Photo 1
Photo 1

Με μήνυμα «Αθλητισμός με ουσία, χωρίς ουσίες!» ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει, για 18η χρονιά τα Λεμέσια, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή αθλητικά γεγονότα. Διατηρώντας το υψηλό επίπεδο των προηγούμενων χρόνων και με την προσθήκη ακόμη περισσότερων αθλημάτων, η κορυφαία αθλητική γιορτή υπόσχεται και φέτος ένα μοναδικό θέαμα που θα καθηλώσει μικρούς και μεγάλους.

 

Στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου για την εξαγγελία της επίσημης έναρξης των Λεμεσίων 2017, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε ότι ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες του θεσμού είναι και η επιμήκυνση στη χρονική διάρκεια των Λεμεσίων, καθώς και η ένταξη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων όπως το Limassol 3on3 και το Beach Water Polo Tour. Σ ’αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια τόνισε ο κ. Νικολαΐδης, τα Λεμέσια 2017 ξεκίνησαν με το άθλημα Κανόε – Καγιάκ την πρώτη Κυριακή του Μάη και θα ολοκληρωθούν την τελευταία Τετάρτη του Νοέμβρη με την Έκθεση Αθλητικής Φωτογραφίας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αφού όλη η πόλη βρίσκεται σε μια συνεχή αθλητική δράση και ενέργεια. Με τη διοργάνωση των Λεμεσίων πρόσθεσε ο κ. Νικολαΐδης, ο Δήμος Λεμεσού εναρμονίζεται με το πνεύμα της Ευρωπαϊκής οδηγίας για ανάπτυξη προγραμμάτων άθλησης για καλλιέργεια του αθλητισμού και για συμπερίληψη της άσκησης στη καθημερινότητα των δημοτών. Τα Λεμέσια 2017 υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λεμεσού, είναι αφιερωμένα στον αείμνηστο αθλητικογράφο Ανδρέα Γεωργιάδη, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την προσφορά του από την πρώτη διοργάνωση του θεσμού. Καταλήγοντας ο κ. Νικολαΐδης κάλεσε όλους, να αγκαλιάσουν, όπως κάθε χρόνο, τις εκδηλώσεις των Λεμεσίων, λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες και χειροκροτώντας την προσπάθεια των αθλητών.

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού Λοΐζος Μαυρουδής ανέφερε, ότι το φετινό σύνθημα των Λεμεσίων «Αθλητισμός με ουσία, χωρίς ουσίες!» αντικατοπτρίζει πλήρως την προσέγγιση που πρέπει να έχουν οι νέοι για τον αθλητισμό. Προσπάθεια και στόχος μας τόνισε ο κ. Μαυρουδής, είναι οι νέοι να εντάξουν στις προτεραιότητές τους τον αθλητισμό και το σωστό τρόπο άθλησης. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού αναφέρθηκε επίσης και στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα των φετινών Λεμεσίων, αφού τα έσοδα από αρκετούς αγώνες θα δοθούν σε Ιδρύματα και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λεμεσού. Επιπρόσθετα ο κ. Μαυρουδής υπογράμμισε, ότι όλες οι ομοσπονδίες και τα σωματεία συμμετέχουν στα Λεμέσια με δικούς τους πόρους ή εξασφαλίζουν οι ίδιοι χορηγίες, ενώ εξήγησε ότι ο Δήμος καλύπτει μέρος των εξόδων τους, με κονδύλι το οποίο όπως είπε, είναι μικρό σε σύγκριση με το μέγεθος των εκδηλώσεων.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος τα Λεμέσια θα τιμήσει με την παρουσία του ο Έλληνας Χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος θα βραβευθεί από το Δήμο Λεμεσού για τις υψηλές αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις του.

 

Στην Τελετή Βράβευσης Αρίστων Αθλητών, ο Δήμος Λεμεσού όπως κάθε χρόνο θα βραβεύσει αθλητές, αθλήτριες και σωματεία της πόλης, που ξεχώρισαν  για τις επιδόσεις τους. Με ειδική βράβευση θα τιμηθούν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας Laser Παύλος Κοντίδης, η χρυσή Παραολυμπιονίκης κολύμβησης Καρολίνα Πελενδρίτου και η ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού για την κατάκτηση του κυπέλλου Κύπρου 2016-2017. Στις βραβεύσεις των αθλητικών προτύπων θα τιμηθούν για τη μεγάλη τους προσφορά στον αθλητισμό οι Ανδρέας Κισσονέργης, Θράσος Κονιώτης, Στέλιος Πελεντρίτης, Λίνος Πετρίδης, Τώνης Εύζωνας και Χριστάκης Τελώνης. 

 

Οι αθλητικές δραστηριότητες των 18ων Λεμεσίων θα συνεχιστούν από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου. Σε αυτό το διάστημα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετάσχει σε αθλήματα όπως το Fitness Day, το Διεθνές Τουρνουά Fudokan Karate, τον Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού, το 17ο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας, τον 20ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου Μάριος Αγαθαγγέλου και το Τρίαθλο. Στο πλαίσιο των Λεμεσίων θα διοργανωθούν επίσης η Συνάντηση Βετεράνων Αθλητών Στίβου,  Έκθεση Αθλητικής Φωτογραφίας και Διάλεξη με θέμα «Γηράσκω αεί γυμναζόμενος».

 

Χορηγοί των Λεμεσίων: Medochemie, Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, Ελληνική Τράπεζα, Deloitte, Marlow Navigation, Andy Spyrou Ltd, Hercules Trophies, Awards and Engravings, ΚΟΑ, Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Υποστηρικτές: Exness Global Ltd, Intership Navigation, Total Serve Ltd, Τράπεζα Κύπρου, Red Café – Malines Trading Ltd. Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Παροχέας των Λεμεσίων η CYTA. Την Προβολή της διοργάνωσης ανέλαβε η Avaton Communications.

 

Πρόγραμμα Αθλημάτων και Εκδηλώσεων

 

14.10.2017

Συνάντηση Βετεράνων Αθλητών Στίβου

Οι Βετεράνοι αθλητές Στίβου θα συναντηθούν το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, στις 16:00, στο βοηθητικό γήπεδο του Τσιρείου Σταδίου. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος αθλητές από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού. Θα αγωνιστούν στο μήκος, ακόντιο, δισκοβολία, 100 μέτρα, 200 μέτρα, 800 μέτρα και επιπλέον 3000 μέτρα για τους άντρες και 400 μέτρα για τις γυναίκες.

Fitness Day / Ημέρα Άθλησης

Η Ημέρα Άθλησης / Fitness Day θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στην κυκλική αποβάθρα του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου από τις 18:00 μέχρι τις 20:00. Αυτές τις δύο ώρες οι φίλοι του Fitness θα έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν με Body Combat, Body Attack, Body Jam και Zumba. Η διοργάνωση του Fitness Day ανατέθηκε φέτος από το Δήμο Λεμεσού στους Kondylis Fitness Centre, Modus Vivendi Health Centre και St. Nicolas Fitness. Live link από τον Choice Fm.

15.10.2017

Διεθνές Τουρνουά Fudokan Karate

Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί ο Σύλλογος Παραδοσιακού Καράτε Λεμεσού, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Fudokan Karate Do, διοργανώνει Παγκύπριο Τουρνουά Fudokan Karate. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Λύκειο Αγίας Φυλάξεως, στη Λαϊκή  Λευκοθέα. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος περισσότερα από 150 παιδιά, καθώς και κατηγορίες εφήβων, αντρών και γυναικών.

Ποδηλατικός Γύρος Λεμεσού

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνει για 17η συνεχή χρονιά τον καθιερωμένο και επιτυχημένο ποδηλατικό γύρο 10 χιλ. της Λεμεσού την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στις 10:00 το πρωί, με σημείο εκκίνησης το χώρο στάθμευσης Εναερίου. Τερματίζοντας, οι συμμετέχοντες θα λάβουν τιμητικά διπλώματα.

18.10.2017

Διάλεξη

Tην Τετάρτη 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στο Δημοτικό Μέγαρο, στις 18:00 με ομιλητή τον Δρα Μιχάλη Μιχαηλίδη και θέμα «Γηράσκω αεί γυμναζόμενος».

 

20.10.2017

Βράβευση Αρίστων Αθλητών και Σωματείων

 

Η Τελετή Βράβευσης Αρίστων Αθλητών & Σωματείων  θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, στις 19:30. Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Δήμος Λεμεσού θα βραβεύσει αθλητές και αθλήτριες που αρίστευσαν και διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, καθώς και αυτούς που αποτέλεσαν πρότυπα για τη μεγάλη τους προσφορά στον αθλητισμό.

20-21-22.10.2017

17ο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας

Εντυπωσιακό θέαμα θα προσφέρουν στους φίλους της Πυγμαχίας οι 17οι Διεθνείς Αγώνες Πυγμαχίας που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου. Στους αγώνες θα συμμετάσχουν αθλητές Ολυμπιακού επιπέδου.

21.10.2017

20ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Μάριος Αγαθαγγέλου

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί ο 20ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου 10χλμ. «Μάριος Αγαθαγγέλου» που διεξάγεται κάθε χρόνο εις μνήμη του αείμνηστου εκπαιδευτικού. Ο αγώνας συνδιοργανώνεται με το Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, τα Σωματεία Περικλής Δημητρίου, Dromea Racing, Ευ-Ζήν και το ΤΕΠΑΚ. Παράλληλα, θα διεξαχθεί αγώνας 3χλμ. για ενήλικες και 1 χλμ. για παιδιά. Χώρος εκκίνησης και τερματισμός θα είναι το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο (ΓΣΟ). Εγγραφές γίνονται μόνο διαδικτυακά, ενώ τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λεμεσού.

22.10.2017

Τρίαθλο

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 9:00 το πρωί θα διεξαχθεί το τρίαθλο στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο. Το τρίαθλο συνδυάζει κολύμπι, ποδηλασία και τρέξιμο και οι αθλητές θα αγωνιστούν και στα τρία αθλήματα χωρίς διακοπή μέχρι τον τερματισμό. Οι αλλαγές στα τρία αθλήματα και οι στρατηγικές που ακολουθούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα.

 

29.11.2017

Έκθεση Αθλητικής Φωτογραφίας

 

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Αθλητικής Φωτογραφίας στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού. Στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώνει η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, θα παρουσιαστούν φωτογραφίες που έχουν επιλεγεί μετά από Διαγωνισμό που προκηρύχθηκε. Η έκθεση θα σημάνει και τη λήξη των Λεμεσίων 2017.