20 C
Limassol
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Περισσότερο

    «Tarragona 2018» Αποκλεισμοί στις πολεμικές τέχνες

    Οι πρώτες αγωνιστικές ώρες της Πέμπτης (28/6/18) στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα, δεν ήταν ιδανικές για την κυπριακή αποστολή στις πολεμικές τέχνες. Κι αυτό εξαιτίας του ότι όλοι οι αθλητές μας αποκλείστηκαν νωρίς από τη συνέχεια των υποχρεώσεών τους, σε τάε-κβο-ντο και τζούντο. Ιδιαίτερα απογοητευτική (περισσότερο για την ίδια που δάκρυσε) ήταν η ήττα στον πρώτο αγώνα της Κυριακής Κουττούκη, η οποία στη Μερσίνη (2013) κατάφερε να εξασφαλίσει χάλκινο μετάλλιο, ενώ στην Ταραγόνα αποκλείστηκε στην οκτάδα (πέρασε χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο). Αναλυτικά:

    Αδικημένη από τους διοργανωτές αισθάνεται η Κυριακή Κουττούκη, αφού την έβαλαν να αγωνιστεί πριν από το προγραμματισμένο, με αποτέλεσμα να μπει χωρίς την απαραίτητη προθέρμανση στο ταπί, κάτι που της στοίχισε την καλή παρουσία. Συγκεκριμένα, με το πέρας του πρώτου γύρου, η Κουττούκη γνώριζε πως θα αγωνιζόταν στον πέμπτο αγώνα, όμως, ξαφνικά ειδοποιήθηκε πως θα έπαιζε στον πρώτο, κάτι που σαφέστατα επηρέασε την απόδοσή της. Από την άλλη, βέβαια, βρήκε και απέναντι της μία παθιασμένη και πολύ επιθετική Μαροκινή αθλήτρια, που δεν την άφηνε να πάρει ανάσα.

    Η Ουμαϊμά Ελ Μπουχτί προερχόταν από εξαιρετική ανατροπή στον αγώνα της με τη Γαλλίδα Γιασμίνα Αζιέζ (14-8) και με την ψυχολογία της στα ύψη, προηγήθηκε στο πρώτο δίλεπτο με 6-5. Στο δεύτερο, η Μαροκινή ήταν καταιγιστική, με την Κουττούκη να μην μπορεί να αντιδράσει και η διαφορά ανέβηκε στο 14-5! Ούτε στο τελευταίο δίλεπτο κατάφερε η πρωταθλήτριά μας να κάνει την αντεπίθεσή της και αποκλείστηκε πρόωρα στην κατηγορία των -49κ. με συνολικό σκορ 22-13.

    Στην κατηγορία -57κ. η Δέσποινα Πηλαβάκη άντεξε στον πρώτο γύρο, απέναντι στη Λορεγκάν Σελάν (0-0), όμως, στη συνέχεια η Γαλλίδα έδειξε την ανωτερότητά της και ήταν καταιγιστική, κερδίζοντας τον αγώνα με 16-0. Έτσι, ολοκληρώθηκε η παρουσία των δύο κοριτσιών μας στο τάε-κβο-ντο και μένει μόνο η συμμετοχή του Ιωάννη Πηλαβάκη στην κατηγορία των μέχρι 68 κιλών, το Σάββατο (30/6), με συμμετοχή άλλων 17 αθλητών. Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή.

    Μία νίκη στο τζούντο

    Άλλους τρεις αποκλεισμούς με ιππόν γνώρισαν οι αθλητές μας στους πρώτους αγώνες της Πέμπτης (28/6/18) στο τζούντο. Στην κατηγορία -90κ. ο Γιώργος Κρουσανιωτάκης ηττήθηκε από τον Λιβανέζο Νασίφ Ελίας, στα -73κ. ο Ρούντολφ Κουρτίδης έχασε από τον Αιγύπτιο Μοχάμεντ Μοχιελντίν και στα -81κ. ο Άριστος Μιχαήλ αποκλείστηκε από τον Ελλαδίτη Αλέξιο Ντανατσίδη.

