Τα στοιχεία του Τόκιο 2020 δείχνουν ότι ο στίβος είναι το νούμερο ένα ολυμπιακό άθλημα, λέει ο Coe

Ο στίβος αναδείχθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 ως το νούμερο ένα ολυμπιακό άθλημα, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Αθλητισμού Σεμπάστιαν Κόε.

«Βγήκαμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως το νούμερο ένα Ολυμπιακό άθλημα», είπε ο Coe σε επιλεγμένους δημοσιογράφους σε μια εικονική κλήση σήμερα.

«Με έχετε ακούσει να το λέω αυτό σε πολλές περιπτώσεις και μου αρέσει ιδιαίτερα να το λέω όταν βρίσκομαι σε κύκλους της ΔΟΕ και ειδικά όταν περιτριγυρίζομαι από άλλους Προέδρους Ομοσπονδιών σε άλλα ολυμπιακά αθλήματα.

«Το καλό που συνέβη την τελευταία ή δύο εβδομάδες είναι ότι τα δεδομένα των Επιτροπών της ΔΟΕ γύρω από τους Αγώνες του Τόκιο μου επιτρέπουν να πω ότι όχι μόνο ανέκδοτα, μου επιτρέπουν να το πω με υποστηρικτικά δεδομένα.

«Υπάρχουν πολλά – αλλά σκέφτηκα ότι θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα τρία στατιστικά που ενισχύουν την ικανότητά μου να πω αυτό που μόλις είπα.

«Είχαμε τον υψηλότερο αριθμό ωρών τηλεθέασης στο Τόκιο – σε κάποια απόσταση – από οποιοδήποτε ολυμπιακό άθλημα, περίπου 2,2 εκατομμύρια ώρες.

«Είχαμε γράψει τον μεγαλύτερο αριθμό άρθρων στα μέσα ενημέρωσης – περίπου 10.000.

«Είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό κοινών άρθρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ήταν περίπου 700 εκατομμύρια, και αυτό οδήγησε σε πάνω από 62 εκατομμύρια συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω από τον αθλητισμό.

«Είχαμε επίσης τον υψηλότερο αριθμό προβολών βίντεο στις εφαρμογές και τον ιστότοπο της ΔΟΕ και των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 – ο αριθμός αυτός ήταν πάνω από μισό εκατομμύριο».

Τα θερινά Ολυμπιακά αθλήματα χωρίζονται σε κατηγορίες με βάση τη δημοτικότητα, που υπολογίζονται από τους τηλεθεατές (40 τοις εκατό), τη δημοτικότητα στο Διαδίκτυο (20 τοις εκατό), τις δημόσιες έρευνες (15 τοις εκατό), τα αιτήματα εισιτηρίων (10 τοις εκατό), την κάλυψη του Τύπου (10 τοις εκατό). σεντ), και τον αριθμό των εθνικών ομοσπονδιών (πέντε τοις εκατό).

Η κατηγορία καθορίζει το μερίδιο που λαμβάνει η Διεθνής Ομοσπονδία του αθλήματος από τα ολυμπιακά έσοδα και από το 2013 ο στίβος ήταν στην κατηγορία Α με τις μεγαλύτερες κερδοφορίες μαζί με τη γυμναστική και τα υδρόβια.

Ο Coe πρόσθεσε: «Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε την αξία της τηλεόρασης.

«Ξέρω ότι είναι πολύ δημοφιλές αυτή τη στιγμή να σκεφτόμαστε τα πάντα με ψηφιακή άποψη, αλλά η τηλεόραση είναι ένα πραγματικά σημαντικό όχημα για εμάς.

«Για όσους παρακολουθούν στίβο, θα το καταναλώσουν σε μεγάλο βαθμό στην τηλεόραση.

«Οι πρόσφατες επαναδιαπραγματευθείσες συμβάσεις που επεκτείναμε έως το 2029 με την Εθνική Ραδιοφωνική Εταιρεία ( NBC ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης είναι πραγματικά σημαντικές για εμάς.

«Το να έχουμε μαζί μας το NBC για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς στο Όρεγκον θα είναι εξαιρετικά σημαντικό.

«Και η EBU μιλάει για κάποια δημιουργικά πράγματα – ίσως μια σειρά ντοκιμαντέρ γύρω από τον αθλητισμό που θα είναι κάτι παρόμοιο με το ντοκιμαντέρ του Netflix F1 Drive to Survive – που θα επέτρεπε στα πλάνα πίσω από τα παρασκήνια να έχουν πρόσβαση σε νέο κοινό που μπορεί να μην έλκονται φυσικά στο άθλημά μας.

«Η Formula 1 έχει επηρεαστεί δραματικά με αυτόν τον τρόπο και το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για το μπάσκετ, και ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει πυροδοτηθεί από το The Last Dance.

«Αυτά είναι σημαντικά οχήματα και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε».  

 

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube