Τα συγχαρητήρια  της παγκόσμιας Αθλητικής οικογένειας στην ΕΟΕ για τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της Anoc
Τα συγχαρητήρια της παγκόσμιας Αθλητικής οικογένειας στην ΕΟΕ για τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της Anoc

Ένα μεγάλο ευχαριστώ είπε η παγκόσμια Ολυμπιακή και Αθλητική οικογένεια στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στο Υφυπουργείο Αθλητικού για την εξαιρετική διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών στη Χερσόνησο του Ηρακλείου στις 24 και 25 Οκτωβρίου. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ψήφισμα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης ξεκινά με τα συγχαρητήρια στην ελληνική πλευρά: «Η ANOC συγχαίρει την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο καθώς και την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την άριστη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της ANOC  στην Κρήτη.» 

Αλλά και σε όλες τις αναφορές τους, τόσο ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, όσο και εκτελών χρέη Προέδρου της ANOC Ρόμπιν Μίτσελ και η Γενική Γραμματέας Γκουνίλα Λίντμπεργκ, ευχαρίστησαν δημόσια την ΕΟΕ και τον Πρόεδρο της Σπύρο Καπράλο για την εξαιρετική διοργάνωση, ενώ αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για την Κρήτη και την φιλοξενία που είχαν. 

«Η Ελλάδα ήταν για 10 ημέρες στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού κινήματος, με τη διοργάνωση εξαιρετικών εκδηλώσεων που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Η αρχή έγινε με τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, συνεχίστηκε με τις Τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για το Πεκίνο και τώρα με τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της ANOC. Eιδικά η Γενική Συνέλευση έφερε κοντά εκπροσώπους από περίπου 150 χώρες, για πρώτη φορά μετά την πανδημία και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις. Η Ελλάδα και η Κρήτη τους έδωσε αυτή την ευκαιρία προσφέροντας αυτές τις εγκαταστάσεις και με τη βοήθεια του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη η εκδήλωση αυτή γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ως η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεσμευόμαστε ότι και στο μέλλον θα επιδιώξουμε τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων πάντα στο πλαίσιο της διάδοσης των Ολυμπιακών αξιών», είπε ο Σπύρος Καπράλος. 

Στη Γενική Συνέλευση που έγινε στο Creta Maris Beach Resort της Χερσονήσου συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τις Ολυμπιακές Επιτροπές 148 χωρών (και διαδικτυακά οι υπόλοιπες 57), ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ και η Εκτελεστική Επιτροπή της, εκπρόσωποι των Διεθνών Ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων, οι Οργανωτικές Επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», «Πεκίνο 2022» και «Παρίσι 2024», καθώς και εκπρόσωποι πολλών διεθνών αθλητικών φορέων. 

 

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports