Τα περιφερειακά πρωταθλήματα Οπτιμιστ και Ilca 4 κεντρικής Ελλάδας και Ευβοϊκού στον Ν.Ο. Διαύλου Ωρεών και τον Ν.Α.Ο Λαυρεωτικής

Κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες διοργανώθηκαν τα Περιφερειακά πρωταθλήματα Κεντρικής Ελλάδας και Ευβοϊκού στις κατηγορίες Οπτιμιστ και ILCA 4 (πρώην Λέιζερ 4,7) στον Ν.Ο αντίστοιχα.

Αγώνες έγιναν την Παρασκευή και την Κυριακή. Το περασμένο Σάββατο ήταν αδύνατον να διεξαχθούν ιστιοδρομίες λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης.

Στους Ωρεούς, μάλιστα, ήταν το μεγάλο γεγονός της χρονιάς και γι’ αυτό, άλλωστε, η ΕΙΟ ανέθεσε στον τοπικό όμιλο τη διοργάνωση του Περιφερειακού πρωταθλήματος.

Ήταν μια συμβολική κίνηση στήριξης στην τοπική κοινωνία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και αγαλιάστηκε από την Περιφέρεια, τον Δήμο, το Λιμενικό και όλες τις δημόσιες αρχές της ευρύτερης περιοχής. Στην όμορφη αυτή περιοχή της Β. Εύβοιας βρέθηκε και η πρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου μαζί με τον έφορο της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας και πρόεδρο του Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες Λάμπη Τσουκαλά.

Οι νεαροί ιστιοπλόοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους και μαζί με τους προπονητές τους και τους εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας. Γι’ αυτό και η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, μεταξύ των οποίων τους προέδρους της Επιτροπής Αγώνα. Τον Ευάγγελο Πολυκανδριώτη στο Λαύριο και τον Βασίλη Κασκούρα στους Ωρεούς.

Στο πρωτάθλημα της Κεντρικής Ελλάδας έλαβαν μέρος 37 Οπτιμιστ και 17 ILCA 4.

Στα ILCA 4 έγιναν 4 ιστιοδρομίες και στα αγόρια κέρδισε ο Μ. Μπενής του Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες. Δεύτερος ήταν ο Γ. Φουτζόπουλος του ίδιου ομίλου και τρίτος ο Κ. Αποστόλου επίσης του ίδιου ομίλου.

Στα κορίτσια κέρδισε η Ε. Βενετσάνου και ακολούθησαν η Ζ. Μαρίνου και η Μ. Σιλελή. Και τα τρία κορίτσια είναι του Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες.

Στα Οπτιμιστ αγοριών μετά από 4 ιστιοδρομίες νίκησε ο Ε. Αντωνόπουλος του Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες. Δεύτερος ηταν ο Α. Καραγιάννης του ίδιου ομίλου και τρίτος ο Ν. Φραντζεσκίδης του Ι.Ο. Χαλκίδας.

Στα κορίτσια πρώτη ήταν η Ν. Φραντζεσκίδη του Ι.Ο. Χαλκίδας και ακολούθησαν η Τ. Ευαγγελίδου του Ν. Ο. Βόλου και Αργοναύτες και η Ε. Κοτινοπούλου του ίδιου ομίλου.

Στο πρωτάθλημα Ευβοϊκού στα Οπτιμιστ έτρεξαν 61 σκάφη κι έγιναν 4 κούρσες. Στα αγόρια κέρδισε ο Σ. Σαμαράς του Ν.Α.Ο. Μάτι και ακολούθησαν ο

 

Ο. Παπαδημητρίου του ίδιου ομίλου και ο Ε. Δανιήλ του Ν.Α.Ο. Λαυρεωτικής.

Στα κορίτσια πρώτη ήταν η Α. Χουλιαρά του Ν.Α.Ο. Λαυρεωτικής, δεύτερη η Δ. Σαμαρά του Ν.Α.Ο. Μάτι και τρίτη η Ε. Στράτου του Ι.Ο Πόρτο Ράφτη.

Στα ILCA 4  έγιναν επίσης 4 κούρσες και στα αγόρια κέρδισε ο Γ. Ζυγούρης, με δεύτερο τον Α. Πετριανό και τρίτο τον Δ. Λιάκα. Και οι τρεις είναι του Ν.Α.Ο. Μάτι.

Στα κορίτσια πρώτη ήταν η Τ. Μπουγιατιώτη του Ν.Α.Ο. Μάτι, δεύτερη η Μ. Παναγοπούλου του ίδιου ομίλου και τρίτη η Ε. Φαραζή του Ν.Ο Αρτέμιδος Σπάτων.

Υ.Γ.: Οι φωτογραφίες είναι από τους Ωρεούς


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube