cypus israel
cypus israel

Προσπάθησε έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική Γυναικών που στην πρεμιέρα του Silver League έχασε από την Εθνική Ισραήλ στο πλαίσιο του Α’ Ομίλου με 3-1 στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου. Οι παίκτριες του Γιάννη Νικολάκη έπαιξαν στα ίσια τις Ισραηλινές που κέρδισαν με όπλο και την εμπειρία τους. Ο αγώνας έγινε στην παρουσία 400 θεατών που προσπάθησαν να ενθαρρύνουν τις διεθνείς μας.

Επόμενη υποχρέωση για την Κύπρο ο αγώνας με την Γεωργία πάλι στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου την Τρίτη 04 Ιουνίου 2019.

Η Εθνική μπήκε με ενθουσιασμό στο πρώτο σετ και με πόντους των Εβ. Λεωνίδου και Ιορδάνους προηγήθηκε 2-0. Άμεση όμως ήταν η αντίδραση των Ισραηλινών που χάλασαν την υποδοχή μας και προηγήθηκαν 7-2. Τα προβλήματα στην υποδοχή συνέχισαν με αποτέλεσμα η Malik με άσο να φέρει το σκορ στο 11-3 για την ομάδα του Ισραήλ. Η Εθνική έδειξε σημάδια ανάκαμψης και βρήκε λύσεις μειώνοντας σε 12-7 και με αιχμή την Ζακχαίου 16-13. Στο σημείο εκείνο οι παίκτριες του Cuccarini ξέφυγαν αφού πήραν διαφορά έξι πόντων 22-16, για να κερδίσουν τελικά με 25-18 σε 27 λεπτά. Το Ισραήλ προηγήθηκε 1-0 σετ.

Δεν αντέξαμε
Ιδανικό το ξεκίνημα της Εθνικής στο δεύτερο σετ. Η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη προηγήθηκε 7-3, αλλά η ομάδα του Ισραήλ με πολύ καλή την Devash ανέτρεψε τα δεδομένα και προηγήθηκε 9-8 αφού η υποδοχή της Εθνικής Κύπρου αντιμετώπιζε προβλήματα. Ένα ξέσπασμα με την Εβίτα Λεωνίδου πρωταγωνίστρια έφερε το 12-10 για την Εθνική. Το Ισραήλ πίεζε, αλλά η Εθνική Κύπρου κρατούσε και μια λάθος υποδοχή των Ισραηλινών μια ωραία επίθεση της Χαραλάμπους και ένας άσος της Ιωάννου έφερε το 18-13 για την Εθνική μας. To Iσραήλ όμως βρήκε τον τρόπο, συνεχής αντεπίθεση και με ένα άσο της Saada Elta να μειώσει 18-17 και ακολούθως να προηγηθεί 23-19 με νέο άσο της Devash. Δυο άστοχες επιθέσεις των Ζακχαίου και Κωνσταντίνου έδωσαν το σετ στο Ισραήλ με 25-19 σε 27 λεπτά που πλέον προηγήθηκε 2-0 σετ.

 

Aνατροπή και σετ

Η Εθνική Κύπρου ξεκίνησε πολύ δυνατά το τρίτο σετ και με μπλοκ της αρχηγού Άντρης Ιορδάνους και διαγώνιο χτύπημα της Άντρεας Χαραλάμπους προηγήθηκε 6-0. Η Εθνική υπερείχε και με πόντους από την Κωνσταντίνου προηγήθηκε 12-7. Το Ισραήλ όμως κατάφερε να χτυπήσει από τον κεντρικό άξονα και με άσο της Μalik μείωσε σε 13-12. Με σερί 05-00 η Εθνική ξέφυγε 18-13 με καρφί της Ιορδάνους δείχνοντας ότι έλεγχε τον αγώνα. Το Ισραήλ μείωσε 18-15 όμως οι διεθνείς της Κύπρου βρήκαν λύσεις από την Χαραλάμπους και αύξησαν εκ νέου στο +5 20-15. Ένα ξέσπασμα από τις Ισραηλινές έφερε το 20-20 με πετυχημένες επιθέσεις των Malik και Tamar. O αγώνας απέκτησε «άγρια ομορφιά» με τη λάθος υποδοχή των Κωνσταντίνου και Ιωάννου να φέρνει τις Ισραηλινές προηγούμενες στο σκορ στο +2 με 23-21. Η Εθνική Κύπρου με πείσμα ισοφάρισε 23-23, με το σετ να οδηγείται στους έξτρα πόντους και την Εθνική να παλεύει δυνατά να δείχνει χαρακτήρα και να κερδίζει με τέλειωμα της Κωνσταντίνου 27-25 μειώνοντας τον αγώνα σε 2-1 σετ σε 33 λεπτά.

Η Εθνική μας ομάδα με ψυχολογία στα ύψη άρχισε το τέταρτο σετ με στόχο την μεγάλη ανατροπή, αλλά οι Ισραηλινές έδειχναν εμπειρία και αποφασιστικότητα με αποτέλεσμα να πάρουν ένα αρχικό σημαντικό προβάδισμα 5-2, αναγκάζοντας τον κόουτς Γιάννη Νικολάκη να πάρει νωρίς τάϊμ – άουτ. Οι Ισραηλινές πατούσαν καλύτερα και διατηρούσαν τη διαφορά στο σκορ 16-11. Η ομάδα του Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Εθνικής και ξέφυγε και άλλο 18-12 σε κομβικό σημείο του αγώνα. Το Ισραήλ ήταν κυρίαρχο και με την Velikiy αύξησε σε 23-15. Η Κύπρος συνέχισε την προσπάθειά της και μείωσε 23-17, αλλά το Ισραήλ κέρδισε με 25- 19 σε 34 λεπτά παίροντας τον αγώνα με 3-1 σετ.

ΚΥΠΡΟΣ(Γ. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ): Εβ. Λεωνίδου, Στ. Ιωάννου, Χαραλάμπους, Ιορδάνους, , Ζακχαίου, Κωνσταντίνου – Λίμπερο: Μοσφιλιώτη. – Αλλαγές: Σταυρινίδου, Ι. Λεωνίδου, Δημητρίου, Στυλιανού – Λίμπερο: Δαϋίδ.

Στην αποστολή: 1. Ριαλά 2. Δημητρίου, 5. Ειρ. Ιωάννου, 6. Εβ. Λεωνίδου, 7. Στ. Ιωάννου, 8. Ρ.Στυλιανού, 9. Χαραλάμπους, 12. Σταυρινίδου, 13.Ιορδάνους, 14. Λεωνίδου Ι. 16. Ζακχαίου, Κωνσταντίνου. – Λίμπερο 1. 4. Δαϋίδ, Λίμπερο 2: 11. Mοσφιλιώτη.

IΣΡΑΗΛ: (G.CUCCARINI):, Velikiy Τamar, Jaloba Devash, Malik, Saada Elta – Λίμπερο: Zilberman – Αλλαγές: Benjamin – Λίμπερο: Shir On May.

Στην αποστολή: 1.Velikiy Αnna (Διαγώνιος) 4.Τamar Stein (Πασαδόρος) 6. Jaloba Avital (Kεντρική) 7. Devash Galya 8. Goffer Lir 10. Malik Polina (Διαγώνιος) 15. Chodorov Sapir (Κεντρική) 16.Marmen Vitalia (Aκραία) 17. Saada Elta Carolina (Aκραία) 19. Benjamin Yael (Aκραία). Λίμπερο 1.12. Zilberman Λίμπερο 2. Shir On May.

Πριν τον αγώνα έκαναν την εμφάνισή τους οι νεαρές εθελόντριες. Toν αγώνα σφύριξαν οι Pindral Szymon από την Πολωνία και ο Χρίστος Μαϊφόσιης.

G. Cuccarini: «Ελέγχαμε το παιχνίδι»
O προπονητής του Ισραήλ G. Cuccarini ανέφερε ότι «ελέγχαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του εκτός από το τρίτο σετ όπου είχαμε πρόβλημα στη θέση «4». O κ. Cuccarini είπε ότι η Κύπρος διαθέτει πολύ καλές παίκτριες ενώ του έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση το νούμερο 16 (Κατερίνα Ζακχαίου) η οποία αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Πειραιώς και την γνωρίζουμε και επιβεβαιώθηκε η άποψη που σχηματίσαμε για την παίκτρια με τον αριθμό 9 (Άντρεα Χαραλάμπους) που είναι πολύ καλή διαγώνιος».

Α. Ιορδάνους: «Φανήκαμε αγχωμένες»
Η αρχηγός της Εθνικής Κύπρου Άντρη Ιορδάνους μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε ότι «φανήκαμε αγχωμένες και δεν μας βγήκε ο αγώνας όπως θέλαμε, αλλά πιστεύω ότι όταν θα πάμε στο Ισραήλ θα είμαστε καλύτερες». Αναφορικά με τους επόμενους αντιπάλους στο Silver League Γεωργία και Ρουμανία, η Ιορδάνους ανέφερε ότι «η Γεωργία είναι στα μέτρα μας, η Ρουμανία είναι σε πιο υψηλό επίπεδο αλλά ο στόχος μας κάθε φορά είναι να κάνουμε το καλύτερό μας αγώνα». Για την εξέλιξη του αγώνα, η Ιορδάνους ανέφερε ότι ο τρόπος που χάθηκε το δεύτερο σετ μας επηρέασε έστω και εάν πήραμε το τρίτο σετ. Θέλουμε δουλειά για τους επόμενους στόχους».

Γ. Νικολάκης: «Μπράβο στις κοπέλες – Θέλουμε υπομονή»
Ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου Γιάννης Νικολάκης ανέφερε ότι «σαν πρώτη εικόνα χωρίς φιλικά νιώθω ικανοποίηση γιατί αγωνιστήκαμε με μια ομάδα με εμπειρία και που διαθέτει παίκτριες υψηλού επιπέδου. Εμείς παλέψαμε και δοκιμάσαμε κάποια σχήματα. Μπράβο στα παιδιά, νομίζω θα ήταν διαφορετικά εάν είχαμε ένα – δυο φιλικά. Θέλει υπομονή η προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία, δεν είναι εύκολα τα παιχνίδια, νομίζω ήμασταν ανταγωνιστικοί». Σε ερώτηση εάν επηρέασε ο τρόπος που χάθηκε το δεύτερο σετ, ο κ. Νικολάκης είπε ότι δεν έπαιξε ρόλο, αφού πήραμε το τρίτο με ανατροπή». Για τα επόμενα παιχνίδια με Γεωργία και Ρουμανία ο Έλληνας προπονητής τα χαρακτήρισε «δύσκολα αφού είναι πολύ υψηλού επιπέδου ομάδες με εμπειρία και εμείς θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό σαν Ομοσπονδία και Εθνική ομάδα»

Στον άλλο αγώνα του Α’ Ομίλου η Ρουμανία κέρδισε τη Γεωργία με 3-0 σετ (25-14, 25-14, 25-20).

Η βαθμολογία με το πέρας της 1ης αγωνιστικής διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Ρουμανία 1 νίκη, 0 ήττες, 3-0 σετ, 3 βαθμοί

2. Ισραήλ 1 νίκη, 0 ήττες, 3-0 σετ, 3 βαθμοί

3. Κύπρος 0 νίκες, 1 ήττα, 0-3 σετ, 0 βαθμοί

4. Γεωργία 0 νίκες, 1 ήττα, 0-3 σετ, 0 βαθμοί


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube