα διοργανώσει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κύπρου και την Παγκύπρια Ομοσπονδία Σάμπο το 1ο παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα Σάμπο γεγονός που αποτελεί απόδειξη του εξαιρετικού ονόματος που έχει η ομοσπονδία μας ανά το παγκόσμιο ενώ στην διοργάνωση θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο και υφυπουργός παιδείας και Επιστημών της Ρωσίας δείχνοντας και την σημασία που προσδίδουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.»

Κλείνοντας ευχαρίστησε θερμά τον ΚΟΑ την ΚΟΕ και όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες για την συμβολή τους στην ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και υποσχέθηκε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου ο οποίος εξήρε το έργο της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού αθλητισμού, συνεχάρη τους αθλητές και υποσχέθηκε ότι η ΚΟΕ θα είναι δίπλα από την ΚΟΠΑ για περαιτέρω ανάπτυξη.

Παίρνοντας τον λόγο ο  πρόεδρος του ΚΟΑ κ Κλεάνθης Γεωργιάδης συνεχάρη την Κυπριακή Ομοσπονδία πανεπιστημιακού αθλητισμού σαν την μόνη ομοσπονδία η οποία συμμορφώθηκε πλήρως με όλες τις διατάξεις και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ενώ  τόνισε την σημασία που δίνει ο ΚΟΑ στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και ότι θα είναι στο πλευρό του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού συγχαίροντας όλους για τις επιτυχίες.

Σο μήνυμα του ,το οποίο ανέγνωσε η επιθεωρήτρια του Υπουργείου κ. Κάλλη Χ Ιωσήφ, ο Υπουργός παιδείας και πολιτισμού συνεχάρη θερμά όλους για τις επιτυχίες του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία τους για την Κύπρο λέγοντας ότι το Υπουργείο του παρακολουθεί την πορεία του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και τις επιτυχίες του με ιδιαίτερη ικανοποίηση και περηφάνια και θα βρίσκεται, τόνισε, στο πλευρό της ομοσπονδίας στο έργο της.

Στην συνέχεια οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι βράβευσαν μέσα σε ένα εντυπωσιακό κλίμα καταχειροκροτούμενους τους πρωταθλητές μας οι οποίοι με τις επιδόσεις τους κρατούν τον Κυπριακό αθλητισμό στο ψηλότερο επίπεδο ανάμεσα σε χώρες με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες αλλά και σύνολο αθλητών αναγκάζοντας τις πλείστες των περιπτώσεων το φίλαθλο κοινό στους Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς αγώνες να μας χειροκροτεί όρθιο για τις επιτυχίες των αθλητών μας. 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube