gunaika salata xortofagos
gunaika salata xortofagos

 

  1. Παραλείπετε το πρωινό και τρώτε απλά ένα έτοιμο σάντουιτς και τσιπς για το γεύμα σας κι έτσι αισθάνεστε υπό κατάρρευση όλη την ημέρα.

Ιδανικό θα πρέπει να τρώτε κουάκερ με φρούτα το πρωί, για δεκατιανό μικρά θρεπτικά σνακ (κρατούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα υψηλά, άρα και τα επίπεδα της ενέργειας ) και υγιεινό γεύμα και δείπνο.

Προσπαθήστε να :

  • Τρώτε ένα μπολ με δημητριακά για ενέργεια όλη την ημέρα. Οι γυναίκες που το δοκίμασαν διαπιστώθηκε ότι αισθάνθηκαν το άγχος τους να μειώνεται κατά 10% και την ενέργεια τους να αυξάνεται.
  • Καταναλώνετε ένα σάντουιτς με ψωμί πολύσπορο και σολομό ως γεύμα. Είναι πλούσιο σε Ωμέγα -3 λιπαρά οξέα, ενώ ταυτόχρονα δίνει ενέργεια στον εγκέφαλο και βοηθά το σώμα σας να αποθηκεύσει υδατάνθρακες σαν λιπαρά.
  • Καταναλώστε ωμές τροφές πριν από τα γεύματα. Ενισχύετε έτσι την υπερβολική κατανάλωση φαγητού στο κυρίως γεύμα.  Δοκιμάστε φρούτα ή μικρές φρέσκιες σαλάτες για ορεκτικό.

 

  1. Γύρω στις 3 το μεσημέρι προτιμάτε ένα σνακ με ζάχαρη ή καφέ, για να κρατηθείτε ξύπνιοι για την υπόλοιπη μέρα.

Ιδανικά θα πρέπει να έχετε πάντα στη δουλεία σπόρους, έτσι ώστε να μην αναγκάζεστε να σταματήσετε σε ένα περίπτερο για ένα σνακ ή ένα αναψυκτικό.

 

Προσπαθήστε να :

  • Πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Αφήνετε όσο μπορείτε την καφεΐνη έξω από το διαιτολόγιο σας το απόγευμα. Έχει επίδραση στην ποιότητα του βραδινού σας ύπνου.  Θα μπορείτε να ξαναφάτε χωρίς να αισθάνεστε φουσκωμένοι, όταν ο οργανισμός σας το χρειαστεί.
  1. Παραφορτώνετε τον οργανισμό σας με υδατάνθρακες το βράδυ.

Επειδή έχετε μείνει νηστικοί όλη την ημέρα, καταναλώνετε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός σας.  Ιδανικά θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα σε ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες υγιεινό γεύμα και να πίνετε μόνο νερό και πράσινο τσάι.

Προσπαθήστε να :

  • Καταναλώνετε τροφές ολικής άλεσης (πολύσπορο ψωμί ή σίκαλης , καστανό ρύζι και ζυμαρικά ολικής άλεσης ), αντί για τα επεξεργασμένα άσπρα , και να χορταίνετε με υδατάνθρακες που περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά.
  • Παραλείπετε το βραδινό αλκοόλ. Σας οδηγεί σε ένα βαθύ ύπνο, ενώ επηρεάζει τους φυσικούς βιορυθμούς σας.

by Panos