Δίπλωμα Προπονητών
Δίπλωμα Προπονητών

Σε μια σεμνή, αλλά λαμπρή τελετή που φιλοξενήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο (αίθουσα Ευ Αγωνίζεσθε) η Κυπριακή Ομοσπονδία Χάντμπολ βράβευσε το βράδυ της Δευτέρας τα σωματεία και τους αθλητές που διακρίθηκαν στην αγωνιστική περίοδο και τίμησε πρώην αθλητές και ανθρώπους για την προσφορά τους στο άθλημα της χειροσφαίρισης.

Την τελετή, πέραν από τους βραβευθέντες, τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΚΟΑ, μέλη της ΚΟΕ, προέδροι Ομοσπονδιών, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ και πολλοί άλλοι.

Η τελετή ξεκίνησε με  ομιλία του προέδρου της ΚΟΧ στρατηγού Χαράλαμπου .  «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω στην αποψινή μας εκδήλωση, την τελετή βράβευσης των αρίστων της αγωνιστικής περιόδου 2013-14. Η αποψινή μας εκδήλωση  σφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, που μας πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις σε όλα τα πρωταθλήματα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία μας,  με αμφίρροπους και συναρπαστικούς αγώνες και πολύ καλό θέαμα.  Είναι η γιορτή των νικητών αλλά και του αθλητικού πνεύματος μέσα στο οποίο, σαν Ομοσπονδία, πάντα επιδιώκουμε να διεξάγονται τα πρωταθλήματά μας.» Ο πρόεδρος της ΚΟΧ αφού αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικά ο αθλητισμός της Κύπρου και τα οποία είναι περισσότερο έντονα στο άθλημα της χειροσφαίρισης, συγχάρηκε τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν ώστε να διατηρήσουν ζωντανό το αγαπημένο τους άθλημα. «Σε μια περίοδο που αθλήματα με έσοδα που ξεπερνούν τις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όπως το ποδόσφαιρο μας, έχουν σχεδόν καταρρεύσει λόγο αυτής της κρίσης, πως είναι δυνατό το άθλημα της χειροσφαίρισης με τα ταπεινά του έσοδα να μην επηρεαστεί δυσμενώς από αυτή την εξέλιξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Καταλήγωντας, τονίζω εμφαντικά ότι τα προβλήματα που αμτιμετωπίζουμε δεν πρέπει να μας λυγίσουν. Εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου στην Κυπριακή Ομοσπονδία Χάντμπολ, καλούμε τους  φίλους παράγοντες των σωματείων να σμίξουμε μαζί τις δυνάμεις μας και να συνεχίσουμε να δίνουμε την άνιση μάχη, όχι απλά για να επαναφέρουμε το αγαπημένο μας άθλημα στο σωστό δρόμο  και να του δώσουμε ξανά τη χαμένη του αίγλη, αλλά και για να το ανεβάσουμε στη θέση που του αρμόζει και που του αξίζει να βρίσκεται.

Την τελετή χαιρέτισε και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Δημήτρης Αλετράρης ο οποίος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΚΟΧ «ότι ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει να στηρίζει το χάντμπολ και τον αθλητισμό γενικότερα, όπως και την υγεία» ενώ στην ομιλία της η Επιθεωρήτρια Μέσης εκπαίδευσης Κάλλη Χατζηιωσήφ επεσήμανε ότι «το άθλημα του χάντμπολ είναι μια από τις βασικές πτυχές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης» και δήλωσε περήφανη που η ομάδα χειροσφαίρισης του Ενιαίου Λυκείου Κύκκου Β’ κατέκτησε τον τίτλο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης ο οποίος μεταξύ άλλων  επεσήμανε τον κοινωνικό ρόλο των πρωταθλητών οι οποίοι πρέπει να αποτελούν πρότυπα στους νεαρότερους ενώ ο κ. Ουράνιος Ιωαννίδης έδωσε συγχαρητήριαστους παράγοντες των σωματείων για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν στην προσπάθεια να κρατήσουν τα σωματεία τους ζωντανά. «Το χάντμπολ – επεσήμανε- αποτελεί έναν ζωντανό οργανισμό στον αθλητισμό της Κύπρου, με παρελθόν, με παρών αλλά και με μέλλον, αν κρίνουμε ότι απόψε οι βραβεύσεις ξεκινούν από παιδιά ηλικίας των 10 χρόνων».

Κάθε βράβευση στην τελετή, ήταν ξεχωριστή. Ιδιαίτερα έντονη όμως ήταν η στιγμή που η Ομοσπονδία Χάντμπολ  βράβευσε τον προπονητή Γιώργο Αχνιώτη και τους αθλητές της ομάδαςχάντμπολ  του Ενιαίου Λυκείου Κύκκου, η οποία νίκησε στον τελικό τη Νάουσα (29-28) κι έγινε η πρώτη κυπριακή  ομάδα που κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση σε Πανελλήνιους Μαθητικούς αγώνες. Την ομάδα αποτελούσαν οι Γιάννης Βραχίμης, Χρίστος Γιασεμή, Ιωάννου Κωνσταντίνος, Λούκας Κυρατζής, Νεκτάριος Στυλιανού, Ανδρέας Σωτηρίου, Αλέξανδρος Χαραλάμπους, Κυριάκος Χαραλάμπους, Ιωάννης Κυπριανού, Δαυίδ Πέτρου, Ντζιούμπερ Κουρτανίτσε και Χαράλαμπος Χρυσάνθου. Τις απονομές στους αθλητές έκαναν μέσα από το παρατεταμένο ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, η επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης Μαρίνα Στεργίδου και η Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Κάλλη Χατζηιωσήφ.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν όμως και η τιμητική βράβευση που έγινε στους γονείς των αδικοχαμένων μας ηρώων, Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου. Η ΚΟΧ παρέδοσε τιμητική πλακέτα πάνω στην οποία ήταν χαραγμένο πιστό αντίγραφο του φύλλου αγώνος στο οποίο συμμετείχαν (στο τελευταίο τους παιγνίδι) τα δίδυμα αδέλφια που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγαν από τη ζωή.  Όλοι οι παρευρισκόμενοι, όρθιοι και συγκινημένοι χειροκρότησαν θαρμά τους ήρωες γονείς. «Τα παιδιά μου –είπε αμέσως μετά την απονομή η ηρωίδα μητέρα των διδύμων – ήθελαν να ξεκινήσουν να παίζουν χάντμπολ. Όταν τους ρώτησα «γιατί να ασχοληθείται με το χάντμπολ κι όχι με κάποιο άλλο άθλημα, όπως το ποδόσφαιρο, με το οποίο ασχολούνται τα περισσότερα παιδιά; Αυτοί μου απάντησαν ότι το χάντμπολ είναι το άθλημα για τους πρίγκηπες. Τους έδωσα την ευκαιρία να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα, με μια συμβουλή: Μαζί με τον αθλητισμό, να φροντίσουν να αποκτήσουν και γνώση. Αυτή την συμβουλή δίνων και σε σας», είπε απυθυνόμενη στους νέους αθλητές.

Βραβεύτηκαν, οι πρωταθλήτριες και δευτεραθλήτριες ομάδες όλων των κατηγοριών, με χαρακτηριστικό, το έπαθλο των ομάδων που διακρίθηκαν στα αναπτυξιακά πρωταθλκήματα να απονέμετε στον/στην  αρχηγό των ομάδων.

Σε ατομικό επίπεδο βραβεύτηκαν οι πρώτοι σκόρερ όλων των κατηγοριών (Π. Χριστοδούλου –αντρών, Α. Τσίγκης –Β΄αντρών και Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου – γυναικών) οι ομάδες ήθους (Παρνασσός – αντρών, Α.Ο. Αραδίππου –γυναικών, ΚΝ Αγίων Τριμιθιάς –Β΄κατηγορίας). Επίσης βραβεύτηκαν οι καλύτεροι αθλητές της χρονιάς, Μαλβίνα Ηλία (καλύτερη νεάνιδα) και Αλέξανδρος Χαραλάμπους (καλύτερος έφηβος).

Τιμήθηκαν  επίσης οι αθλητές, Μάριος Ευσταθιάδης και Δημήτρης Ταρτίος για την προσφορά τους στο άθλημα του χάντμπολ και στις Εθνικές μας ομάδες, που φέτος αποφάσιαν να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση. Για την προσφορά του στο άθλημα τιμήθηκε και ο πρόεδρος του Παρνασσού Στροβόλου Κυριάκος Πίσσης ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του, καθώς επίσης και τα σωματεία, Προοδευτικός Πάφου, ΕΝ Αγίου Αθανασίου και ΘΟΪ Αυγόρου για την άοκνη προσπάθεια να κρατήσουν ζωντσανό το άθλημα του χάντμπολ εκτός Λευκωσίας.

Τέλος, απονεμήθηκαν τα διπλώματα σε όλους όσοι πέτυχαν στις εξετάσεις της σχολής προπονητών που διοργάνωσε η ΚΟΧ, ενώ Βραβεύτηκαν οι Κώστας Κόκκινος, Αγγελική Διγενή και Χρίστος Χρίστου, οι οποίοι πήραν τον ψηλότερο βαθμό στις τελικές εξετάσεις. Τις απονομές έκανε ο γγ της ΚΟΧ και διευθυντής της σχολής προπονητών, δρ Μιχάλης Κρασιάς.

 

 

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/home/actioninsports/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.