    Οι Κουρτίδης και Μιχαήλ είχαν την ευκαιρία στη συνέχεια να λάβουν μέρος στα ρεπεσάζ, αφού οι αθλητές που τους κέρδισαν προχώρησαν με νίκη. Ο Κουρτίδης αξιοποίησε τη δεύτερη ευκαιρία, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη Κύπριου τζουντόκα στους Μεσογειακούς της Ταραγόνα, επικρατώντας με ιππόν του Γάλλου Μπενζαμίν Αντουάν Ασούς, ο οποίος προηγήθηκε με γουαζάρι. Ωστόσο, έχασε την ευκαιρία για θέση στα μετάλλια, αφού ηττήθηκε στον επόμενο αγώνα του με ιππόν από τον Ισπανό Χαβιέρ Ραμίρεθ Ράμος, ενώ είχε προηγηθεί με γουαζάρι. Αντίθετα, ο Μιχαήλ έχασε και στη δεύτερη ευκαιρία από τον Πορτογάλο Ανρί Εγκουτίτζε με ιππόν.

    Έγινε του… μπερδέματος

    Απίστευτο μπέρδεμα δημιουργήθηκε με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων στο ατομικό ανδρών στην επιτραπέζια αντισφαίριση, αφού οι διοργανωτές έδωσαν το βράδυ της Τετάρτης (27/6) την πρόκριση στον Μάριο Γιάγκου για τα προημιτελικά, ενώ ουσιαστικά είχε αποκλειστεί. Όμως, το πρωί της Πέμπτης (29/6), έπειτα από νέες διαβουλεύσεις, συζητήσεις, επεξεργασία αποτελεσμάτων, ενστάσεις κλπ, οι διοργανωτές αποφάσισαν (όπως ήταν μάλλον το σωστό) ότι στον επόμενο γύρο θα περνούσε ο Τούρκος Ιμπραχίμ Γκουντούζ, ο οποίος νίκησε τον Γιάγκου με 4-2, από τη στιγμή που αποχώρησε ο κορυφαίος του ομίλου Ομάρ Ασάρ

    Έναρξη διπλού

    Μετά την ολοκλήρωση του ατομικού στους άνδρες, σειρά παίρνει το ομαδικό, οι αγώνες του οποίου θα αρχίσουν στην πόλη Βαλς το πρωί της Παρασκευής (29/6/18). Η Κύπρος κληρώθηκε στον Γ΄ Όμιλο και στις 12:15 το μεσημέρι (ώρα Κύπρου) θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, ενώ το βράδυ (20:15) θα αναμετρηθεί με την Τουρκία. Οι Μάριος Γιάγκου, Χρίστο Χριστόνοφ και Γιάγκος Γιάγκου θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να έχουν συνέχεια στη διοργάνωση, με παρουσία στην οκτάδα.

    Στη μάχη η ρυθμική

    Το τελευταίο αγώνισμα που θα κάνει την πρεμιέρα του στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες είναι αυτό της ρυθμικής γυμναστικής, το οποίο θα αρχίσει το πρωί της Παρασκευής (29/6/18) στις 11:10, στην πόλη Ρέους, εκεί όπου ο Μάριος Γεωργίου χάρισε τέσσερα μετάλλια στη χώρα μας στην ενόργανη γυμναστική. Τα τρία κορίτσια μας θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό, σε ένα πολύ δύσκολο άθλημα, αφού θα υπάρξει μόνο ένας τελικός και αυτός θα είναι στο σύνθετο ατομικό.

    Δηλαδή, την Παρασκευή οι 26 αθλήτριες που λαμβάνουν μέρος, θα αγωνιστούν κατά σειρά στη στεφάνι (11:10), στην μπάλα (13:10), στις κορύνες (16:10) και στην κορδέλα (16:10). Αφού ολοκληρωθούν όλες οι συμμετοχές, οι 10 πρώτες στο σύνθετο ατομικό θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους για τον τελικό του Σαββάτου (30/6). Δεν θα υπάρξουν μετάλλια σε σύνθετο ομαδικό, ούτε ατομικά σε κάθε όργανο. Γι’ αυτό η προσπάθεια των Διαμάντως Ευριπίδου, Βικτώριας Σκιττίδη και Ελένης Έλληνα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, όμως, ιδιαίτερα η Ευριπίδου έχει τις δυνατότητες για διάκριση.

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    671ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